19 Mart 2024 Salı

HER ŞEY KAHRAMANIMIZ İÇİN

HER ŞEY KAHRAMANIMIZ İÇİN

Isparta

2 Kasım 2017 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile hain terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada kahramanca şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara’nın aziz hatırası adına memleketi Gelendost ilçesi Yenice Köyü’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı törende Vali Şehmus Günaydın, aziz şehidin babası Menderes Kara ve annesi Dilek Kara ile birlikte fidan dikti.

Törende yaptığı konuşmada ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimizin, milletimizin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan Vali Şehmus Günaydın aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve ortaya koydukları büyük fedakârlıkları gelecek nesillere aktarmak adına aziz şehidimizin ailesinin de onayı alınarak hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi.

Vali Günaydın: “Biz şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar en değerli varlıklarını; vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız ve ezanımız için ortaya koymuşlar. Bu nedenle biz, milletimizin bir ferdi olarak onların hatırasını canlı tutmak ve onlara olan minnet duygusunu ifade etmek için birçok çalışma yapmak zorundayız. Ancak biz ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ve ailelerimizin yaptıkları karşısında herhangi bir karşılığı olamaz. Bunu çok iyi biliyoruz. Ama en azından şehidimizin adına hatıra ormanı oluşturmak ve diğer çalışmalar için bizim de kendilerine olan minnet duygularımızı ifade etmemize vesile oldukları için bütün şehit ailelerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Vali Şehmus Günaydın konuşmasında son olarak okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden bir istekte bulunarak, tüm öğrencilerin ağaçlandırma faaliyetlerine götürmelerini ve öğrencilere ağaç dikmenin öneminin anlatılmasını istedi.

.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR