24 Nisan 2024 Çarşamba

Hakeme saldırmanın bedeli ağır oldu

Hakeme saldırmanın bedeli ağır oldu

Isparta

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor  Salonu’nda 06.03.2015 tarihinde oynanan Okullararası Yıldız Erkekler Futbol Grup Maçlarında hakeme dayak olayı yaşanmıştı. Türkiye gündemine düşünen bu dayak olayıyla ilgili mahkeme sonuçlandı.

 Olay nasıl yaşanmıştı

Fethiye Gazi Ortaokulu ile Konya Selçuklu Ortaokulu arasında oynanan futsal maçı, iki takım oyuncularının hazırlıklarını tamamlamasının ardından başlamıştı. Her iki ekibin de kazanmak için kıyasıya mücadele ettiği maçı Konya ekibi 4­1 kazandı. Olaylar Hakem Hikmet Telli’nin karşılaşmanın bitişini ilan eden düdüğünü çalmasından sonra yaşanmıştı. Fethiye Gazi Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Sedat Taşdelen, sahaya girerek hakem Hikmet Telli'yeönce kafa atmış, ardından yerdeki hakemi tekmeleyerek darp etmişti. Görüntüler spor salonunun güvenlik kameraları tarafından da kaydedilmişti. Öğrencilerinin gözü önünde hakemi darp eden öğretmen Taşdelen, maçın diğer hakemi ile öğrencilerinin araya girmesiyle uzaklaştırılmıştı. Maç sonunda hastaneye giderek darp raporu alan Ispartalı hakem Hikmet Telli, olayla ilgili şikayetçi olmuştu.Mahkeme sürecini tamamlandığı öğrenildi. Beden Eğitimi Öğretmeni Taşdelen ise hem hakaretten hem de darptan ayrı ayrı cezalar aldı.Hareketten dolayı Taşdelen, 7080,00 TL, darp suçundan da 1yıl 3 ay hapis cezası aldı. Taşdelen’in 5 yıl içerisinde adli bir olaya katılması halinde hapis cezasınıyatacağı öğrenildi. Bu karar sonrasında Taşdelen'in Ağır Ceza Mahkemesineyaptığı itirazında ret edildiği belirtildi. Ayrıca Hakem Hikmet Telli, maç sonrasında BİMER’e başvurudabulunduğu da ortaya çıktı. Muğla İli Fethiye İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dagerekli disiplin işlemlerinin yapıldığı ileri sürüldü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sezen

09 Aralık 2015 Çarşamba 19:33

bi hakemini koruyamamış dövdürmüşler o öğretmen başka memlekette olsa kafasını kıraralardı aldığı cezada komik olmuş ödül gibi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR