29 Mart 2024 Cuma

HEDEF BÜYÜTTÜ!

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Isparta'ya son 11 yılda 325 milyon liralık destek sağlandığını söyledi.

Isparta

 

Gıda Tarım veHayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Barida Otel'de düzenlenen 'Isparta İli TarımSektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı. Çok sayıda bakanlık bürokratı, tarımve hayvancılıkla ilgili sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarıtemsilcileri, muhtarlar ve üreticilerin katıldığı toplantıda Bakan Mehdi Eker,Isparta'dayapılan çalışmaları anlattı.  

 

30 bakanlıkbürokratıyla çıkarma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker,kentin 2020 vizyonunu çizdi. Isparta'nın yıllık 8 bin ton olan yağlık gülüretimini 2020 yılına kadar 16 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini belirtenBakan Eker, "Böylelikle Isparta dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inideğil yüzde 75'ini karşılar hale gelecek" dedi.

 

Toplantının açışkonuşmasını sunum şeklinde bizzat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı MehmetMehdi Eker yaptı. Isparta'nın son 13 yılda tarım ve hayvancılık alanındayaşadığı gelişmeleri anlatan Bakan Eker, kentte çiftçi kayıt sistemine dahil 86bin 444 hektar alan buna karşılık 21 bin 279 kayıtlı çiftçi olduğunu belirtti.

Ispartahayvancılığında da 2002 yılından bugüne çok ciddi gelişmeler yaşandığını ifadeeden Bakan Eker, "Yüksek verimli saf ırkı sığır sayısı 24 binden 85 bineçıktı. Böylelikle süt üretim miktarı da 50 bin tondan 203 bin tonayükselmiştir. Bu rakam hayvancılıkta modernleşmenin en iyi göstergesidir"diye konuştu.

Isparta'ya 2002yılında 8.7 milyon liralık tarımsal destek verildiğini belirten Bakan Eker, burakamın 2014 yılında 45.6 milyon lirayı bulduğunu genel toplamda ise kente son11 yılda 325 milyon liralık destek sağlandığını açıkladı.  Bakan Eker, "Bu şu demek, 2002'ye göretam 48 kat artış var" dedi.

BABA EVLADINA VERMEZ BU DESTEĞİ

Kırsal kalkınmabaşlığı altında ise 74 projeye 14 milyon hibe kredi verdiklerini açıklayanBakan Eker, genel toplamda 22.3 milyon liralık kırsal kalkınma desteği sağlandığınıbelirtti. Ipart-AB hibe destekleri kapsamında ise toplam yatırım tutarı 62milyon olan 109 projeye 32.6 milyon liralık hibe desteği verdiklerini kaydedenBakan Eker, "Allah'ını severseniz söyleyin hangi kardeş hangi kardeşe bukadar hibe verir. Hangi baba evladına bu hibeyi verir" diye konuştu.

İŞTE 2020 HEDEFLERİ

Isparta'nınTürkiye'de meyvecilik alanında erken uyarı sistemi kurulan pilot il olduğunuhatırlatan Bakan Eker, "Isparta'da şu an 27 olan istasyon sayısı 40'açıkarılacak. Böylelikle etkin zirai mücadele yapılarak verimli ve kaliteliüretim sağlanacak" dedi. Bitkisel üretim vizyonu hakkında da konuşan BakanEker, çilek üretim alanının 5 yıl içinde 300 dekardan 5 bin dekaraçıkarılacağını domates üretim alanının da yüzde 100 artırılacağını ifade etti.

ISPARTA GÜLÜ İÇİN BÜYÜK HEDEF

Gül diyarıIsparta'nın yıllık 8 bin ton olan yağlık gül üretimini 2020 yılına kadar 16 bintona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Eker, "Böylelikle Ispartadünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini değil yüzde 75'ini karşılar halegelecek. Ayrıca gülün hemen yanında üretilen kesme çiçek konusunda ise yıllıkkaranfil üretimi 50 milyon adetten 70 milyon adede çıkarılacak" dedi.

Su ürünleri vizyonuhakkında da konuşan Bakan Eker, kerevit üretiminde Türkiye ikincisi olanIsparta'nın üretim miktarının 85 tondan 200 tonun üzerine çıkarılacağını ifadeetti.

Gıda, Tarım veHayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, sunumun ardından toplantıya katılanlartarafından yöneltilen yazılı soruları yanıtladı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

13 Ocak 2015 Salı 09:06

Sanki Babanın Cebinden Veriyorsun Recep Vekil Duyarsa kızar Hizmet Ispartanın 4 adet Muhterem vekillerinin işidir Allah onlara böyle bir görevi nasip etti cennetlik insanlar

veli-nesrin-hatice

13 Ocak 2015 Salı 00:40

sanki ceplerinden veriyorlar parayıı devlet parasıı arkadaş ıspartyaya bu kadar hizmet yapılıyorda millet neden görmuyor yalan haber hepside bunların

Ak Partili

13 Ocak 2015 Salı 00:18

Sayın bakanım, Isparta'ya destek verdiğin nasıl anlaşılır biliyor musun. Ispartaya gelen desteği söyle. Nüfusa böl. Diyarbakıra,mardine,urfaya ya da bilmem hangi ile verilen desteği söyle nüfusa böl. Eğer Isparta yüksek çıksın. Bırak yüksek çıkmayı eşit çıksın. Gözünün çapağını yerim. Bu soru sormak hiç bir gazetenin aklına gelmedi mi acaba. Güzel bakanım,canım bakanım,aslan bakanım yeme bizi. Saygılar sayın bakanım.

ASIL

12 Ocak 2015 Pazartesi 21:14

KIMIN PARASINI KIME VERDINIZ ! SANKI CEBINDEN VERMIS GIBI KONUSMAZLARMI ? SIZI HALK VEKIL SECTI ASIL OLAN HALKTIR VE BU DEVLETIN PARASI DA BU DEVLETIN KAYNAKLARINDAN VE MILLETIN VERGISINDEN OLUSMAKTADIR ! VEKILLERIN ALDIKLARI MAASLARIDA BABASI OGLUNA VERMEZ ! ASIL OLAN HALK BAKIN SIZLERI VEKIL YAPTIDA NERDEN NERELERE GELDINIZ ! YAZLIK VILLALAR KONUSUNDADA MUHALEFETE NE TATLI KONUSTUNUZ ÖYLE "" HER DÖNEM VEKILLERIN YAZLIGI VAR BIZDE YAPALIM HALK 2 GÜN KONUSUR SONRA UNUTUR !" DIYE !!

Hoca nasrettin

12 Ocak 2015 Pazartesi 20:44

Hükumetlerin görevi devletin gelirlerini şehirlerin ihtiyaçları doğrultusunda dağıtmak. bu dağıtılan paralarlada o ile yatırım yapılır buda ülkenin gelişmesi istihdamın artırılması milli gelirin artması. vatandaşın refah düzeyinde yaşaması içindir. bunu bir nimetmiş gibi göstermek abartmak bir devlet adamına hiç yakışmaz. babanızın parasını vermiyorsunuz. verdiğiniz para öyle ahım şahım bir şey değil. bunu insanların başına kalkarsanız yalnız salondakiler alkışlar yani körler sağırlar muhabbeti

ak oğlan

12 Ocak 2015 Pazartesi 19:51

yılda 30 milyon eder ki hiç bir şeydemektir neyi abartıyorsunuz, yılda 5 okul parası etmez

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR