19 Nisan 2024 Cuma

HASTALAR ISPARTA'YA GELİYOR

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, 2010 yılında 253 bin olan poliklinik sayısının 2015 yılında 365 bine ulaştığını bildirdi. İl dışı hasta sayısında da yüzde 120’lik artış olduğunu belirten Prof. Yıldırım, “2015 sonu itibariyle 103 bin 409 hastamız il dışından gelmiş” dedi.

Isparta

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Isparta’nın gurur kapısı olan hastanenin 2015 verileriyle ilgili bilgileri paylaştı. Isparta’nın bir sağlık kenti olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yıldırım, sağlıkta daha ileriye gitmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

POLİKLİNİK SAYISINDA YÜZDE 44 ARTIŞ

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin poliklinik sayısı 2010 yılında 253 binken bu sayısının 2015 sonunda 365 bine ulaştığını belirten Prof. Yıldırım, “Poliklinik sayısında yüzde 44 oranında bir artış söz konusu. Yatan hasta sayısında yüzde 42’lik artış var. Ameliyat sayımızda yüzde 70’lik artış yaşandı. İl dışı hasta sayısında yüzde 120’lik bir artış var. Yoğun bakım hastalarında da yüzde 112’lik bir artış görülüyor” dedi.

YURTDIŞI HASTA POTANSİYELİMİZ ÇOK YOK

Isparta’dan hastaların il dışına gitmemesi yönünde bir hayali olduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, “İl dışı hasta sayısı 2010’da 46 bin 884’müş, 2015 sonu itibariyle 103 bin 409 olmuş. Yurt dışı hasta sayısı potansiyeli çok yok. Sağlık turizmi anlamında pek yok. Sağlık turizminde sadece yurt dışını düşünmemek lazım. Onkolojide bence markayız. Eksiğimiz yok. Yoğun bakımlar konusunda marka olabiliriz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SDÜ Hastane çalışanları

16 Şubat 2016 Salı 19:33

Hastalar Ispartaya gelsin ama sağlık personeli de işini yapsın. Örneğin bankamatik personeli olarak çalışan, ha bugün ha yarın emekli olacağım deyip izinlerle gününü gün eden A.Topçuoğlu adlı sağlıkçı, eşinin makamından güç alarak hastane yönetimine meydan okumakta, mesai arkadaşlarına eziyet etmekte, hastalarla ilgilenmemekte (kelli felli birileri gelirse ilgi o biçim) hastane yönetimini de sindirmiş, hakkındaki şikayet dilekçelerine kimse soruşturma açamıyor. Bu mu hastaya ilgi gösterecek?

bence de ikinci üniversite lüzumsuz.

11 Şubat 2016 Perşembe 22:10

Ben şevket demirel kalp merkezinde kapakçık ameliyatı oldum. başarılı ameliyat oldu. ankara gata dan gün alacaktım, 6 ay sonra belki hacet kalmayacaktım. ama ıspartada iki hafta sonrasına gün verildi, Doçent Dr Hüseyin OKUTAN ve ekibi ameliyatı başarılı şekilde yaptı. sonra Prof olmuş ve antalyaya gittiğini duydum. Bir de yardımcı Doç Dr Şenol bey vardı, ameliyatın ve sonrası kontrollerimde bulunmuştu. şimdi onun da adını bir özel hastanede gördüm. Öğretim üyelerini üniversitede tutamaz olmuşuz

ikinci üniversitede tıp fakültesi yine olacakmı?

11 Şubat 2016 Perşembe 21:55

Eksikler giderilsin. mesela çocuk nerolojisi eksikmiş. aynısından bir üniversite daha açılacağına mevcutların eksikleri giderilsin. Antalya tıp fakültesinde bir koridorda 20 profesör ismi gördüm. çeşit çeşit isimlik ve branş ünvanı var. SDÜ Isparta tıp fakültesinin hepsinde kaç prof, ve doçent var? öğretim üyesi çoğalmadan 2. üniversite olmaz. gecekondudan daha kıymetli bir yapı olması için plan proje ve ihtiyaca cevap verecek nitelikte kadro lazım. hayal kurmayalım, gerçekçi olalım.

kazım

10 Şubat 2016 Çarşamba 22:09

beyin cerrahi bölümünde ciddi sıkıntı var, hepsi bi yana bölüm başkanı normal mi?

n

10 Şubat 2016 Çarşamba 13:47

Isparta devlet hastanesi gülkent ek binada çocuk nöroloji uzmanı var.

Bence cok eksik

09 Şubat 2016 Salı 20:46

Türkiye sağlık alanında o kadar aşamalar atladı beğenmediğimiz devlat hastaneleri bile özel hastaneler ile yarışır oldu maalasef sdü hadtanesi yıllardır hep geride kaldı eski yücünü yenilemeyi bırak yıllardır hep kötüye gitti. Hangi alanda tam hoca var ve tetiştiriliyor. Hemotoloji alanında yıllar önce üç dört prof vardı şimdi ise 40 yıllık yrd doç var hala o kişi yetişecekkkkk

hasta yakını

09 Şubat 2016 Salı 19:57

recep özelin danışmanına sağlık il müdürünün yanında ve daha sonraları olmak üzere kaç yıldır söylüyoruz fakat hepsi kendiişleriyle meşgul bu işler bizim vekillere göre değilısparta sağlıkta 1.ciyiz diyoruz fakat kaç yıldır çocuklarımızı antalyaya ****ürüyoruz sayın vekillerimize duyurulur eğer 1 tane çocuk nöroloğu gönderemiyorlarsa 4 vekilimizede yazıklar olsun

DOĞUMEVİ HASTANESİNDE DE YOK

09 Şubat 2016 Salı 16:58

ÇOCUĞUMUZU DOĞUMEVİ ACİL POLİKLİNİĞİ SERVİSİNE GETİRDİK. HAVALE GEÇİRMİŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. ACİL MÜDAHALE YAPILDI FAKAT YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE BOŞ YER YOKTU, TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE SEVKETTİLER. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK YOĞUNBAKIM SERVİSİNDE İKİ GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI. ÇIKTIĞINDA ÇOCUK NÖROLOJİ UZMANININ GÖRMESİ GEREKTİĞİNİ, ÇOCUK SERVİSİNDE YAPILMASI GERENLERİN TAMAMLANDIĞINI SÖYLEDİLER. TAMAM DEDİK AMA ÜNİVERSİTEDE ÇOCUK NÖROLOJİSİ YOKMUŞ, ANTALYADA PROF ŞENAY HANIMA GİTTİK.

ÇOCUK NÖROLOJİ SERVİSİ YOK

09 Şubat 2016 Salı 16:35

ANTALYAYA GİDİYORUZ. ÇOCUK POLİKLİNİĞİ EKSİĞİ İÇİN İL DIŞINA GİDEMEYENLER VAR. ÇOCUKLARIMIZDA HAVALE SONRASI HASAR VARSA ZAMAN KAYBETMEDEN TEDAVİSİ YAPILMASI GEREKİR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR