16 Nisan 2024 Salı

HAYDİ BİSMİLLAH

HAYDİ BİSMİLLAH

Isparta

Bitmez tükenmez hırsı neticesinde insanoğlunun yaptığı ettiği işler insanı acaip bir duruma soktu. Dünya da insana bağlı olarak bir o kadar garipleşti. Hırslarının esiri olup, suç işlemenin sınırında duran, hatta suçu bulduğu her fırsatta işlemeye yeltenen, yaptığı davranışlarını bir türlü kontrol edemeyen, maddi ve manevi tatminsiz bir çizgide duran insanoğlunun aç olan bu ruhunu yeryüzünde kim ya da hangi kurum doyurabilir?

İnsanımızı, dünya toplumlarının hep arzuladığı ama yüzyıllardır pek de başaramadığı "güzel insan olma" modeline kim ya da hangi kurum zorlayacaktır? Hangi kurumun bu duruma müdahale etmesi daha uygun olabilecektir? Ya insanoğlu, özgürlük alanları demokratik kültür içinde tanımlanmış olan bu zorlanmadan hoşnut olacak mı?

Bugün görünen o ki, hakim düzen olan demokrasinin içinde, insanın seküler, dünyevi dertlerine  derman olmaya çalışan en uygun kurumlar belediyelerdir. Bu işi yapabilecek en uygun kişiler de, bu kurumların başkanı belediye başkanlarıdır. İşte belediye başkanları, toplumun beklentilerine derman olma yönüyle çok büyük bir sorumluluk yükü altındadırlar.

Belediye başkanlarının, inancımıza göre Fırat kenarında kaybolan koyundan tutun da, yaşadığı tek odalı binaların içinde seküler dünyanın tuzaklarına yenilmiş veya yenilmesine ramak kalmış mutsuz insanlarımıza kadar epey uzun bir görev tanımları vardır.

Geçirdiğimiz 31 Mart yerel seçimleri süresince başkanımız Şükrü bey, uzun bir seçim maratonunda, her katmandan Ispartalı vatandaşımızın dertlerine derman olacağını, çıktığı bu kutlu yolda Reis'ten aldığı ilham ve sorumluluk bilinciyle ile gece gündüz çalışacağını deklare etti.

Nihayet, Şükrü başkanımız seçimi kazandı ve artık yeni belediye başkanımız oldu. Bu saatten sonra artık Şükrü bey şehrimizin emini oldu. Şükrü bey, bu şehrin ve bu şehrin insanlarının güzelleşmesi ve özelleşmesi yolunda yetki ve sorumluluk sahibi.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye, bey olduğu günkü söylediği öğütleri sanırım hatırındadır. Biz de bu kutlu yolda Şükrü beye onun hemşerileri olarak bu kutlu hizmete başlaması adına "Haydi Bismillah!" diyoruz.

Artık Şükrü beyin talip olduğu o kutsal vazife elindedir. Merkezi idarenin kendisine verdiği "hizmet yetkisi" elinin altındadır. Hizmetine talip olduğu Ispartalılar ise elinin üstündedir. Şükrü bey, el ve iş arasında gönlünce koşturup duracaktır. Allah mahcup etmesin inşallah.

Şükrü bey bu günden sonra kişilerle uğraşmayacak, olaylara takılıp kalmayarak, bu şehrin işine ve aşına çare olmaya çalışacaktır. Sokaktaki Ispartalının beklentileri olan; öncelikle ITKM'nin bitirilmesi, Otogar'ın tamamlanması, Toplu konut üretilmesi, Trafiğin rahatlaması, Koku ve Atık sorununun çözülmesidir. Vatandaşımız bunların dışında çok fazla bir şey istememektedir.  Şükrü bey, bu sorunlarımızı çözerek, yanına sosyal belediyecilik adına hizmetler de getirirse Ispartalı hemşerilerimiz Şükrü beye ila nihaye müteşekkir olacak ve kendisini hayırla anacaktır. Zaten baki olan bu kubbede hoş bir sada bırakmak değil midir? Benden söylemesi...

İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kelepir ziya

16 Nisan 2019 Salı 12:16

isparta belediyesinden şahsi seçim harcaması yapanların ilistirini çıkarmanızı bekliyoruz şükrü bey.haşgeş gibi bırakıver ortada. ısparta nın yenilen yutulan paralarının ne olduğunu açıklamayacakmısın sayın başkan.kutlamaları bırak.yetimin yoksulun hakkını ara.

vatansever

16 Nisan 2019 Salı 11:02

bunları tüpçü yazmıyor arkadaşlar

Mehmet

16 Nisan 2019 Salı 09:32

Mansur YAVAŞ ın Sloganını kullanmış başka söze gerek yok ...

Bik bik

16 Nisan 2019 Salı 00:45

Otobüs biletleri ve su parasına zam yapmasın eski koy garqjindaki yeni binayı açsınBide kötü motu başlatılan cunurdeki inşaatı bitirsin. Bıktım inşaat cesetleri gormekten

Ilahiyat akademisyen

16 Nisan 2019 Salı 00:27

Sonra kıtlık zamaninda h.z Ömer efendimiz ekmegıni yaga bandiriyor.kitlik bitmeden boyle devam edecegim diyor.Sana soruyorum Reisin kimse bunu yapiyormu yapmiyorsa ilham almasin.kitlik zamaninda bir deve kesiliyor etinden azicikda Hz omere getiriliyor.Yemiyor bu halkimin hakki bana yag ve ekmek getirin diyor Reisin kimse bunu yapmiyorsa lutfen ilham almasin.Ve diyorki halife oldugum zamanla halifeligim sonunda ne arti ne eksi denk bu isi teslim edersem ne mutlu bana diyor.Sen daha cok oku.

Memet

15 Nisan 2019 Pazartesi 17:49

Sen önce cadde ortasınakoyduğun tüpleri kaldır.karaağaç mah.girişi köşe ve kaldırım sanki senin zabıta kontrol etmesi lazım

sık civatalarını ismail

15 Nisan 2019 Pazartesi 17:43

bu insanların hak ve hukunu yiyen, belediyenin parasını çarçur eden;görevinden ötürü kendisine avanta ve avantaj sağlayan ne kadar rondele varsa hepsinin civatalarını sıkıver ismail kardeş

Gelecek

15 Nisan 2019 Pazartesi 17:36

Yeteeeeeeeeeeerrr.

Isparta lı fatih

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:56

Tup gelmedi daha cabul ol agzını ayirma

tostcu

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:34

bu adamın tahsil durumu nedir ? bilen varmı ???

Aklı beşer

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:23

Tüpçü abi sıralamayı yanlış yapmışsın, biz ITKM den umudu kestik 14 senedir icraat yok, olmasada olur, ama toplu konut artık olmazsa olmaz, çünkü alt gelirli aileler olarak biz bittik, 700 lira kira(en ucuz)+aidat+elektrik+su+pazar+çocukların okul giderleri=-200 bize birşey kalmadığı gibi yetmiyor, bu milletin sesini duyup toplu konut sözünü ne kadar erken tutarsa okadar sevaba girecek Sayın başkanımız. Biz oyu verdik Allah için vakitlice yapıver şu toplu konutu, kira ödemek canımıza yetti artık

sd

15 Nisan 2019 Pazartesi 15:54

tüpcünün fotosunu oraya koymasanız olmuyor mu? o nasıl bir poz yaa değiştirsin artık :)

Olgun erkek

15 Nisan 2019 Pazartesi 15:48

Bu tanismentnameden hiç elektrik alamıyorum.

Siyasi İslamcılar İnsanları Din'den İman'dan Soğut

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:56

Siyasi İslamcılar Bu Milleti Din'den İman'dan Nefret Ettirdiniz İsizlern Yatacağı Yeri Yok. Allah Bismillah Deyip Deyip Bu Milletin Herşeyini Çaldınız Siyasi İslamcı Zihniyete Allah Lanat Etsin Bu Alem'de de Öbür Allem'de de Allah Maffı Perişan Etsin Rezil Rüsva Etsin. Allah Siyasi İslamcı Zihniyeti Ebediyen Tah Cehennemin Dibine Atsin. Siyasi İslamcıları Allah Tarafından Ebediyen Kınanmış Hal'de Kalsınlar Hayırlısıyla İNŞALLAH. Bu Dünya'da En Çok Nefrat Etiyim Sahte Din'ciler.

serkan

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:47

sen ilk önce yolun ortasında duran tüpleri ortadan kaldır çarşının ortasında resmen canlı bomba bunları kaldırıncaya kadar yazacağım lütfen yetkilileri göreve davet ediyorum

güven

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:44

ya kim verıyor bu adama yazıları sormak lazım. adamın dükkanın önündeki tüpler dağınık nere yazsın bu yazıları ya

ATIK SUYU ARIT BAŞKANIM.

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:43

Sayın Başkanım Isparta Belediyesi atık su k****ını kapatma gibi bir acizliğe imza atma.Sayın Başkanım K****ı KAPATMA bize atık suyu hakkıyla arıt ve SAV KASABASI halkının meyve ağacı ve slajlık mısır yetiştiriciliğinde kullanmasının önünü aç bu millet ömür boyu dua edecektir bu hizmeti layıkıyla yerine getirenlere.YOKSA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ KESİNLİKLE.

elektrikci

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:21

evet, bunların hepsi doğru. ama esnafın ve vatandaşın alım gücü için de çareler üretmeli Şükrü başkan. işte o zaman gönüllerin hepsinde taht kuracaktır. benden söylemesi tanışman kardeş. :))

Sipartali

15 Nisan 2019 Pazartesi 13:59

Koku sorununu cozemeyen hic bir belediye baskani kalici olamaz. Ilk ordan baslamasi ve basarmasi gerekiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR