19 Nisan 2024 Cuma

HATİCE ÖĞRETMENİN HAYALİ YARIM KALDI

HATİCE ÖĞRETMENİN HAYALİ YARIM KALDI

Isparta

Kansere yenik düşen öğretmen Hatice Gökalp’in ailesi yaşadıklarını SABAH Akdeniz’e anlattı. Ağabey Suat Gökalp, “Okuldaki öğrencileri ile ilgili hayalleri vardı” dedi

Isparta ve Burdur, kansere yenik düşen öğretmen Hatice Gökalp'in ölümüne ağlıyor. Öğrencileri için hayalleri olan 37 yaşındaki Hatice öğretmenin, mezun olduğu ilkokula müdür yardımcısı olarak atanmasının ardından hayata veda etmesi ve hayallerinin yarıda kalması acıyı artırdı.

ÖRNEK ALINACAK BAŞARI

Burdur'un Bucak ilçesinde 1979 yılında doğan Hatice Gökalp,ailesinin göç ettiği Isparta'da zor şartlar altında ilköğretim ve lise eğitimi tamamladıktan sonra çok istediği Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Okulunu başarı ile bitiren Hatice öğretmen, kendisi gibi zor şartlar altında okuyan çocuklara eğitim vermek için ilk görev yeri olan Batman'ın Sason ilçesinde meslek hayatına başladı. Bir yıl burada görev yaptıktan sonra Isparta'nın Senirkent ilçesi Büyükkabaca beldesindeki 75. Yıl İlkokulu'na atandı.

MEZUN OLDUĞU OKULDA

İki ay önce mezun olduğu Isparta Fatih İlkokulu'na Müdür Yardımcısı olarak atanan Gökalp, aniden rahatsızlandı ve gittiği hastanede kendisine 'Yumurtalık Kanseri' teşhisi konuldu. Isparta'da ameliyat olduktan sonra Ankara'ya giderek 3 hafta boyunca tedavi gören Hatice öğretmenin durumu kötüleşince yoğun bakımda tedavi altına alındıktan 10 gün sonra amansız hastalığa yenik düşerek yaşama ve çok sevdiği öğrencilerine veda etti. 37 yaşında vefat eden, öğrencileri ve Milli Eğitim camiası tarafından çok sevilen,neşe dolu Hatice öğretmenin Isparta'da yaşayan gözü yaşlı ailesi genç yaşta kaybettikleri kızlarını SABAH Akdeniz'e anlattı.

EVLAT DEĞİL ARKADAŞTI

Acısını yüreğine gömen anne Muazzez Gökalp, kızının çocukluğundan itibaren çalışkan biri olduğunu söyledi. Anne Gökalp,"Dayanacak gücüm yok. Kızım hanımefendi ve çok sevilen biriydi. Biz üzülmeyelim diye hastalığını bile saklamış" dedi. Kızını zor şartlar altında okuttuğunu belirten baba Muhammed Gökalp de, "Kızımın üniversitede okuduğu süreçte ben tuhafiyecilik mesleğiyle uğraşırdım. Oradan kazandığımla haftada, üç beş kuruş para gönderirdim. Arkadaşları çalışmak için kafeteryaya gidelim dediklerinde yanında parası olmadığı için ağaç altında kanepelerde oturup çalışırdı. Anadolu Öğretmen Lisesi'ne varıncaya kadar okulunu hep birincilikle bitirdi. Onun ani ölümü bizi bitirdi. Çünkü o benim kızım ve arkadaşımdı" diye konuştu.

HAYALLERİ VARDI ONUN

Hatice öğretmenin ağabeyi Suat Gökalp ise kardeşinin hayatı boyunca hiç kimseyi incitmediğini belirterek, "Zaten en büyük artılarından biri de buydu. Öğretmenliği çok severek yapıyordu. Büyükkabaca'da öğretmenlik yaptığı sırada öğrencileriyle ilgili hayalleri vardı. Bazı öğrencilerinin durumlarının iyi olmadığını, onlara yardım edilmesi gerektiğini anlatır ve onlar için çaba sarf ederdi. Okuldaki öğrencilerinin en üst düzeyde eğitim alması için didindi. Ama hayalleri hep yarım kaldı. Hele hele mezun olduğu ilkokula atanması onun için dünyanın en büyük ödülü olmuştu. Burada da hedefleri ve büyük hayalleri vardı. Ama olmadı " ifadelerini kullandı.

ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

Hatice öğretmenin arkasından görev yaptığı Isparta'nın Senirkent ilçesi Büyükkabaca beldesinin 75. Yıl İlköğretim Okulu ile mezun olduğu okul olan Fatih İlkokulu'nun öğretmenleri ile öğrencileri yas tutuyor.Mesai arkadaşları, onun mesleğine aşık, idealist bir eğitimci olduğunu belirterek, "Sıkıntılarımızı sorar, çözüm üretir ve bize moral verirdi.Eksikliğini hep duyacağız, onu unutmayacağız ve çok özleyeceğiz" dedi.Hatice Gökalp, geçen hafta hayatını kaybetmiş ve Burdur'un Bucak ilçesinde sevenlerinin gözyaşları içinde toprağa verilmişti.

SABAH - AKDENİZ GAZETESİ

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR