27 Nisan 2024 Cumartesi

REKTÖR HOCANIN YÜZÜ GÜLÜYOR

REKTÖR HOCANIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Isparta

Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretimine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen “14 adet diş modeli” isimli Endüstriyel Tasarımı ticarileştirildi. Tasarımın ticarileşmesi ile ilgili olarak Üniversitenin ilk lisans sözleşmesi imzalandı. Üniversitenin kuruluşundan bu yana imzalanan ilk lisans sözleşmesi olma özelliğine sahip tasarım, sahibinden üretici firmasına kadar tamamen SDÜ ailesi tarafından oluşturuldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu’nun iki yıl süren yoğun çalışması sonucunda ortaya çıkan ve Türk Patent Marka Kurumu tarafından tescillenen çalışma; Göller Bölgesi Teknokentinde yer alan ARG medikal tarafından üretilecek.

Türkiye’de Bir İlk

“Tasarım Tescil Belgesi”ni almaya hak kazanan ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanacakları diş modellerinin tasarımı sadece Üniversitemize ait. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanılan ve yurtdışından temin edilen diş modellerinin üretimi ile öğrencilerin eğitim sürecinin kolaylaştırılması, maliyeti azaltarak yerli ve milli üretime katkı sağlanması amaçlanıyor. Daha önce 3 bin Euro civarı fiyat ile yurt dışından ithal edilen “14 adet diş modeli”, Ülkemizde ilk kez Üniversitemiz tarafından geliştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesinden ülkemizde diş hekimi olma yolunda eğitimlerini sürdüren her öğrencinin eğitim kiti olan diş modelleri, Üniversitemiz Göller Bölgesinde yer alan SDÜ’nün öğretim üyelerince oluşturulan ARG Medikal firmasından temin edilebilecek.

Üniversitemizin İlk Lisans Sözleşmesi İmzalandı

Ürünün ticarileşmesi ve seri üretime geçilmesi için Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ARG medikal ile görüşmeler gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Rektörlük Makamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, TTO Genel Müdürü Hasan Yılmaz, ARG Medikal Firma Yöneticisi Doç. Dr. Halil Aşçı ile ARG Medikal firmasından Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sofu,  Türk Patent ve Marka Kurumu SDÜ Koordinatörü Öğretim Görevlisi Saygın Uslu’nun katıldığı imza töreninde, tasarımın ticarileşmesi ile ilgili olarak Üniversitemizin ilk lisans sözleşmesi imzalandı. Üniversitemizin kuruluşundan bu yana imzalanan ilk lisans sözleşmesi olma özelliğine sahip tasarım, sahibinden üretici firmasına kadar tamamen SDÜ ailesi tarafından oluşturuldu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esas önemli işe bakın

13 Ocak 2021 Çarşamba 02:00

Bu da ne ki? İsubuda İbrahim diler dezenfektan açılışı yapmıştı..

vahoş

12 Ocak 2021 Salı 12:57

çok fazla abartılmış sonuçta bir eğitim seti, bende sandım ağıza ekim yapıyorsun diş çıkıyor

adem

12 Ocak 2021 Salı 11:28

tebrikler hayırlı olsun

İlker Çeliktaş

12 Ocak 2021 Salı 10:40

Yetim Hakkı başlıklı zati muhtereme . İftira atma varsa kanıtın savcılık orada . Boş laf gaz yapar

İlker Çeliktaş

12 Ocak 2021 Salı 10:39

Tebrikler Erdal hocam ve ince işçilik için tebrikler Mehme Sofu

Yetim hakkı

12 Ocak 2021 Salı 09:52

Arge diye devleti soyan firmaları bir araştırın :) . Proje diye para cukkalayan hocalarıda unutmayın !

Muallim

12 Ocak 2021 Salı 08:35

Tebrik ederim Erdal hocam. Yolun açık olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR