26 Nisan 2024 Cuma

HELAL OLSUN ŞEVKET AĞA'YA

HELAL OLSUN ŞEVKET AĞA'YA

Isparta

Isparta’nın en önemli tabiat güzellik­lerinden Kovada'da önemli çalışmalara imza atılıyor. Kovada Gölü Müli Parkı'nı güzelleştirerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine kazandırmayı amaçlayan Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, burada İspar­ta'da olmayan bir çalışmaya da imza attı:Doğa Müzesi. Milli Parklar İsparta Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kovada Gölü Milli Parkı'ndaki kır evi doğa müzesine dönüştürüldü. Doğada bulunan canlıların maketleri müzede sergilendi. Ayrıca çocukların eğitimi içinin teraktif ekranı olan 60 kişilik salon yapıldı. Milli Park­lar, Kovada'da öğrencilere doğa eğitimi vermeyi amaçlıyor.

 

Kovada Gölü Milli Parkı ile ilgili asıl önemli gelişme,hayırsever İşadamı Şevket Demirel'in çalışması. Isparta’da okul, hastane gibi birçok alanda sosyal projelere imza atan Şevket Demirel, Ko­vada Gölü Milli Parkı'na da el attı. Ko­vada Gölü Milli Parkı'nın günübirlik ziyaretçilerin kullanımına açüması amacıyla hazırlanan yatırım programını Şevket Demirel uygulayacak. Şevket Demirel'in Kovada'da rekreasyon alanı yatırımlarının tamamını üstlendiği öğrenildi. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan proje Şevket Demirel tarafından yapılacak.

 

Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, bu jestinden ötürü Şevket Demirel'e teşekkür etti. Kovada Gölü Milli Parkı'nın çok önemli birdeğer olduğunun altım çizen Yılmaztürk, şu bil­giyi verdi: "Kovada Gölü Milli Parkı Günübirlik Ziyaretçilere Düzenlenmesi Projesi Kovada Gölü Milli Parkı Pro­jesini yenilettik. Burada bir ziyaretçi merkezi yaptık. Hem eğitim fonksiyonu hem tanıtım fonksiyonu açısından önemli. Gelen insanlara da en azından bir çay, kahve ikram edebilecek güzel bir mekân oldu. Ama çevresi ağaçlık ve fun­dalık. Çevre düzenlemesi projesi gerekiyor. Bu projeyi de yaptık ilgili ku­rullara onaylattık. Bu alanda oturma yer­leri yapıldı. Yürüme yollarıyla,engelliler için göle kadar rampalarımız var. Isparta’nın Turizm merkezi Eğirdir. Eğirdir’e gelenlere bir doğal alan sunuy­oruz.

 

Burada insanlara güzel çekici bir ortam hazırlamak istiyoruz. Okullardaki doğa eğitimlerini burada yapmak istiyoruz. Bunun için 60 kişilik salonumuz var. Burada interaktif ekranlar var. Hem turizme katkı sağlayacak, hem eğitim verilecek."

Kaynak Akdeniz 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta lı birisi

06 Eylül 2015 Pazar 20:43

Sağolsun Allah uzun ömür versin kendisine. Ama hala daha söz verdiği İsl****öy kampüsü ile ilgili bir gelişme yok. O kadar bahçeleri aldı ama hala bir gelişme yok.

cem

05 Eylül 2015 Cumartesi 11:18

Şevket beye parayı Isparta haklından kazandı ve yardımlarını ve yatırımlarını Ispartanın geleceği için yapması güzel birşey devamı sanayi alanlarında da olur inşallah. Milli Parklar Müdürü Adnan Beyi Başarılarından dolayı tebrik ediyorum hergün yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor. Isparta ve çevresinin doğal güzelliklerini ön plana çıkarması ve geliştirmesi çok güzel birşey. Adnan Beyi Millet vekili olarak görmek istiyoruz.

ŞEVKET AĞA

04 Eylül 2015 Cuma 12:53

OKUL SAĞLIK OCAGI CAMİİ MESCİT HASTANE GİBİ TÜM KURUM VE KURULUŞLARDA EMEĞİ VARDIR ALLAH RAZI OLSUN, .......CUMHURBAŞKANI RAHMETLİ SÜLEYMAN DEMİRELİ YUHALATAN VE YUHALAYANLARA CEVABEN ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM YAPILIYOR

,,

04 Eylül 2015 Cuma 10:22

yapacaksan gölcüğe yap oraya aracı olan var olmayan var giden olur olamaz uzak yere gidip bakım yaptırıyosun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR