20 Nisan 2024 Cumartesi

HASSASİYETLERİMİZ DİKKATE ALINIRSA...

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 7 Haziran seçim sonuçlarına göre Türkiye'yi erken seçim beklediğini ancak bunun en az 2 yıllık kurulacak bir hükümetin ardından gerçekleşmesi gerektiğini savundu. Yalçın AK Parti-MHP koalisyonu için ise "Hassasiyetlerimiz dikkate alınırsa görevden kaçmayız" yorumunda bulundu.

Isparta

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon ya da erken seçimi tartışıyor. Bu tartışmaların ışığında MHP İl Başkanı İsa Yalçın,yaşanan süreci değerlendirerek, gelecekle ilgili fikirlerini ortaya koydu. Bir sınavdan bir tane sonuç çıkacağını ve eğer herkes söylediklerine devam edecekse MHP'nin bunun içinde olma şansının bulunmadığını belirten Yalçın, "Bir koalisyon hükümeti kurulacak. Bu hükümette MHP'nin hassasiyetleri dikkate alınacaksa partimizin bu görevden kaçmayacağını Sayın Genel Başkanımız söyledi.Ama mevcut şartlarda çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları devam edecekse HDP veya CHP ile devam edebilirler" dedi.

SİYASETTE İLKELİ DURUŞ GÖSTERMEK GEREKİR

Öte yandan MHP'nin sanki direndiği ve HDP'yi zorladığıyönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Yalçın, şöyle devametti; "Siyasette ilkeli duruş göstermek gerekir. Biz seçim beyannamemizde bir koalisyon kuralım demiyoruz. Hepsinin arkasındayız ama ortak müştereklerolduğu gibi asla vazgeçemeyeceğimiz konular var. Örneğin terör örgütününuzantısı ve maşasıyla hiçbir ortak yanımız olamaz. AKP'nin tabanı eğer MHP'yiistiyorsa bizimle nasıl hükümet kurulacağını onlar daha iyi bilmektedirler.Yok, MHP'yi bir maşa olarak kullanmak istiyorlarsa onların aklı, fikri yetmez,kendimizi kullandırmayız.

AKP TABANI BİZE MESAJ VERMEK YERİNE KENDİ YÖNETİCİLERİNE VERMELİ

7 Haziran'da sandık sonuçları ortaya çıktığında birtedirginlik oldu. MHP ile HDP'nin milletvekili sayılarının eşit olması milletiendişelendirdi. Millet kendisine en yakın ve garanti bir siyasi partiyi yüzde 65 oranında MHP görüyor. MHP'nin bu konuda milletin karşısında emin kılanşeyler var. Bunlar yerine getirildikten sonra zaten MHP hiçbir şeye hayırdemez. Taban bunu istiyorsa AKP'nin tabanı bunu bize mesaj vermek yerine kendi yöneticilerine vermeli ki; onlar da bu koalisyon şartlarını oturup masaya konuşabilsinler.

OY ALACAĞIZ DİYE NE HÜKÜMETİN İÇİNDE YER ALIRIZ NE DE SEÇİME GİDERİZ

Seçim sonuçlarında koalisyon, yeniden seçim gibi düşünerekhareket eden bir siyasi parti değiliz. Bizim için Türkiye'de yüzde 99'un oyuile yüzde 1'in arasında fark yok. Tabii ki tek başına iktidarı hedeflemiş birsiyasi partiyiz. Ama oy alacağız diye ne hükümetin içinde yer alırız ne deseçime gideriz. Millet iradesinin tecelli etmesi ve sonuç bulması için ne gerekiyorsa onu yaparız.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ DEDİĞİMİZDE MİLLET YANLIŞ ANLIYOR AMA...

Türkiye'de her şartta erken seçim olacak. Ama bu şimdihükümet kurulmadan ihtimal 1-2 yıl sonra olacak. En sağlıklısı herkesin söylediği gibi en az 2 yıllık bir hükümet. Buna da seçim hükümeti diyorlar.Türkiye'de 13 yılın sıkıntısı var. Bir rahatlama döneminin olması lazım. AKP tabanından neyi istediklerini söylüyorlar ama bunu söylerken neyi istemediklerini de söylüyorlar. AKP bir çılgınlık edip tabandaki mesajlara karşı hareket edecek olursa da o zaman Türkiye'de yeni bir siyasi dönem başlar.Biz terör örgütüyle veya terör örgütüne hizmet edecek bir hükümetle asla yolumuza devam etmeyeceğiz. Milletin istediği bu ülkenin bekasıdır. Kırmızı çizgilerimiz dediğimizde millet yanlış anlıyor ama MHP'nin olmazsa olmazı bu ülkenin geleceğidir. Geleceğini tehlikede gördüğümüz zaman MHP'nin tüm fertlerinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali Doğsusöz

10 Temmuz 2015 Cuma 09:57

Al sana bir Devlet Bahçeli zihniyeti daha. i s t e m e z ü k. Kardeşim görevden kaçıyorsunuz maden neden seçime giriyor size güvenenleri yü üstü bırakıyorsunuz. MHP'ye oy verenler bu ihaneti affetmez.

ISPARTALI

10 Temmuz 2015 Cuma 09:09

Sayın Başkan Siz erken seçim diyorsunuz ama millet öyle demiyor. Bu MHP'nin sonu olur bakın. Millet "MHP GENE BİR İŞİ BECEREMEDİ" diyor. Akıllı olmak lazım.

Kuleonu

09 Temmuz 2015 Perşembe 19:47

Başkan sen merak etme mhp daha güçlü bir şekilde meclise girecek bahçeli dik durduğu müddetçe mhp güç kazanacak chp nin oylarında mhp nin olacak

Ali Doğsusöz

10 Temmuz 2015 Cuma 09:58

Ülke menfaatleri için her şeye hayır demek görevden kaçmak nasıl bir dik durma anlayışı acaba??????

AHLATLI

09 Temmuz 2015 Perşembe 13:13

EĞER MHP ERKEN SEÇİME GİTSİN 1996 YILINDAKİ BARAJA NASIL TAKILIYOR OZAMAN GÖR İSA EFENDİ.BEN DE MİLLİYETÇİYİM AMA YANLIŞLIKLAR ÇOK SENDE BİLİYORSUN.YA SUSALIM YADA GERÇEKLERİ SÖYLEYELİM.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR