28 Mart 2024 Perşembe

HEDEF ISPARTA’DA: 4 MİLLETVEKİLİ, TÜRKİYE’DE: TEK BAŞINA İKTİDAR

MHP Milletvekili Aday Adayı Mimar Hakan Demirtaş, Isparta ve Türkiye için 2015 Parlamento Seçimi’nin çok kritik bir viraj olacağını düşünüyor: ‘Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve Milletin bekası için biz sefere talibiz; zafer Allah’tan.

Isparta

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı Mimar Hakan Demirtaş, Isparta’nın en temel probleminin ‘kamu yatırımı’ olduğutezini ortaya atıyor. 2000 yılında aldığı kamu yatırımında Türkiye 6’ncısı olan Isparta’nın 2014’te 62’nci sıraya gerilediğini anlatan Demirtaş “bu büyük bir trajedi. Bu sorunu çözecek tek güç tek başına MHP iktidarıdır” diyor.

 

BAKANLIK İSTİYORUZ

 

Isparta’nın çok uzun yıllardan bu yana Yatırımcı Bakanlık alamadığına atıf yapan Demirtaş, şöyle diyor: “Isparta’ya yatırımcı Bakanlık tahsis edecek tek güç MHP’dir. Isparta’nın hak ettiği ölçüde kamu yatırımıalması buna bağlıdır. 7 Haziran’da MHP’nin tek başına iktidar olması için var gücümüzle çalışacağız. Isparta’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 4 Parlamenter göndermek için mücadele ediyoruz. Biz sefere talibiz, zaferAllah’tan. Bir muradım var: Bakan olmak.”

 

YEREL- GENEL GÜÇ

 

BİRLEŞTİRİLMELİ

 

Isparta’da bazı kesimlerde ‘yerel ölçekte iktidar MHP olduğuiçin, Merkezi Yönetim’den destek gelmiyor’ şeklinde bir eleştiri olduğunuanlatan Demirtaş, şöyle dedi: “7 Haziran’dan sonra 2019’a kadar seçim yok. Bufırsatı Isparta çok iyi değerlendirecektir. Yerel Yönetim ve Hükümeti birleştirecek bir ortam doğdu. Bunu başaracağız. Isparta kazanacak.”

 

RAKİP DEĞİL, YOL ARKADAŞI

 

MHP’de Milletvekili Aday Adayları’nı rakip değil, ‘yol arkadaşı’ olarak gördüğünü kaydeden Demirtaş, “ülkücü kökenli bir aileden geliyorum. Bireysel olarak sonuç ne olursa olsun, MHP var oldukça ben de bu dava içerisinde olacağım. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası içinvar gücümle çalışacağım. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in dediği gibi: ‘Bizsefere çıktık, zafer Allah’tan.’

 

AKDENİZ:

 

Sizi tanımayanlar için soruyorum: Kendisi ile barışık,neşeli, şen bir insansınız. Yüzde 40 oranında ‘fiziksel duyarlılığınız’ olduğuhalde, mutlusunuz, çok da başarılısınız… Yarışta bu tablo sizin için eksi puanadönüşür mü?

 

MİMAR HAKAN DEMİRTAŞ

 

Asla. Fiziksel duyarlı olmama karşı bir engel hissetmiyorum.Beynimden sildim ben onu. Çok özel bir insanım. Meşhur bir anlatı var,bilirsiniz; ‘herkes ters yönde gidiyor’ diye… Bana göre de herkes yanlışyürüyor. Bir tek ben doğru yürüyorum.

 

Şaka bir yana, hiç engelli olduğumu düşünmedim. Tekerleklisandalyeye oturmadım. Milliyetçi Hareket Partisi’nde de (MHP) ‘bu Adayduyarlı’, şu Aday ‘böyle’ şeklinde bir ayrım yoktur.

 

Negatif yansıma düşünmem bile.

 

Tam aksine pozitif katkısı olacaktır.

 

Duyarlılığı olan kesimlerin karşılaştıkları problemlerintamamını biliyorum. Sözde değil, özde biliyorum. İçimde yaşıyorum. Sorunlarıngerçek anlamda saptanması, rasyonel stratejilerin üretilmesi bağlamında çokfaydalı olacağımı düşünüyorum.

 

AKDENİZ:

 

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) Mimar olarak mezunoldunuz? İnşaat ve enerji sektöründe yatırımlarınız var. Niçin siyasetegirdiniz?

 

MİMAR HAKAN DEMİRTAŞ

 

İşin doğrusu çocukluğumdan bu yana Diş Tabibi olmakistemiştim. Ama sürekli ayakta çalışmayı gerektireceği için babamın isteği,yönlendirmesi doğrultusunda Mimar oldum.

 

Siyaset… Ülkücü bir aileden geliyorum. Siyaset hep vardıbizde. Babam asker kökenlidir. Türkiye’nin dört bir köşesinde çalıştık,yaşadık. Sorunları biliyoruz.

 

Şu anki tabloya gelince… Türkiye her açıdan doğruyönetilmiyor. Gidişat sağlıklı değil.

 

Allah korusun, bir gün gelip de, ‘canım ülkem bu haledüşerken sen ne yaptın? Neredeydin?’ sorusuna muhatap olmamak için aktifsiyasete girdim.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası içinvar gücümle hukuki zeminde mücadele edeceğim. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in söylediği gibi: Biz bir sefere çıktık. Zafer Allah’tan.

 

AKDENİZ:

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) sarp bir süreçyaşanacak. Zorlu bir yarış olacak. Şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

MİMAR HAKAN DEMİRTAŞ:

 

Öncelikle şu mesajı net bir şekilde vermek isterim:Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde rakibim yok. Hepsi de gönülarkadaşım. Yol arkadaşım. Rekabet edeceğimiz MHP içerisinde aynı dava uğrunakoştuğumuz arkadaşlarımız değil; diğer partili kişilerdir.

 

MHP’ye şu ana kadar gösterilen teveccühten mutlu olduğumusöylemek isterim. Aday Adayı daha da artmalı.

 

Süreç sonunda Parlamenter Adayı gösterilecek 4 arkadaşımızlaomuz omuza çalışacağımızın sözünü ben bireysel olarak veriyorum.

 

Siz veriyorum, Aday gösterilmez isem de Milliyetçi HareketPartisi (MHP) ve savunduğu bu kutsal değerler var oldukça; davamız oldukça bende bu şemsiye altında olacağım. Hukuki zemin içerisinde mücadele edeceğim.”

 

MURADIM BAKAN OLMAK

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday AdayıHakan Demirtaş, siyasette hedef çıtasını yüksek tutuyor: (‘- Bakan olmakistiyorum’)

 

 ISPARTA’YA ÇOK HAKSIZLIK YAPILIYOR

 

MHP Milletvekili Aday Adayı Mimar Hakan Demirtaş, 2000yılında Isparta’nın kamu yatırımlarından aldığı pay açısından Türkiye 6’ncısıolduğunu söylüyor. Ancak 2014’te Isparta’nın kamu yatırımları dağılımında 81kent içerisinde 62’nciliğe gerilediğini anlatan Demirtaş, sorunu ancakMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) iktidarının çözebileceğini düşünüyor.

 

KAMU YATIRIMI ALMAKZORUNDAYIZ

 Demirtaş, şöyle diyor: “Isparta kamu yatırımı almıyor. Bununçözümü MHP’den geçiyor. MHP, 7 Haziran ışığında tek başına iktidara gelecek.Isparta’ya çok uzun yıllardır Yatırımcı Bakanlık verilmedi. Isparta’yaYatırımcı Bakanlık tahsis edecek kurum da MHP’dir. MHP iktidarıdır. Siyasettebenim bir muradım var. Bakan olmak istiyorum.”

 

 

 

-

 

-

 

-

 

-

 

 

 

Yerel yönetim ve İktidarı

 

MHP şemsiyesi altında

 

toplamak zorundayız

 

 

 

AKDENİZ:

 

Şöyle bir eleştiri var: ‘Yerel yönetim açısından iktidarMHP. Merkezi açıdan ise iktidar AKP… Aynı dili konuşmadıkları için Isparta arzuedilen oranda yatırım alamıyor. Bir ahenk yok.’

 

MİMAR HAKAN DEMİRTAŞ:

 

Bu MHP’yi eleştirenlerin tezi… Onlara göre Belediye AKP’deolsa, yatırım gelecek… Ama bu doğru bir bilgi değil. AKP’nin birçok alandayaptığı gibi algı yönetimi…

 

Belki herkes farkındadır, ama buradan söylemekte faydagörüyorum: 7 Haziran sonrası bir daha 2019’a kadar seçim olmayacak.

 

Bu Isparta açısından çok büyük bir fırsat içeriyor.

 

Yerel ve Merkezi İktidarı birleştirme gibi büyük bir fırsatvar karşımızda.

 

Isparta’nın kamu yatırımları alabilmesi için de büyük biradım var. Bu fırsatın değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bunun için de vargücümüzle çalışacağız.”

 

GÜÇLÜ ISPARTA

 

GÜÇLÜ MHP

 

İKTİDARI

 

Mimar Hakan Demirtaş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP)Isparta’dan 4 Milletvekili çıkarması için çaba göstereceğini anlatıyor.Isparta’nın Parlamento’ya ne kadar MHP tarafı ile ne kadar güçlü giderse, okadar fayda alacağını düşünen Demirtaş, ülke çapında da şunu öngörüyor:

 

“Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tek başına iktidarolabilecek güçtedir. Bilgi birikimi, donanımı ve insan kaynakları bunun içinyeterlidir.”

 

 

 

Isparta ‘Deniz’e inmelidir

 

MHP Milletvekili Aday Adayı Mimar Hakan Demirtaş, Isparta’nınmutlak surette demiryolu ile ‘Liman’a inmesi gerektiğini söylüyor.

 

TARIMSAL SANAYİ

 

Isparta için Teşvik Sistemi’nde düzenlemelerin yeterliolmayacağı tezini ortaya atan Demirtaş, ‘kamu yatırımlarında Isparta’nın hakettiği payın verilmesi gerektiğini’ düşünüyor. Isparta’nın ‘Türkiye’nin MeyveBahçesi’ olduğuna atıf yapan Demirtaş, “tarımsal sanayi kurulmalıdır. Bunu MHPiktidarı kuracaktır” diyor.

 

Mimar Hakan Demirtaş, projelerini şöyle anlatıyor:

 

“Hepimizin bilgisi olduğu üzere Isparta’nın 100 yıllık birrüyası var: Deniz’e inmek.

 

Bunun tek bir yöntemi var. Demiryolu yatırımı ile Liman’aulaşmak.

 

Bunu hayata geçirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

 

Isparta ziraat kenti…

 

Gül Çiçeği, Elma, Kiraz, Şeftali, Üzüm, Çilek, Domates…

 

Akdeniz ve Karasal İklim’in kesiştiği nadir coğrafya… Heriklim özelliğinin izlerini görmek mümkün… Bu hâkimiyet çok pozitif kazanımlarda sağlıyor.

 

Isparta’da Tarımsal Sanayi inşa etmek işten bile değil. Bunuyapacak bilgi, güç ve donanım Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarında var.

 

Bu süreçte Yenişarbademli’den Uluborlu’ya Isparta’yı karışkarış geziyoruz.

 

Bu toprakların, bu kadim coğrafyanın güzel insanları ilekucaklaşıyoruz.

 

Ellerinin sıcaklığını hissediyoruz

 

Ellerimizin sıcaklığını hissettiriyoruz.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı büyük bir teveccüh var.

 

Isparta, artık Yatırımcı bir Bakanlık almalı

 

Buna hakkı var. Zamanı da geldi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında Isparta’ya yatırımcıbir Bakanlık verilecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum.”

 

Eğitim en önemli değer

 

Mimar Hakan Demirtaş, bir projesini şöyle paylaşıyor:

 

“Eğitim.

 

Eğitime çok inanıyorum. Bugün belirli bir noktaya erişmişisem bu eğitim sayesindedir.

 

Allah kısmet ederse Parlamento’ya gider isem Millî EğitimBakanlığı özelinde bu proje için çalışacağım:

 

Her ilçeye bir tematik Mesleki/ Teknik Eğitim Lisesi

 

O coğrafyanın ne özelliği var ise ona uyumlu olacak şekildebir Lise kazandırılması için mücadele edeceğim.

 

Teşvik Sistemi’nde Isparta’ya açık, net haksızlık var. Bununçözülmesi gerekiyor. Ama o da yeterli değil

 

Isparta’ya kamu yatırımları yapılmalı.

 

Çok uzun yıllardır esirgenen kamu yatırımlarının Isparta’yagetirilmesi için çaba göstereceğim.”

 

 

 

Ya Aday gösterilmez ise…

 

Mimar Hakan Demirtaş, MHP’de liste dışı kalması ihtimalinekarşı da şöyle bir duruş gösteriyor:

 

“Milletvekili olmanın da ötesinde Milliyetçi HareketPartisi’nin bir neferi olmak onur vericidir.

 

Ülkücü bir aileden geliyorum.

 

Bu davanın bir ferdiyim.

 

Öyle de olacak. 12- 18 Mart arasında başvuru süreci var.

 

7 Nisan’da Milletvekili Adayları Listesi şekillenecek.

 

Eğer ki ismim olmaz ise şunu düşünürüm:

 

(‘- Bana bu dönem, başka bir görev verildi’)

 

7 Haziran’a kadar Milletvekili Adayları ile omuz omuza, kolkola yürürüm.

 

Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça, bu dava sürdükçe bende bir parçası olacağıma söz veriyorum.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vay beee

18 Şubat 2015 Çarşamba 11:37

Diyosuuunn.....

A...RIZA

18 Şubat 2015 Çarşamba 09:59

YETER ARTIK İNSANLARLA DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN BİZLER MHP YE 1999 YILINDA İKTİDARLIK ALTIN TEPSİ İLE VERİLDİ VERDİK MHP NAPTI NASIL OLSA İKTİDARIM DİYE SEÇMENİNİ UNUTTU EEEEEE BİR DAHA UNUTTURMAYACAGIZ.SİZ BARAJIN ALTINDA KALMAYINDA ONUN HESABINI YAPIN.BU GÜZEL İNSANLARIN GÖZÜ AÇILDI ARTIK

ZİYA AYİZ

18 Şubat 2015 Çarşamba 09:03

EVET HAKAN BEY ADAY OLMUŞ YA TUTARSA DİYOR AMA BAKILIRSA ŞİMDİDEN ADAY OLDUĞUNA PİŞMAN OLMUŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR.EVET BU GÜZEL ÜLKEMİ BU GÜNE KADAR BU VAATLERLE ZAMAN GEÇİRMİŞLER MHP GİBİ SİYASİ PARTİ SEÇİMLERDE GİTTİ B..D..P.. GİBİ PARTİLERLE ORTAK HAREKET ETTİ İNSANLAR KÖR DEĞİL ARTIK HERŞEYİN FARKINDA BİRAZCIK HUZURUMUZ VAR ONUDA BOZMAYIN

YALNIZ KURT

17 Şubat 2015 Salı 18:34

SEN HALLA HAYALDE YAŞIYORSUN ALDAT KANDIR KUTULA ZİHNİYETİ ??

Ak genç

17 Şubat 2015 Salı 18:18

arif bey bu sefer 1550 oyla AKP bitane ****ürür bi MHP bi CHP 4. Vekili ise MHP ile CHP arası bda çok çalışan ****ürür

HAYALCİ

17 Şubat 2015 Salı 16:11

SENIN İŞLER BELEDIYEDEN HIZLI VE IVEDILIKLE ÇIKAR ARTIK SEN HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORSUN GALIBA BIR ÇIKAR ŞÜKRET GECEN SEÇIM ARİTMATİGİNE BAK KAÇ ÇIKARIRSIN

Arif

17 Şubat 2015 Salı 15:19

Aday heralde hayal görüyor. 2011 de 1500 oyla bir milletvekili çıkardıklarını neçabuk unutmuş yazık doğrusu. AK Parti 3 alır 4 ü zorlar. Hayalden ve rüyadan biran evvel uyanırsa çok iyi olur. Komik duruma düşmez.

kurtlar gelior

17 Şubat 2015 Salı 23:39

at gözlüğüyle konuşanlara cevap vermeye deymez onlar gidip çocuk katileryle anlşmalarını açıklasınlar

poyraz murat petek

17 Şubat 2015 Salı 16:06

ıspartalı olmayan buraya yorum yapmasın zira sayın demirtaşın icraatları hayal değildir, sadece fırsat verildiğinde ıspartaya nasıl yatırımlar yapılacağının göstergesidir. akp iktidar balaman başkan iken ne yapıldı ısp ya. bldynin öz malları fabrikaları peşkeş çekilmedimi iktidarına güvenip esnafım haraç vermedi diye dükkanının önünü kazdırmadımı.biraz milliyetçi biraz ısparta sevdalısı olun, yok değilseniz de buraya yorum yapmayın, yok ben yaparım diyosanızda adam gibi kimliğinizi belirtipyazın

sasas

17 Şubat 2015 Salı 13:35

ısa watsaptan çıkarır 5 vekili

cinmi çıkıyomuş

18 Şubat 2015 Çarşamba 12:47

watsap ne alaka

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR