29 Mart 2024 Cuma

HAKKI AMCA ARTIK DEVLET KORUMASINDA

HAKKI AMCA ARTIK DEVLET KORUMASINDA

Isparta

ISPARTA’DA Alzheimer hastası olan 5 çocuk babası 78 yaşındaki Hakkı Uluışık, evden ayrıldıktan 2 gün sonra dağlık bir alanda bulunmuştu. Daha öncede bir çok kez kayıplara karışan ve bulunan Hakkı Uluşık, hastanede tedavi altına alındı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından ya Huzurevi'ne yada Bakım Merkezi'nde hayatını devam ettirecek.

Side Mahallesi’nde eşiyle birlikte yaşayan Alzheimer hastası olan 5 çocuk babası 78 yaşındaki Hakkı Uluışık, evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Kızı Gülsüm Uluışık'ın polise kayıp müracaatında bulunmasının ardından ekipler harekete geçti. Kızı Uluşık, babasının ayrıca daha öncede bir kaç kez kaybolduğunu da anlattı.  

Hakkı Uluışık’ın en son evden çıkarken güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinden yola çıkan polis ekipleri, kaybolduğu günün gecesi saat 00:30 sıralarında Sidre Tepesi dağlık alana doğru gittiğinin tespit etti. Aramalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler dün saat 11:00 sıralarında Darıderesi dağlık alanda Hakkı Uluışık'a sağ olarak ulaştı. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Uluışık, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

DEVLET KORUMASINA ALINACAK

Öte yandan Hakkı Uluışık'ın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tedavisinin tamamlanmasının ardından Huzurevi'ne yada Bakım Merkezi'ne alınacağı öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ertuğrul

14 Ocak 2021 Perşembe 17:29

Burada yorum yapanlardan kaçı Alzheimer hasta anne babasına bakmış ki yorum yapıyor. Ezbere akıl veriyorlar.. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Doktor, hemşire ve görevliler nezretinde bakımını sağlamak daha mantıklı.. Sakın bana bakmadınız demeyin hem anne hem babam bizimle idi. İnanın çok zor, her an farklı problem, dayanabilmek için sakinleştirici hap almak zorundasınız..

yargılamak kolay tabi

14 Ocak 2021 Perşembe 01:51

5 çocuğa rağmen devletin koruma altına alması hoş olmamış. Benim babam alzeimer idi. Ruhu şad olsun. İmkanım vardı özel bakıcı vs sağlayabildim. Durumu olmayan inanın bakamaz.

Gülten

13 Ocak 2021 Çarşamba 23:52

Alzheimer hastalarina alistiklari duzende,hayatinda,hatiralarinda bakilmasi onerilir.yok kizi yanina alsin oglu yanina alip o duzene alistirsin gibi bir durum olmaz.bakilabiliyirsa alisik oldugu duzen en iyisidir, yeni seyler artik ogrenemezler ya eldeki verileri kullanirlar yada yavas yavas hersey unutulur. Allah dermansiz dert vermesin.

Mustafa Demirbaskeser

13 Ocak 2021 Çarşamba 22:51

Ah Hakki amcam ah seni huzurevine mahkum edenlere lanet olsun..Seni Huzurevine yerlestiren ilka abimizde sagolsun var olsun..

tanıdık

13 Ocak 2021 Çarşamba 16:49

kahrından ölecek çok haklısın çok iyi tanudığım bir aile 5 çocuğu olsa ne olacak öylen kızların ikisini gördüm tanıyamadım süslencez diye kocalarından ayrıldılar

Kahrından ölecek

13 Ocak 2021 Çarşamba 16:04

Kızlar maşallah süsünden ,ödün vermemiş,5 çocuk ya 5 biz kendimizi parçalıyoruz elimizde yok avcumuzda yok,2 ekmek alırsak 1 i anam gile gitsin diye,merdiven siliyoruz ,örgü öruyoruz,10 torba kömür alabilelim diye ,onlar için canımız feda yazıklar olsun o 5 evlada,kesin bide bakim paradi falan alan vardır içlerinde,bakmadikları babaları üzerinden

Tarik ıspartalı

13 Ocak 2021 Çarşamba 14:57

Suna baksaniza,adamin 5 cocuğu var,babalarina devlet bakıyor.Devlet hangi birine bakacak?Bebek büyütmek kolay mı?Birde sozde %90 muslüman ülkeyiz.Ne müslumanlığı be.İnsanlık yok ki bizde.

Vatandas

13 Ocak 2021 Çarşamba 14:35

Hakki amcaya,keşke 5 cocugundan enaz birinin evinde kalabilseydi.Alzahimer hastaligi,yakinlariyla birlikte kalarak, anilariyla yasayarak bir nebze olsun iyilesme sansı olabilirdi. Üzuldum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR