19 Mart 2024 Salı

HALIKENT'TE OKUL İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

HALIKENT'TE OKUL İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

Isparta

Halıkent Mahallesi’ne yapılacak okulun ihalesi 11 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Uzun süredir tartışmalara neden olan Halıkent Mahallesi’ndeki yıkılan Halıkent Anadolu Lisesi’nde sona yaklaşıldı. Arazinin Belediye Meclisi tarafından Milli Eğitim’e 10 yıllık şartsız tahsis edilmesinin ardından ihale süreci başlıyor. 11 Ekim’de yapılması planlanan ihalenin ardından ilk kazmanın vurulacağı ve okulun bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

Halıkent Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yıkılan Halıkent Anadolu Lisesi, birçok tartışmalara neden olmuştu.

Arazinin Isparta Belediyesi’ne ait olması ve belediyenin araziyi Milli Eğitim’e 2 yıllık şartlı tahsis etmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı karşı karşıya getirmişti.

O tartışmanın ardından taraflar yeniden bir araya geldi ve arazi Belediye Meclisi kararıyla 10 yıllık şartsız tahsis olarak Milli Eğitim’e devredildi.

Tahsis sonrası Halıkent Mahallesi’ndeki araziye yapılması planlanan okulun ihale süreci başladı.

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre yapılacak okulun ihalesinin 11 Ekim tarihinde düzenleneceği öğrenildi. İhale sonrası ilk kazmanın vurulacağı ve okul inşaatının bir yıl gibi kısa bir sürede bitirileceği belirtildi.

RESMİ TÖRENLE YIKILMIŞTI

Halıkent Mahallesi'nde bulunan Halıkent Lisesi binası resmi törenle yıkılmıştı. Yıkım törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'de katılmış ve öğrenciler ile poz vermişlerdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yaman

17 Eylül 2017 Pazar 23:22

Şartsız diyorsunuz da "11" yıllığına tahsis belirli bir süre değil mi? Bu da bir şart değil mi? Vekil Bey bu yüzden Yüksek Mimar Başkana veryansın etmedi mi?

Erol

17 Eylül 2017 Pazar 14:41

Daha dün yani tarihini tam bilmiyorum ama 25 yıllık ancak tır.yikilan okul.ne çabuk ömrünü tamamladı.yik yenisini yap.olmadi bir daha yap bidaha yap..ne güzel degilmi...artık yapmalı ve birdaha yıkılmayacak Bir asırlık binalar yapmalıyız.teknoloji son sistem ama hala yap boz yap boz..mekanları cennet olsun ejdat yapmış hala ayakta.hala diri ve verimli.ders çıkarmak lazimmm.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR