28 Nisan 2024 Pazar

KORONAVİRÜS KISITLAMALARINI KADEMELİ OLARAK AZALTACAĞIZ

KORONAVİRÜS KISITLAMALARINI KADEMELİ OLARAK AZALTACAĞIZ

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yeni yılın ilk kabinesi sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz. Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz. Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Gelinen aşamada önemli bir hususta aşı çalışmalarıdır. Türkiye faaliyetleri yakınen takip etmektedir. Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak. Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar buna başlayacağız.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yangın var

13 Ocak 2021 Çarşamba 15:53

kongreleriniz başlıyor tabiki azaltın millet ölmüş umrunuzdamı sizin derdiniz koltuk derdiniz gündem yaratıp cehape ile mahalle dezesi gibi kavga

Asistan

12 Ocak 2021 Salı 13:32

Doktorun dediği gibi 1 ay daha sürmeli Yasaklar ama 15 ocaktan sonra cafeler saaat sınırı ile açılır Şubat'ta komple açılır gibi görünen o ama virüs pusuda 1ay kapalı kalsa Mayıs sonu çok azalır temmuzda rahat yaz geçiririz.

Durmuş

12 Ocak 2021 Salı 10:50

düze çıktık mı ki daha? günlük 3-5 bin vaka varken gelen kısıtlamalar 10 bin olduğu için mi kaldırılacak,insanımız dikkat etse ihtiyaç olmaz ama durum malum.

Doktor reno

12 Ocak 2021 Salı 09:37

1ay daha sürmeli yasaklar yoksa millet eve girmiyor. Mayıs sonu rahatlarız.

Bilim Kurulu

11 Ocak 2021 Pazartesi 22:00

Sanat camiasından bazıları aşı oldu sağlıkçılar ne zaman olacak demekki Alişan ve bazıları sağlık çalışanlarından daha önemli kısıtlamalar ne zaman kalkacak

Ege

11 Ocak 2021 Pazartesi 20:51

Altı kuru olanlar için sorun yok, kısıtlama olmuş, olmamış para var huzur var der oturur, ancak gariban kesim ne yapacak, işinden olanlar, kepenk kapatan esnaf, evde aç acına ölümümü beklesin, dışarıda korona, evde açlık. Bir tercihde bulunmak lazım ev mi dışarısımı.

Faso aga

11 Ocak 2021 Pazartesi 20:26

Kısıtlamalar kalkınca vakalar çoğalıyor vakalar çoğalınca Kısıtlamalar geliyor sürekli bir kısır döngü içindeyiz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR