29 Mart 2024 Cuma

HEDİYE UN’DAN 2 YENİ MARKA DOĞDU

Hediye Un Fabrikası'nın AR-GE çalışmaları sonuç verdi. BAKA'nın 294 bin TL destek sağladığı projeyle vitamin ve mineralle zenginleştirilmiş yenilikçi un üretimine başlandı. Marka tescili yaptırılan 2 yeni marka ile 5 yeni ürün iç ve dış piyasaya sunuldu.

Isparta

Hediye Un Fabrikası'ınn 2011 yılından bu yana yürüttüğü AR-GE çalışmaları sonuç verdi. BatıAkdeniz Kalkınma Ajansı Hediye Un Fabrikası'nın 617 bin TL bütçeli Vitamin veMinerallerle zenginleştirilmiş Yenilikçi Un Üretim Projesine, BAKA 294 bin TLLaboratuvar desteği sağladı. 2011 Yılı Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge)Altyapısının Geliştirilmesi ve Yenilikçi Uygulamaların Yaygınlaştırılması MaliDestek Programı desteğiyle hayata geçirilen projede Hediye Un, ‘vitaminli’ ve‘mineralli’ 5 yeni un üretti ve üretimini de yüzde 100 artırdı.

 

Yeni markaları ‘Vitek Un’ ve ‘Hediye Beyaz Gül’’ için Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü’ne marka tescilini yaptıranFirma, vitamin ve mineral bakımından zenginleştirilip 2 yeni marka ile 5 yeniürününü iç piyasaya sundu ve ihracatına başlamış oldu.

 

 KIRIK BUĞDAY EKONOMİYE KAZANDIRILDI

 

 

Vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş un çeşitleriningeliştirilip üretilmesi için laboratuvar cihazları yatırımı gerçekleştirenHediye Un, saatte 30 ton olan buğdayın temizlenme işlemi kapasitesini yüzde 300artırarak 120 tona çıkardı. Günlük 70 ton su tasarrufu sağlayan firma, 6 yeniistihdam da sağladı. Batı Akdeniz Bölgesi’nin ilk ve tek ‘Sasör Sistemi’nikuran Hediye Un, yeni sistemle kırık buğday tanelerini de işleyerek ‘MillîEkonomi’ye kazandırdı.

 

 

 

İKİ YENİ MARKA DOĞDU

 

1953’de değirmende 2 yıl sonra da fabrikada gerçekleştirdiğiüretimini bugünlere kadar sürdüren Hediye Un, insan yaşamı için büyük önemdekibuğdaydan alınan verimliliğinin, vitamin ile mineral yönünden zengin unlaüretilen besinlerin tüketilmesinin sağlıklı yaşam için vazgeçilmez önemindenhareketle proje hazırladı.

 

BAKA’nın 2011 Yılı Ar-Ge ve Yenilikçiliğin GeliştirilmesiMali Destek Programı’ndan destekle Hediye Un’un ‘Araştırma- GeliştirmeÇalışmaları Sonucu Vitamin ve Minerallerle Zenginleştirilmiş Yenilikçi UnÜretimi Projesi’ gerçekleştirildi.

 

61 yıl önce ‘Bezirgân’dan gelen kaynak ile su değirmeni’olarak sektörüne adım atan Hediye Un Fabrikası, 4 kuşaktır ‘aile şirketi’olarak yenilikçiliğe ve markalaşmaya önem vererek ‘ekmeklik’, ‘pastalık’‘böreklik’, ‘tandırlık’, ‘baklavalık’ un üretip tescilli 25 markasıyla içpiyasa ile Avrupa, Uzak Asya ve Ortadoğu’ya satış yapıyor.

 

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ UN İÇİN LABORATUVAR

 

Hediye Un Fabrikası İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim ŞirketiYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altunbaş, BAKA ile birlikte hayata geçirilenprojeleriyle insanın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri (çinko, niasin,kalsiyum, demir vb.) büyük ölçüde karşılayabilecek vitamin ve minerallerlezenginleştirilmiş un çeşitlerinin geliştirilip üretilmesi için laboratuvaryatırımı gerçekleştirdiğini kaydetti.

 

BAKA desteğiyle faaliyete geçen laboratuvarda Ar-Geyapıldığını, Hediye Un’un ‘vitaminli’ ve ‘mineralli’ 5 yeni un üretimigerçekleştirip ihracata başladığını ifade eden firmanın ‘üçüncü kuşaktemsilcisi’, Hediye Un Fabrikası İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim ŞirketiYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altunbaş Mehmet Altunbaş, “Yeni markalarımız’Vitek Un’ ve ‘Hediye Beyaz Gül’ün tescilini yaptırdık. Yeni markalarımızla‘vitaminli’ ve ‘mineralli’ 5 yeni un ürettik. Sistemler bütünü sayesinde deüretim ile kapasitede artış sağlarken kullanılan su miktarında da büyüktasarruf sağladık. Yeni markalarımızla 5 yeni ürünü iç piyasaya sunduk veihracatı da başladı. Projeye entegre olarak kırık buğday tanelerini de ‘millîekonomi’ye kazandık. Kırık buğday tanelerinin değeri arttı. Kırık buğdaytanelerinden kanatlı hayvanlar için yem üretiliyor.

 

Projemiz kapsamında alınarak üretim sürecinde kullanılacakayrıştırma ve temizleme sistemi ile üretimde kullanılacak buğdayın ürünkalitesinin yükseltilmesi ve standardı sağlandı.

 

'BUĞDAY VERİMLİLİĞİ YÜZDE 100 ARTTI'

 

Ar-Ge çalışmaları ile vitamin ve minerallerlezenginleştirilecek un çeşitlerinin geliştirilerek üretilmesi projemiz uzunyıllardır Ar-Ge çalışmalarımızın devamı niteliğinde olup besin değerinin dahayükseltilmesinin sağlanması, geliştirme çalışmalarının yapılabilmesi içinlaboratuvar cihazları yatırımı öncesinde olduğu gibi yenilikçi ürünlerinkalitesinin ve teknik kapasitesinin artırılması amacına yönelikyatırımlarımızın devamı niteliğindedir. Gelirde üretim süreçlerinde buğdaytemizleme ünitesi ve Ar-Ge çalışmaları için yapılacak makine yatırımlarınıkapsayan projemizin işletmemize dahil edilmesi ile alınacak laboratuvarcihazları ve Ar-Ge çalışmaları ile ürün geliştirilme imkanı sağlandı. Vitaminve minerallerle zenginleştirilmiş 5 yeni ürün çeşidi üretmeye başlandı.  2 yeni marka başvurusu yapıldı ve katmadeğeri yüksek ürünler elde edilerek gelirlerimiz de yüzde 12 artış sağlandı.Buğdaylar kalitelerine göre üretim sürecine gönderileceğinden dolayı istenilenkalitede un üretimi olanağı sağlandı. Buğday verimliliği yüzde 100 artarken,belirli kalite ve standart oluşturuldu. Proje süresi içinde toplam 6 yenipersonel istihdam edildi. Firmamızda sağlanan ürün verimliliği ve kaliteavantajları rekabet gücümüzün arttı. Pazar payımızı büyütme hedeflerimizingerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır."

 

HEDİYE UN FABRİKALARI TARİHÇESİ

 

Hediye Un, 1953 yılında Isparta Dere Mahallesi Bezirgân suyuüzerinde kurulan bir ‘su değirmeni’ idi. Kurucu Hafız Ahmet Büyükçulcu’nunvizyonu sayesinde bugün sektör devi haline geldi. Büyükçulcu, debisi çok yüksekolan Bezirgân’da kendi enerjisini üretmek için 1957’de Almanya’da elektriktribünü ithal etti, işte büyüme hamlesi de o an başladı.

 

Fabrikada günlük 15 ton un üretme kapasitesi, önce 60 dahasonra da 90 tona yükseltildi. Dere Mahallesi sınırları içerisinde 5 bin m²’likalanda üretim yapan Hediye Un’un 45 kişiye istihdam sağlanan Isparta’dakifabrikasının günlük üretim kapasitesi 180 ton. Konya’da da 1 fabrikası bulunanHediye Un’un şemsiyesi altında 84 kişi istihdam ediliyor. 2 un fabrikasınıngünlük üretim kapasitesi tam 580 ton. Tescilli 25 markası bulunan Hediye,ekmek, pasta, börek ve baklavalık unlar üretiyor.

 

Hediye Un, ekmek, pasta, börek ve baklavalık un üretiyor.Tüm Türkiye’ye pazarlıyor. Bunun yanı sıra Irak, Singapur, Endonezya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine ihracatgerçekleştiriyor. Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında eğitim, sağlık ve sporabüyük kaynak aktaran şirket, aynı zamanda vergi rekortmeni.

 

Günlük 580 ton üretim kapasitesine sahip Hediye Un’un TürkPatent Enstitüsü’n den tescilli tam 25 markası bulunuyor. ISO 9001:2008 (KaliteYönetim Sistemi) ISO 22000:2005 (Gıda Güvenlik Sistemi) Belgesi ve Helal GıdaSertifikası bulunuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda denetim vetescilli 24 farklı ‘Gıda Üretim Sertifikası’ bulunuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

qwerty

25 Eylül 2014 Perşembe 08:37

HEdiye un fabrikası sahipleri sosyal sorumluluk projesi yapıp dere mahallesi sınırındaki Hasan Hüseyin Baş dede türbesini restore ettirseniz ne iyi olur.Bulunduğunuz mahalleye borcunuzu ödeyin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR