27 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ’nün gönüllü ekibi deprem bölgesinde

SDÜ’nün gönüllü ekibi deprem bölgesinde

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Ümit Yavuz, Hakan Acar ve 35 kişiden oluşan gönüllü ekip OHAL Valisi ve Kaymakamı’nın özel ricası ile deprem bölgesinde fedakârca çalışmalara katılıyor.

Kahramanmaraş merkezli tarihi depremlerin ardından ülkece, milletçe yaraları sarmaya çalışıyoruz. Afetin yaşandığı ilk günden bu yana hem devletimiz hem de milyonlarca vatandaşımız bölgedeki çalışmalara katkı sağlamak için elinden geldiğince katkı sunuyor. 

SDÜ’DEN 35 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ EKİP DEPREM BÖLGESİNDE

Her İlden olduğu gibi Isparta’dan da birçok vatandaşımız hem nakdi hem ayni hem de bireysel imkânlarıyla bölgeye yardımcı olmaya çalışıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı’nın talimatıyla bölgeye giden SDÜ SKS Daire Başkanı Ümit Yavuz önderliğindeki ekip Hatay Samandağ’da yardım çalışmalarına katılıyor.

HER ÖĞÜN 3 BİN KİŞİLİK YEMEK ÇIKARIYORLAR

Depremin ikinci gününden itibaren bölgeye ulaşan 35 kişilik ekip her öğün yaklaşık 3 bin kişilik yemek çıkarıyor. Ayrıca deprem bölgesinde görev yapan 800 kişilik askeri personelin, hastane çalışanlarının da yemek-iaşe ihtiyaçlarını karşılayan SDÜ’nün gönüllü ekibi bunun yanında köy köy mahalle mahalle gezerek depremzede ailelerin ihtiyaçlarını da karşılıyor.

OHAL VALİSİ ÖZEL RİCA ETTİ BÖLGEDE ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan deprem bölgesi OHAL Valisi ve Kaymakamının özel ricasıyla görev süresi uzayan gönüllü ekip ihtiyaç sahibi ailelerin çadırlarının kurulmasında da elinden geleni yapıyor. Ayrıca çocuklar için de aktiviteler düzenleyerek yaraları saran SDÜ’nün gönüllü ekibi içerisinde barındırdığı doktor ve hemşirelerle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti de sunuyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halk

19 Şubat 2023 Pazar 09:40

Halk otobüsleri depremzedelerden para almasın

Hak

18 Şubat 2023 Cumartesi 22:31

Allah kolaylık versin, ekibi tebrik ediyoruz. Çalışana hakkını verelim.

FİNDOS

18 Şubat 2023 Cumartesi 20:11

ilker çarıkçı üniversiteye ne yapmış ki milletvekili olarak bir şeyler yapabilsin. sayın Bilgiç ve Gökgöz vekillerim Ispartamızı temsil ediyorlar zaten

Şoför

18 Şubat 2023 Cumartesi 18:34

Allah dan ölmüşlere rahmet diliyorum geriye kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunar emegi geçen bütün kurtarma ekimine teşekkür ediyorum Ayrıca SDÜ görev yapan yapan arkadaş Lara selamlar saygılar sunarım

Öğrenci

18 Şubat 2023 Cumartesi 17:11

Herkesten Allah razı olsun,,

Aslan

18 Şubat 2023 Cumartesi 16:15

Böyle değerli hizmetler verebilen kıymeti bir rektörümüz varken ve görev süresinin de hazır sonuna gelmişken kendisini millet meclisinde Ispartamızı temsil ederken görmek istiyoruz. Bıktık artık ayda yılda 1 ıspartaya gelen kendi çıkarından başka birşey düşünmeyen, akılsız, eğitimsiz, kendini avukat sanan hukukçu ve tüccar bozmalarından. İlker hoca Isparta için bükük boynumuzu dik edecek, ülkemize de iktisat alanında önemli katkılar sunabilecek değerli bir insan olsa gerek

Erol

18 Şubat 2023 Cumartesi 13:51

Tebrikler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR