30 Nisan 2024 Salı

Vakaların Yüzde 40'ı, 23 yaş altındakilerden oluşuyor

Vakaların Yüzde 40'ı, 23 yaş altındakilerden oluşuyor

Isparta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı, 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu'na ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun salgının seyri, gençler üzerindeki ektisi, aşı programı ve yerli aşı Turkovac'ın güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldiğini belirtti. Son günlerde vaka sayılarında bir sıçrama yaşanmamasına rağmen her yeni gün küçük artışlarla salgının tehdidini devam ettirdiğini belirten Koca, "Bu gidişat sadece yeni vaka sayılarına değil kayıplarımıza da yansımaktadır. Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayıları artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaşlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır şekilde etkilenmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

'VAKALARIN YÜZDE 40'I, 23 YAŞ ALTINDAKİLERDEN OLUŞUYOR'

Koca, okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakalarda yaş ortalamasının düşmeye başladığını anımsatarak şunları belirtti:

"Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladı ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi, eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı, 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine 'dur' demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalancıçoban

14 Ekim 2021 Perşembe 19:38

Hadi lan ordan geçen sene bu yaş grubu hiç yakalanmıyordu neredeyse şimdi noldu bil gatesten vahiymi geldi

Bulaşı önle..salgını bitir..aşıyla yayma!

14 Ekim 2021 Perşembe 11:30

Pisliği herkese bulaştırınca temizlik olmaz....ha damardan vermişsin, ha maskesiz dolaşıp yayanla oturup almış...salgınlar aşıyla bitmez..bitmedi de...önce ve hep UZAK DURMAK ve temizlik tek çaresidir

Rus ruleti oynamayın

14 Ekim 2021 Perşembe 11:25

Geçen hafta aşıları tam akrabam öldü yoğun bakımda günlerce de yatarak..mikrobu millete damardan verip bağışıklığı hasarlayıp, buna rağmen kendini aşıyla kutsanmış sanıp rahat davranıyor insanlar..aşı hiçbir bedeni kutsamaz!! Ölümün şakası yok! Damardan alarak salgın bitmez! Hasarlı insanlar artar sadece

Temizlik olmadıkça bitmez..damardan almak rus rule

14 Ekim 2021 Perşembe 11:19

Salgın olan yere girmeyin..salgının içindeyseniz dışına çıkmayın..bu ne demek?bulaşmayın..bulaştırmayın..demek..mikrobu damarınıza alıp güreşin demek değil...uzak durun uzakkk...maske-mesafe- el temizliği salgını bitirmek için çok basit ve yeterli tedbirler...dört hırsız sirkesi salgın bitirdi avrupada...temizlik! temizlik! 5 kişi aynı tabaktan yemeye devam etme türk milleti!

Off

14 Ekim 2021 Perşembe 11:06

Hala inanan var mı bu haberlere artık.Oyuncak olduk hepimiz.İstifa istifa istifa

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR