19 Nisan 2024 Cuma

HAKARET EDENE İDARİ İŞLEM YAPILACAK!

Isparta Valiliği tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinden, o kurumda Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine karşı hakaret ettiği tespit edilen kimseler hakkında idari işlem yapılması, adil işlemler içinde Emniyete haber verilmesini istedi.

Isparta

Isparta Valisi Vahdettin Özkan adına Vali Yardımcısı Fevzi Güneş  imzası ile kaymakamlıklara ve il sınırları içindeki tüm kamu ve kuruluşlara devlet büyüklerine hakaret konulu yazı gönderildi. Valilik, o kurumda Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine karşı hakaret ettiği tespit edilen kimseler hakkında idari işlem yapılması, adil işlemler içinde Emniyete haber verilmesini istedi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi;

"Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olaylarının artışı ile birlikte Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize yönelik yapılan hakaret içerikli paylaşım ve suçlamalarla ilgili olarak ivedilikle yasa gereği 5237 sayılı TCK’nın 299 ve 125. Maddeleri gereğince işlem yapılması gerekmektedir. Özellikle bireysel olarak Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize karşı yapılan hakaret olaylarında olaya karışan kişinin amacı, bağlantılarının tespiti olayın gerçek sebebinin ortaya çıkarılabilmesi için; Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize karşı yapılan hakaretlerle ilgili olarak kurumunuzda çalışanlarla ilgili olarak yapılan ve yapılmakta olan ayrıca ilerleyen zamanlarda yapılacak olan idari işlemlerin tarafınızca takip edilmesini, adli işlemler için ise il Emniyet Müdürlüğümüze bilgi verilmesini rica ederim”


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR