29 Mart 2024 Cuma

Hasta Seçmen Sandığa Ambulans İle Taşınacak

Hasta Seçmen Sandığa Ambulans İle Taşınacak

Isparta

Evde sağlık hizmeti alan hastalar, talep etmeleri halinde 1 Kasım’da sandık başına sağlık görevlilerinin yardımıyla gidecek.

 

Isparta Merkez, İlçeler ve Köyler olmak üzere evde sağlık hizmeti alan hastalar, 1 Kasım erkem seçimlerinde sağlık görevlilerinin yardımıyla sandık başlarına giderek oylarını verebilecek.




Konuyla ilgili Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakayatarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere 1 Kasım 2015 tarihinde 2839sayılı kanun çerçevesinde Milletvekili Seçimi yapılacaktır. Bu durumdavatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarınıyerine getirebilmeleri önem arz etmektedir.

 

İlimizde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasınayönelik olarak hem Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın hemde kendi imkânları ile sosyal haklarından faydalanamayacak durumda olanvatandaşlarımızın donanımlı araçlarla sağlık personeli refakatinde özelliklehastanelere nakli ile birlikte muayeneleri sonucunda tedavilerine müteakibenevlerine ulaştırılması en önemli sorumluluklarımızdandır. Sevgi, saygı, sabır,özveri, şefkat, hoşgörü ve güven çerçevesinde sunmuş olduğumuz hizmetimizde kiamacımız vatandaşlarımızın hem sağlık hem de sosyal haklarındanyararlanmalarına destek olarak yaşam kalitesini en üst seviyede tutabilmektir.

 

Bu kapsamda sağlık problemleri nedeni ile kendi imkânlarıile sandığa gidemeyecek olan vatandaşlarımızın oy kullanmaları da sağlıklıdiğer vatandaşlarımızla eşdeğer olmaları açısından çok önemli bir uygulamadır.

Buna istinaden Isparta Sağlık Müdürlüğü, il merkezi veilçelerimizde toplam 20 Evde Sağlık Aracı ve Ambulans ile 40 kişilik sağlıkpersoneli görevlendirerek evde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlananvatandaşlarımızın oy kullanmalarına yardımcı olmak üzere hizmet verecektir.

 

Evde Sağlık Hizmetleri alan, ileri derece KOAH gibi solunumsistemi hastalığı olan, ilerlemiş kas hastalığı olan, taburculuk sonrası evdetedavisi gereken hastalar, son dönem kanser hastaları, çok ileri yaşta olan,hareket etmekte zorlanan yatalak, özürlü vatandaşlarımızın talepleri dahilinde444 38 33 numaralı Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon MerkeziniT.C.kimlik numaralarını belirterek arayıp bildirimde bulunmaları doğrultusunda;Seçim günü İl Merkezi ve İlçelerimizde en az bir sağlık personelininrefakatinde hasta nakil aracı ile evinden alınarak oy kullanacakları merkezegötürülerek oy kullanmalarına müteakiben geri getirilmesi sağlanacaktır.

 

Konu ile ilgili olarak talepte bulunan vatandaşlarımızın 44438 33 numaralı telefonu aramaları önemle rica olunur” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR