25 Nisan 2024 Perşembe

Hedef: Isparta'nın Havacılıkta Marka Şehir Olması

Hedef: Isparta'nın Havacılıkta Marka Şehir Olması

Isparta

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe desteği almaya hak kazanan ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ açılış toplantısı Barida Otel’de yapıldı.Açılışa bir mesaj gönderen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Hedefimiz havacılık hizmetleri konusunda Isparta’yı bir marka şehir yapmaktır” dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe desteği almaya hak kazanan ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ açılış toplantısı Barida Otel’de yapıldı. Açılışa TBMM’deki çalışmaları nedeniyle katılamayan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’te bir mesaj gönderdi. Milletvekili Bilgiç mesajında Isparta’nın havacılık konusunda gelişme gösterdiğini söyleyerek “TBMM’deki yoğun programım nedeniyle çok istememe rağmen programa katılamıyorum. Isparta son yıllarda çok önemli atılımlar yapmaktadır. Bunlardan biri de havacılık alanındadır. İlimiz havalimanı, uçak bakım hangarı, uçuş okulu, Kara Havacılık Okulu ile birlikte ciddi bir havacılık kümelenmesine doğru gitmektedir. Bütün bu gelişmelerin sonucu, beraberinde Isparta için önemli fırsatları doğurmaktadır. Uçak bakım teknisyenliği eğitimi projesi de bu fırsatlardan biridir. Gençlerimize dünyanın dört bir yanında iş imkanı sunacak bu projenin Isparta ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hedefimiz havacılık hizmetleri konusunda Isparta’yı bir marka şehir yapmaktır” dedi.

ÜNİVERSİTENİN BU KONUDA YETENEKLERİ VAR

Projenin ortaklarında SDÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Saltan ise üniversitenin potansiyelini proje ile sahaya yansıtmayı hedeflediklerini belirterek“Ülkemizin 2023 vizyonu incelendiğinde sivil havacılık sektörüne verilen önemgöze çarpacaktır. Büzde üniversite olarak bu noktadan Isparta’nın avantajlarının farkındayız. Üniversitenin bu konuda yetenekleri de var. Ama bir eksiklik üniversitenin bu yetenekleri sahada çok bilinmiyor. Bu proje bu bağlamda çok önemli. Uçak bakım teknisyenliği konusunda ülkemizde çok ihtiyaç var. Gençlerimizde bu kurstan geçtikten sonra çok rahat istihdam imkanı bulacaklar” diye konuştu.

İŞSİZLİĞİN EN ÖNEMLİ VASIFSIZLIK

Projenin diğer ortağı İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin ise kalifiye eleman ihtiyacına vurgu yaparak “Sürekli dile getirdiğimiz bir söz var. İşbirliği güçbirliği. Bu sözün uygulamasının tüm kurumlar tarafından yenilenmesi gerekiyor.Böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için BAKA’ya teşekkür ediyoruz. İstihdam sadece İşkur’un tek başına çözeceği bir konu değildir. İstihdamın atması için her kurumun bu şekilde projeler ortaya koyması gerekiyor. Bu gün artık hükümetimizin programları ile gençlerimiz hem iş öğreniyor, hem de ekonomik anlamda cebine para koyabiliyor. Bugün işsizliğin en önemli sebeplerinden birisi vasıfsızlıktır. 600 tane açık iş ilanımız var. İşsiz kişiye birini seçdiye gönderdiğimizde kendine uygun bir iş bulamayan çok sayıda işsizimiz var”ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Öğrenci

21 Haziran 2016 Salı 16:12

Yeter artık! Ev kiraları,apartların aylık kiraları zaten fazla.Öğrencinin sırtından marka şehir olunmaz.Ailem gariban,bana zar zor para gönderiyor.Aylık 800 TL apart kira parası veriyoruz.El insaf ya.Aldığınız kira paraları haram zıkkım olsun..

vatandas

17 Haziran 2016 Cuma 13:35

ısparta marka sehir olurada olan yine garibana olur zengin sevetinin ustune servet ekler gariban yiycek ekmege muhtaç kimin umrunda

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR