26 Nisan 2024 Cuma

Hayırlı Olsun Mutlu son

Hayırlı Olsun Mutlu son

Isparta

Nihayet, beklenen mutlu son gerçekleşti. 64. TC hükümeti Davutoğlu bey tarafından Cumhurbaşkanımıza sunuldu ve cumhurbaşkanlığı makamınca onaylandı. Ve Başbakanımız bakanlarımızı açıkladı. Her zamanki gibi Bakanlar kurulunda sürprizler var, bayanlar var, gençler var.


Her coğrafi bölgeden bakanımız var. Bir önceki bakanlar kurulunda olduğu gibi bu kurulda da yeniden görevde kalan bakanlarımız var. Görevini yeni bakan arkadaşlarına bırakan bakanlarımız var. Yani tekrar göreve devam edenler ve görev almayanlar var.


Ak Parti gibi demokratik eğilimlerden gelmeyen ideal ve misyon partileri, lidere göre hareket ederler. Liderler de parti içi eğilimleri bilir ve ona göre değerlendirme yaparak alt kadroları da ona göre oluştururlar. Mısır’da İhvan Hareketi, Tunus ve Cezayir’deki Nahda hareketi, ülkemizdeki Milli Görüş ve Ak Parti hareketi böyle yapılardandır. Bu hareketlerin liderleri her zaman ezber bozan çıkışlar yapabilirler. Bu onların en doğal haklarıdır. Zira karizmatik liderlerdir. Yani bu hareketler o liderin büyük gayreti ve fedakârlığı ile oluşmuştur. Lider bu özelliği ile harekete istediği zamanda ve istediği şekilde müdahale yetkisine sahiptir. Bu yetki, hareketin bidayetinden beri o liderin zaten doğasında vardır.


Yukarıda saydığımız misyon ve ideal hareketlerinin liderleri, hareket adına alınacak önemli kararlarda, batı endeksli demokratik teamüllerin aksine, batı emperyalizmine tepki adına, doğu endeksli hissi çıkışlar yaparlar. Bu çıkışlar da hareketin sempatizanları tarafından çok da garip karşılanmaz. Aksine zaman zaman bu çıkışlar takdir ile karşılanır. Bu çıkışın doğru veya yanlışlığı da gelişen olaylar ve geçen yılların ardından en sağlıklı şekilde tahlil edilir.  

Tayyip bey bu ülkede seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Batı endeksli demokratik usullerle seçilmiş, ancak doğu endeksli milletin kabulü usulüyle de gönüllerde yerini bulmuştur. Dolayısıyla Tayyip beyin yeni oluşan bakanlar kurulu listesine müdahalesi, kendisinin yani bu hareketin lideri olarak en doğal hakkıdır. Bu hak, her zaman ve her seçimde Tayyip beyin yanında olan millet tarafından verilmiştir.


Günlerdir, yazılı ve görsel medyada Tayyip beyin kabineye müdahalesi konuşuluyordu. Tayyip beyi, fırsattan istifade sigaya çekmeye çalışanlar olduğu gibi, sanki yıllardır bu hareketin içindeymiş ve çok da emeği geçmiş gibi akıl vermeye kalkanlar da çıkmadı değil.


Ak Parti, Tayyip beyin kollarında doğmuştur. Büyümüş ve gelişmiştir. Bu nedenle bu hareket hakkında hayati öneme haiz konularda fikir beyan etmesinden daha doğal bir şey olamaz.


Beraber çalışacağı bakanlar için de kanaat ve tercih ortaya koyması Tayyip bey ve daha önceki cumhurreisleri için devletin başı olarak bilinen ve uygulanan bir teamüldür. Hiç telaş etmemek gerekir.


Evet, bu değerlendirmeler sonunda, şunu belirtmek gerekir ki, bakanlık için adı geçen ama bakan olan/olmayan her milletvekilimiz milletimizin nezdinde olduğu gibi parti ve Tayyip beyin nezdinde de çok değerli yol arkadaşlarımızdır. Böyle kararlar, dedikoduların aksine, ayaküstü verilen kararlar olmayıp, onlarca konjunktürel dengeler gözetilerek alınmıştır. Milletimiz bunu bilmektedir, böyle de inanmaktadır.


Bu vesileyle 64. kabinemiz olan yeni bakanlar kurulumuzu tebrik eder, görev alan bakanlar kurulumuzun vatana, millete, İslam alemine ve bütün insanlığı hayırlı olacak hizmetlere damga vurmasını temenni ederiz. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin.  

İsmail TANıŞMAN (Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yezitler

25 Kasım 2015 Çarşamba 18:00

TÜPPPPPCÜÜÜ; Hangi vekilin bakan oldu. Siz andaval bakanlar dışında. Yalakalık adına uyuşturma yapıyorsun. Ha vekil dediğin biride hem ithal hem mecnup soytarı saitin temsilcisi saiiit. Yani gerdeğe bile başkasının malafatıyla giren sevinci bayram çocuğusun. Ekonomi yakında bommm. Enerji bakanın yolsuzluk için DAMAT. Elitaş kayseri hırsızlık dosyaları olan. Ey şaşı azıcık onurlu olmayı hatırlayın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR