29 Mart 2024 Cuma

HALIKENT KARARINI VERDİ

HALIKENT KARARINI VERDİ

Isparta

Halıkent mitingine ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla gelen, 32 Gençlik Taraftar Grubunun meşalelerle ve ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ pankartıyla karşılanan Başkan Günaydın, “Bazı muhalif arkadaşlarımız bizim yaptığımız projeleri görmezden bilmezden gelip, yaptığımız projelerden bahsediyorlar. Beyler o projeler bitti, Üsküdar’ı geçti, sizin proje falan ürettiğiniz yok. Isparta’ya yapacağınız hizmette yok. Bizim hizmetlerimizi tekrar ediyorsunuz” dedi.

ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Halıkent Mahallesinde coşku ile karşılandı. Seçim çalışmaları kapsamında Moda Parkta vatandaşlarla bir araya gelen Yusuf Ziya Günaydın, ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşılandı. Yol boyunca 32 Gençlik taraftar gurubu tarafından meşalelerle karşılanan Başkan Günaydın, salon önünde taraftarların ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ pankartı ile karşılandı.

SALON DOLDU, TAŞTI

Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlarla tokalaşan Başkan Günaydın’ın konuşması öncesinde ise MHP Belediye Meclis Üyesi adayları tek tek anons edilerek tanıtıldı. Tanıtımın ardından Başkan Günaydın, meclis üyesi adayları ile birlikte salonda bulunanlarla birlikte basına poz verdi.

ISPARTA’NIN KAYBINI GRAFİKLERLE ANLATTI

Tezahüratlarla kürsüye gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Deri Organize Sanayi Bölgesinden (DOSB) kaynaklanan koku sorunu başta olmak üzere, Isparta ekonomisinde yaşanan gerileme, Isparta’nın son 11 yılda kişi başına borçlanma miktarı, Isparta’ya verilmeyen teşvikle şehrin ekonomik kayıpları konularını sinevizyon eşliğinde grafiklerle anlattı. 

BEYLER O PROJELER BİTTİ, ÜSKÜDAR’I GEÇTİ

DOSB’den kaynaklı koku sorununun Isparta Belediyesi ile aşıldığını ve bahar aylarından itibaren artık Halıkent Mahallesi sakinleri başta olmak üzere çevre mahallelerin koku ile ilgili bir problemlerinin kalmayacağını müjdeleyen Günaydın, belediye olarak 5 km’lik bir hattın işçilikle beraber 10 milyon liralık bir yatırımın kendilerince yapıldığını söyledi. Günaydın, “Isparta’mızda ne eksikse, ne yapılması gerekirse şu ana kadar yapılmıştır. Bazı muhalif arkadaşlarımız bizim yaptığımız projeleri görmezden bilmezden gelip, yaptığımız projelerden bahsediyorlar. Beyler o projeler bitti, Üsküdar’ı geçti, sizin proje falan ürettiğiniz yok. Isparta’ya yapacağınız hizmette yok. Bizim hizmetlerimizi tekrar ediyorsunuz” dedi.

ISPARTA’YI FAKİRLEŞTİRDİNİZ

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2002-2018 yılları arasında yıllara göre kişi başına düşen ihracat rakamlarından bahsetti. Günaydın, Isparta-Burdur ve Afyonkarahisar ihracat grafiğini sinevizyon eşliğinde salonda bulunanlara anlatırken, teşvik alamayan Isparta’nın fakir düştüğünü dile getirdi. Günaydın, “Neden bu insanları korumadınız. Neden vazifenizi yapıp devlet teşvikini getirmediniz? Şu anda Burdur’un da gerisine düştük. Milletvekilleri adeta Isparta’ya garez yaptılar. ITSO ise her zaman ihracatı artırdı diye konuştular. O zaman bu tablo nedir. Ticaret Odası sen ne işe yarıyorsun? Ey Şükrü Başdeğirmen, ‘ben ticaret odasını yönettim’ diyorsun. 17 sene görev yaptım diyorsun, niye milletvekilleriyle işbirliği yapmadın. Isparta’yı bu hale getirdiniz” şeklinde konuştu.

ISPARTALI 11 YILDA 27 KAT BORÇLANDI

Ispartalıların son 11 yılda kişi başı borçlanma rakamlarını da veren Günaydın, 2007’de kişi başı borcun 20.90 lira olduğunu bu rakamın ise 2018’de 566 liraya yükseldiğini ve artış oranının 27 kat arttığına vurgu yaptı. Günaydın, “Bunları konuşmuyorlar. Sonra da ‘senin vazifen mi fabrika kurmak’ diyorlar. Bu dönemde de inadına fabrika kuracağız, çünkü üretim yapmayan toplumlar başarılı olamaz” ifadesinde bulundu.

ISPARTALI EVSİZLER KANDIRILDI

Isparta Belediyesi olarak toplu konut yapacaklarının müjdesini veren Günaydın, geçen dönemde de aynı sözü söylediğini kaydederek, “Ben yapacağım dedim, ardından TOKİ olarak bunu biz yapacağız dediler. Yapmamın önüne geçmek istediler” dedi. Toplu konut konusunda başta 21 bin emekli olmak üzere evi olmayan Ispartalıların kandırıldığını dile getiren Günaydın,  “Emeklilerimiz konutun TOKİ ile yapılacağına inandı. 21 bin üye kaydı yapıldı. Yapıldı mı? Hayır. Bu işi biz yapacağız arkadaşlar. Belediye olarak araziyi alacağım ve yapacağım” dedi.

TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL, GÖVDEMİ KOYUYORUM

Yaklaşık 5 sene önce hükümetin bir kanun çıkarttığını dile getiren Günaydın, “İstimlak ve imar belediyenin yetkisinde diyorlar. Şehircilik Bakanlığı 5 yıl önce çıkan yasa ile sorgusuz sualsiz nerede isterse, dağ, bayır, ova olsun istediği yeri istimlak ederek arazileri alabiliyor. Bu konuda da belediyeye hiç danışmadan, sormadan bu işleri yapabiliyorlar. İmarı da kendileri yapabiliyorlar, bizim üzerimizdeler. Bu yetki de sizin niye yapmadınız. 5 senedir 21 bin emeklimizi ve konutu olmayan vatandaşlarımızı niye kandırdınız. Şimdi kandırılmayacak. Taşın altına elimi değil, gövdemi koyuyorum. Konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi edeceğim, bu iş benim işim oldu artık. Doğru, gerçek siyaset yapın.  Böyle siyaset olmaz” görüşlerinde bulundu.

SATAMAZSINIZ, GÖZ DİKEMEZSİNİZ

‘Ponza yataklarını satacaklarını’ söyleyenlerin olduğuna değinen Günaydın, “O kadar gözlerini dikmişler ki, geçmişte alışmışlar. Fabrikaları ve ponza yataklarını satacağız demeye başladılar. Halkın malı o. Satamazsınız, göz dikemezsiniz. Isparta Belediyesi servet sahibi olmuştur” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartali

01 Mart 2019 Cuma 09:57

Sonuna kadar y z g gerisi yalan

batar

01 Mart 2019 Cuma 00:57

Bu adam kendi çamurunda Çırpındıkça batacak

Bilinçli Seçmen

28 Şubat 2019 Perşembe 23:13

Koku sorununa yıllardır destek verilmiyordu, BAKA sonunda kaynak sağlayacağını açıkladı ama bu da yeterli değildi, sayın Başkan eksik kalan tutarın da belediye tarafından karşılanacağını açıkladıktan sonra çözüm başladı. Başkanı "aklın neredeydi" diye eleştirenlere soruyorum, bu yüklü miktarın tamamamını Belediye karşılasaydı yine borç yüküyle karşılaşılacaktı. Başkan hesabını iyi biliyor ve paralarınıza sahip çıkıyor, bu şekilde düşünün. Ben bunları Vatan Mah. mensubu olarak yazıyorum!

YZG ve diğerleri !!!!

28 Şubat 2019 Perşembe 22:28

Ispartada seçim Yusuf Ziya Günaydın ve diğerlerinin arasında geçiyor! Tabiki oylar Yusuf Ziya Günaydına inşêellah!!!

ışıkkentli

28 Şubat 2019 Perşembe 16:53

başkan halıkent deki koku yenimi aklınıza geldi çözümü bukadar kolaydı neden yapmadınız benim halıkent oturan ailem var bende ışıkkentte oturuyorum ister kalksın ister kalmasın koku yu bu insanlar 10 senedir çekti bu mahalle sandukada cevabını verecek artık.

Deli Fişek

28 Şubat 2019 Perşembe 14:14

Kaç senedir B*K kokusundan camları açamıyoruz. Milletle dalga geçer gibi, utanmadan Koku sorunu tarih oluyor yazmış. Milleti resmen Keriz yerine koyuyor. Ayıp be ayıp.

Ülkücüler

28 Şubat 2019 Perşembe 14:13

31 mart günü sizlere en güzel cevabı o dışladığınız burun kıvırdığınız ÜLKÜCÜ HAREKET Verecek

8 numara

28 Şubat 2019 Perşembe 14:10

5 yıl halıkent de yoktunuız,gecengünler gelmişssiniz yaz değil bahar değil park yenilemişssınız Allah her yıl secim yaptırsın..

Ceylan Olpak

28 Şubat 2019 Perşembe 13:31

Özgür Özel geldi ve 1 gece Eğirdir de konakladı. 1 satır haber yapılmadı neden acaba ? Tarafsız yayın ilkelerine ters. Bunu da yayınlayacağınızdan şüpheliyim gerçi.

Halkparta

28 Şubat 2019 Perşembe 13:31

Hani o dışkı kokusu sizin sorununuz değildi ya. Şükrü başkan aday olunca birden tüm sorunlarla ilgilenmeye başladılar. Seçimler 5 yılda değil her yıl yapılsa ıspartayı kanat takıp uzaya uçurur bay başkan :)))

İsimsiz

28 Şubat 2019 Perşembe 12:50

Başkan sen tamamda il genel meclisi üyeleri boşş bence onlarla bir şey olmaz.......

vatandaş

28 Şubat 2019 Perşembe 12:47

Isparta da pazarlar pahalı yusuf ziya dan Tanzim satış istiyoruz

Sigortacı

28 Şubat 2019 Perşembe 12:37

Son günlerinin tadını çıkarın

Hoca

28 Şubat 2019 Perşembe 12:19

Hangi parti olursa olsun şahsi işlerde devlet malının kullanılması doğru mu? Önce makam aracını bırakıp kendi aracınızla gitmeliydiniz sayın başkan. Bu da bir kul hakkıdır

hamdi

28 Şubat 2019 Perşembe 12:13

partisine değil yzg oy veriyorum.

Hasan

28 Şubat 2019 Perşembe 11:55

Ülkücülere fatiha bilmezler diyenlerle ittifak yapıp,haburda davul ve zurna çaldırıp,Milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla birlik olanları sandığa gömeceğiz

dümbüklerin kerim

28 Şubat 2019 Perşembe 11:52

hdp mi̇ mi̇lletveki̇li̇ne mecli̇s başkanlığı vekilliği veri̇lmesi̇ni̇ ve o ki̇şi̇lere kırmızı plaka tahsi̇s edi̇lmesi̇ni̇ ve hdp ni̇n seçi̇me sokulmasını ve hdp ye para yardımı yapılmasını anlayamıyorum ?bu partinin kandilden talimat aldığı cumhurbaşkanımız tarafından söyleniyor.peki neden bu parti kapatılmıyor.?buna cevap verin cumhurcular

sığır amad

28 Şubat 2019 Perşembe 11:51

bırakın havaları valilik otoparkı şarıl şarıl akıyor. Bun otopark kime kaç liraya yaptırdınız açıkla-yın.Gökkubbe yıkıldı zararı kim ödedi açıklayın.Çünür ve yakaörenden imara açılan yerlerden kim ne kadar yer aldı açıklayın.Kul ve kamu hakkını kimler yemiş bilelim.Ispartayı hani Houston yapacaktın ne odu ?

gönül dostu

28 Şubat 2019 Perşembe 11:50

ADAMSIN ADAM BAŞKANIM..gönlü güzel mütevazi insan..cumhur başkanı bile teşekkür etti başarı diledi..şükrünün ne adını andı ne yüzüne baktı ne elini tuttu..herkes herkesi biliyor sen rahat ol..

Halk

28 Şubat 2019 Perşembe 11:49

Kokudan memnunlar galiba iyi iyi

Isparta’lı

28 Şubat 2019 Perşembe 11:42

Projelen bitti ve Üsküdar’ı geçti mi. Biz başka memlekette yaşıyoruz anlaşılan. Allah aşkına biraz mantıklı konuşun. 10 senedir şehrin vizyonunu değiştiren ne yaptınız.

ayvaz ağa

28 Şubat 2019 Perşembe 11:38

gülcü mh neresi acaba başkan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR