27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’daki yapılaşma masaya yatırılacak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından riskli iller arasında yer alan Isparta’da bundan sonra yapılacak yapıların en fazla kaç kat olacağına ilişkin yeni değerlendirmelerin yapılması ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemesi bekleniyor.

Isparta

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası diğer illerde olduğu gibi Isparta’da da mevcut yapıların depreme dayanıklılığı tartışılır hale geldi. Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Isparta’da bundan sonra yapılacak yapılarla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar Isparta’da yüksek katlı binaların depremde riskli olabileceği görüşünde.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN YAPILAŞMADA 5 KAT ÜSTÜNE SICAK BAKMIYOR

Isparta Belediye Meclisinin 6 Şubat tarihinde yaptığı toplantıda depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Maalesef hep acılar yaşadıktan sonra ders alıyoruz, almamız gereken birçok tedbir var.  Bu konuda bu salonda bulunan bizlere de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Benim dönemimde Allah’a şükürler olsun imarla ilgili bir tek istisna olmamıştır. Bu konuda imar komisyonumuzun da aynı titizlikle çalıştığını biliyorum. Maalesef bazen bazı vatandaşlarımız  üç kat verdiğimiz bina ruhsatının 5 kat, 4 kat verdiğimiz ruhsatın 5 kata çıkarılması konusunda ısrarcı oluyorlar, ama biz konularda hiç taviz vermiyoruz. İşte öyle taviz verildiğinde de maalesef böyle üzücü olaylar yaşanıyor” şeklinde konuşmuş ve yüksek katlı bina ruhsatlarına bıcak bakmadığını ve Isparta’nın deprem bölgesinde yer alması nedeniyle 5 katlı yapıların daha uygun olacağını belirtmişti. 

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN BU KONUDA GENİŞ KAPSAMLI BİR TOPLANTI DÜZENLEYECEK

Öte yandan Isparta Belediye Meclis üyelerinden bazılarının Şubat ayı ilk toplantısında imarla ilgili konularla ilgili görüş belirtmeleri üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Arkadaşlar bu konu önemli bir konu, bu konuda gerekirse  daha sonra geniş çaplı bir toplantı yapalım, neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerimizi o toplantıda görüşelim. O toplantıyı  daha sonra uygun bir tarihte yaparız” demişti. Başdeğirmen’in gerek Meclis üyeleri gerekse konuyla alakalı diğer kişilerin de hazır bulunacağı bir toplantı düzenlemesi bekleniyor. Vatandaşlar da bu konuda biran evvel adım atılması gerektiğini belirterek, “Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem hepimizi derinden üzmüş durumda. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu depremde maalesef binlerce bina yerle bir oldu, yıkılan binaların genelde çürük olmasından kaynaklı yıkıldığı tespit edilmiş durumda. Birinci derece deprem kuşağında olan Isparta’da  da bu konuda tüm tedbirlerin şimdiden alınması gerekir, geçmişte yapılan binaların gözden geçirilmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda yapıların deprem testlerinin yapılması lazım. Bundan sonra yapılacak yapılarla ilgili olarak da 5 kat üstüne kesinlikle izin verilmemesi gerekir” şeklinde konuştular.  

ADALET BAKANI BOZDAĞ: HER SORUMLU HESAP VERECEK
Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olan herkesin Adalet huzurunda hesap vereceğini belirterek, "İnşasında, denetiminde, kullanımında sorumluluğu olan herkesin kusuru ayrı ayrı değerlendirilmektedir, müteahhitler, yapı denetim elemanları, belediyelerdeki feni mesuller, mevzutaa aykırı tadilat yapan, kolon kesen, ihmali ve kusuru olduğu değerlendirilenler ayrımsız soruşturulmaktadır" dedi. 
Sorumluların yargı önünde hesap vereceğini kaydeden Bozdağ, ihmali, kusuru olanların tespit edilerek adalet terazisinde tartılacağını, herkese hak ettiğinin verileceğini ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yargıç

23 Şubat 2023 Perşembe 17:33

Şu raylı sistemi getir sayın yetkililer sayın başkanımız sen yaparsın ulaşım çok pahalı

KENTSEL DÖNÜŞÜM

23 Şubat 2023 Perşembe 12:42

ANADOLU MAHALLESİNİ 40 YILLIK BİNALARI İLK ÖNCE ELDEN GECİRİN

Yargıç

23 Şubat 2023 Perşembe 08:37

Sayım başkanımız yeni yapılan planlar alacik gibi nasıl plan ciziyorlar hele şu asma katları bakın acilen çözüm bulun hiç hoş değil değerli başkanımız sen yaparsın

Yargıç

23 Şubat 2023 Perşembe 03:30

Yeni yapılan bina planları hiç ama hiç iyi değil nasıl plan ciziyorlar sanki binalar direk üstünde duruyo gibi çok yanlış bunlara izin vermeyin bu asma katları kaldırın sanki cehennem evine benziyor Yeni çizilen planlar yapmayın yapmayın sayın başkanımız sen el attıktan sonra olur

Birisi

21 Şubat 2023 Salı 16:01

Sn Başkan bana birini hatırlattı: HAni İstanbul'u baştan ayağa 20-30 kat binalarla doldurup mezarlıklar harici toplanma alanı bile bırakmayan,sonrasında da "Yatay mimariye geçeceğiz" diyen...Sanki yer kaldı...Isparta'da da aynı,geçmiş olsun...Şehrin yeni cazibe merkezi altı aülvyon,su,fay Çünür hayırlı olsun!

küpra raze

21 Şubat 2023 Salı 12:44

buzamana kadar masaya değil cebinize yatırdınız sizde geçmiş belediye başkanları da bitikti, üçkağıtcısınız, gideceksiniz.

Hazırlıklı olunmalı,tedbir plani yok ortada!

21 Şubat 2023 Salı 09:08

ıspartada deprem aninda güvenli olabilecek alanlar tespot edolmeli.Cadırlar konteynerlar hazırliklı olunmalı.Afat ın kendisine faydası yok.Binaların hepsine kimlik verilmeli,temelleri kontrol edilmeli,vakit geçirmeden..

Çataloğlu

21 Şubat 2023 Salı 08:09

Acilen cezaları yatırılarak perde arkasından izni verilmiş ama projede olmayan Isparta daki tüm eski- yeni ÇATI KATLARI derhal kaldırılmalı. Proje şartlarına dönülmelidir. Acı ama gerçek.Özellikle ZEMİN ARTI ÜÇ KAT İZNİ DIŞINA ÇIKILMAMALI. Deprem hocası SDÜ 'den Şakir Şakir efendi diyor ki. Deregüme den SDÜ TIP yanı, Yenişehir yerleşim altından güçlü bir CANLI FAY geçmekte. olduğudur. Çünür ve Yenişehir bölgesindeki çok katlarIn ZEMİN ARTI (YIKILARAK) ÜÇE DÜŞÜRÜLMESİ GEREKMEKTE.

Soner yılmaz

21 Şubat 2023 Salı 07:07

Fetö cu bekir bozdag ne desen bu.millet inanmas sana

muhtar

21 Şubat 2023 Salı 00:09

Sayın başkan çok yerinde bir tesbit. İlk önce Ispartanın hala hazırda yeni yapılmakta olan binalarına bakınız. Onlar sessizce atı almış gidiyor. Hatta iyi denilen şirketlerin binalarına bakınız. Az çok bilen birisi olarak benden buraya yazması.

Bsbe

20 Şubat 2023 Pazartesi 23:55

Batıkent Mahallesi'ndeki belmas evleri çok kötü başkanım o binalar çok sallanıyor ne olur birşeyler yapin

vatandaş

20 Şubat 2023 Pazartesi 23:23

Çarşıdaki belediye, işhanı-alt geçit-kültür sitesi-tuhafiyeciler sitesi acil denetlenmeli. Apartmanlarada dayanıklılık raporu mecburi hale getirilmeli, bu işin şakası yok. Saygılar.

Erdem Aktan

20 Şubat 2023 Pazartesi 23:21

Çünürde yeni otogar karşısında 15 kat bir yapı var buna kim izin verdi nasıl hangi yetki ile hangi belge ile izin verdi o belgeleri o kişileri bize anlatın. O kayıtları gösterin Samimi iseniz bunları halka açıklayın önce.. Kim derlerdi o binayı.. Ve ayrıca ilk depremde merkez çarşı eski binalar mlllete mezar olur bunları biliyorsunuz

Ispartali

20 Şubat 2023 Pazartesi 21:27

Sayın Başkanım şu anda Isparta'nin acil önceliği ikibin yılından önce yapılan binaların güvenirlik testi. Eğer bunu başarabilirseniz bu halk sizi unutmaz ve ispartaya en büyük hizmeti yaparsınız.Park bahçe yok trafik bir sekilde çözülür ama insanımızın canguvenligi olmazsa diğer yaptığınız hizmetlerin bir anlamı olmaz.

ABBAS

20 Şubat 2023 Pazartesi 21:20

Allah razı olsun sayın başkanım geçen yıl zemin etüd çalışmasını yaptınız bir çok bölgede inanıyorum daha güzel işleri başaracağınızdan şüphemiz yok

Kemal

20 Şubat 2023 Pazartesi 21:16

Kimse Başkanım gibi 440 tane noktada zemin etüdü yaptırmadı 44 mahallede ne gerekiyorsa yapan yapmaya devam eden bir Şükrü Başkan var Başkanım. Başkaları gibi şuraya şu kadar kat vereyim de şu işi yap projeyi kızına çizdirmediğin için mi bu kadar çok çamur atıyorlar ki Başkanım

Doğru düzgün

20 Şubat 2023 Pazartesi 21:00

Afad il müdürü ikinci emekliliği gelmiş yaşlanmış aktif değil afat uzmanlarının çoğu başka birimlerde. itfaiye müdürü temizlik işleri müdürü ne anlasın afatdan yangından itfaiye personelinin çoğu diğer birimlerde bunlara acil çare bulunması lazım afad anında memleketin yani ıspartanın işi baya zor ne ekip nede yeterli ekipman var

Acilll

20 Şubat 2023 Pazartesi 20:32

Acilen 20 yıl öncesi siteler kontrol edilmeli ve çürük binalar devlet belediye ve ev sahipleri ile beraber kentsel dönüşüm ile yenilenmeli.Devlet katı kurallar getirmezse olmaz. Kentsel dönüşüm olursa tarım arazileride kalmış olur.

Belediye toki gibi bina üretsin

20 Şubat 2023 Pazartesi 20:26

O zaman belediye toki gibi uzun vadeli ucuz konut yapsın.Kiralarda cok ucuzlar,hemde saglam olur toki planlari.

tüm binalar kontrol edilmeli.

20 Şubat 2023 Pazartesi 20:23

Ispartadaki tüm binaların temelleri kontrol edilip kimlik verilsin.Beşbin lira kira istiyorlar,belki ilk depremde yıkılacak kim bilecek?Denetim şart

Vatandaş

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:59

Şehir planlaması zamanında yapılmazsa böyle olur. Sav, Deregümü, Yakaören, Aliköy vb yakın mesafe yerleşim alanları il merkezine bağlanmalı şehir bu alanlara doğru genişlemeli ve iki kattan fazla yapı izni verilmemeli

Vatandaş

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:54

Bir şeyleri masaya yatırmak için geç kalınmadı mı...

AA

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:27

TARIM ARAZİLERİNE ÇÜNÜR DEREGÜMÜ İZİN VERİLMEMESİ GEREKİR. YARIN DEPREMDE BU BİNALARA BİRŞEY OLURSA BUNLARI YAPANLAR HESAP VERMEK ZORUNDADIR.

kocakurt

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:16

YA İMAR AFFI

Isparta

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:00

Tönge ve ünikent sitelerinin olduğu alanlar hmax serbest olmalıydı. çünüre ise villalar yapılmalıydı. Ama tabiki tam tersi yapılmış. Yazık.

Hiç mi ders almadınız .

20 Şubat 2023 Pazartesi 18:28

Yüksek kat isteyenler hicmi ders almadınız gormedinizmi depremde yıkılan binaların çoğunluğu yeni yapılar az kat olsa ne olacak sizin için soruyorum size 11 katlı bir bina yıkılınca kaç insan ölüyor kaçma ihtimalleride yok oturup ölümü beklicek Allah korusun Akıllı ve mantık alır şeyler yazın kendinizi düşünen bencil insanlar olmayın anlayın artık isparta bir deprem bölgesi ve patlamak üzere olan yanardağ var bence dur diyelim 11 katlı ve üstü binalara

Kadir inanır ...zamanlama manidar

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:56

Sizede ilginç geldimi bu açıklama ve haber..... Ancak kadir inanır....

Kim bu

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:48

Şu çünürdeki otogar karşındaki 15 katlı yapı nasıl yapıldı nasıl ruhsatlandı her geçtikçe hem kızıyorum hem arkasındaki yavru gibi kalmış binalara ğzülüyorum hem de gülüyorum

S.O.S

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:33

1999 öncesi yapılar acilen incelenmelidir.Yarın çok geç olabilir.

Fotocu

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:30

Biz seni masaya yatırdık endişelenme az kaldı

Isparta

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:12

Altında market barındıran binaları da acil incelemeye alın

Halil

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:08

Baskanım ıspartata bir iyilik yapmak istiyorsanız 2000 yılından önce yapılan binaları kontrol ettirmek olur.O zaman ısparrtaya en büyük hizmeti yapmış olursunuz.

Centilmen

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:07

Başkan; Akparti iktidarı kaçak ve çürük yapılara 20 yılda ara ara 4 defa İmar affı yasası geçirerek başlattığı kampanyadan topladığı enayilerin parasını iade edecek mi ?

Centilmen

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:07

Başkan; Akparti iktidarı kaçak ve çürük yapılara 20 yılda ara ara 4 defa İmar affı yasası geçirerek başlattığı kampanyadan topladığı enayilerin parasını iade edecek mi ?

selim

20 Şubat 2023 Pazartesi 16:22

Her kez inşaat mühendisi olmuş mimar olmuş jeolji mühendisi olmuş ,bir yere kaç katlı bina yapıla bileceğini jeoloji mühendisleri karar verir mimar ona göre çizimini yapar inşaat mühendisi de makina mühendisinin elektrik tesisatları olsun diğer tesisatlar olsun isteği doğrultusunda çizimini yapar hilesis hurdasıs beton sıva işleride yapılırsa tamamdır.siyaset işin içine girerse rant girerse hırsızlık girerse depremden korkulur

Ispartalıyım

20 Şubat 2023 Pazartesi 16:03

Evet herkes haklı ,ama kimse ben haksızım dememiş ,imar affı çıktığında bir kat fazla çıkanlar,2 kat müsadesi olup bunu dört yapanlar ,kum zemine yığma bina yapanlar,deprem bölgesi olduğu belli iken devreye adam sokup yüksek katlı binalar yapanlar ,dönüşüm için 2 kat fazla ev isteyenler,tarlasına imar gelmesini sevinçle karşılayanlar hep bize diyen mütahitler, ruhsat almadığı yeri sonradan yaparak çıkar elde edenler bunu kontrol etmeyenler ,yapı denetim adı taşıyıp yapıyı denetlemeyenler , vs vs

Sağlam yapı

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:46

1-Radye temel zorunluluğu getirilsin 2-proje ve şantiye denetimi, tüm parti temsilcileri ve bilim kurul üyelerince oluşturulan bağımsız ekiplerce yapılsın kendileri de şeffaf şekilde sürekli denetime açık tutulsun3-inşaatın başından itibaren müteahhitler diğer rakip firmaların proje ve uygulamaları konusunda da yorum yaparak eleştiriler sunabilen, her blok; müteahhitlerin periyodik toplantılarında tartışmaya açılsın

nazmi

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:25

bAZI YORUMLARA BAKIYORUM da Meddem Hastanesini, Kule 246 yı vs zemine ve yapılaşmaya aykırı yerleri eleştiriyorlar. bu eleştirenlere cevabı Şükrü başkan verecektir. Süleymancılara, Rantçılara yapım izni vermeyecek de kime verecek? bu işte herkes kazançlı çıkıyor, herkes kazanıyor, meclis üyesinden tutun da yapı denetim, mimar, imar komisyonuna kadar, taşeron vs kadar,zaten ülkede denetim yok, soruşturma izinleri verilmeyecek asla,, rahatlar tabiii,Isparta 20 kat değil40 kat vermeyen şerefsizdir

Rantiye

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:21

İmar affı ve barışı kapsamından faydalanmış tüm taşınmaz sahiplerinden, dairelerden başlanmalı, sonrasındaki gelişmelerin takibi rahat olur böylelikle

Cem ORUÇ

20 Şubat 2023 Pazartesi 14:56

Tarım arazilerini bırakın artık şehir içindeki eski mahallerdeki boş yerlere el atmalısınız.

Onurlu

20 Şubat 2023 Pazartesi 14:51

Deregümünden ev almayın sakın, mezarınız olur. Orada 3 kat bile riskli. Evlerin albenisine kapılmayın. Zamanında 5 adet ev alacak param vardı oradan ama alsam içinde ne kendim oturabilirim nede kiraya verebilirim.

Hüseyin

20 Şubat 2023 Pazartesi 14:44

Bütün binaların evlerin tek tek kontrolü yapılsın. Altını garaj gösterip iskandan sonra balkon ları dahil aparta çevrilenler dahil mahalle mahalle bina bina kontrol edilsin. Önce katlı otoparklar hepsi su alıyor özellikle valilik arkası tam rezil. Seçim için paldır küldür yapılmıştı.

Hurşit

20 Şubat 2023 Pazartesi 14:26

Eski zamanlarda bir zemin etüdü çalışması başlamıştı o bı sonuçlansın hele o zaman belli olur ama nedense bir türlü bitmiyor.

Alidayi

20 Şubat 2023 Pazartesi 14:13

Vebali büyük şuan hemen acilen tüm binalar kontrol edilmeli zemin etütleri yapılmalı zayıf eski binalar derhal tahliye edilmelidir.

Jfddv jgf

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:49

Celal bey inşaatları kimin ve hangi belediye arazisine yapılıyor başkan bunu açıklasın. Kul hakkı yemeyen dürüst başkan.

Starlink EM

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:37

TARIM ARAZILERINI KORUYALIM. GELECEKTE AÇLIK KURAKLİK OLACAK......ALUVYONLU ARAZIYE INSAAT YAPTIRMAYIN

Başkanım

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:27

Anadolu mahallesi acilen kentsel dönüşüme girmelidir

Oğuz

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:25

Başkan güldürme bizi izin vermedim diye Meddem hastanesinin üstü ne kim verdi onu sağlık bakanımı

Hakki

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:59

Sayın başkanım ispartaya yapabileceğiniz en büyük hizmet eski yapıların kontrol edip curukse yikmaniz olur.İsparta sizin bu hizmetinizi unutmaz.

ISPARTALI

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:38

Baskanım sizden ricamız 2000 yılından önce yapılan binaların kontrol edilmesi. Dayanıksızsa yıkılması.Lütfen bu konu üzerinde hassas davranınız. Geç olmadan. Isparta'nın en acil ve öncelikli konusu bu şu anda.

Acil

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:34

Hadi bakalım ne yaparsanız yapın kurtarın bu şehri. İmar planınızı değiştirin ,yapı denetimini artırın, eski binaları ve mahalleleri topyekün gözden geçirin. Herkesin dilinde dolaşan Çünür Deregümü hattı için açıklama bekliyoruz. Bu ülkede deprem için yapılacak çalışmaların en rahat yürütüleceği il Ispartadır. Halkımız bilinçli ve kadirşinastır. Yeterki yetkililer dirayetli dursun ve bir kaç mütaahit ve para babasının zevkü sefası için insanlarımızın canını hiçe saymasınlar.

Fatihli

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:29

Başkan bey, bir yere üç katı çok görüyorsunuz, başka bir yere 10 kat veriyorsunuz, bu mu sizin deprem anlayışınız. Birde kat değişikliği yapmadım diyorsunuz. Bazı arazi sahiplerini vezir, bazılarını da rezil ediyorsunuz. Bu yaptığınız adaletsizlikle sizlerde rezil olursunuz, beddua alıyorsunuz bunu iyi bilin.

Mustafa

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:17

Başkan önceden projede gosterilmeyip imar ve iskan işleri yapıldıktan sonra buraları tadilattan geçirip bodrum kat zeminkat ve çatı katı yapımına müsade etmemeniz gerekiyor. Yapı denetim fırmaları bir şekilde taviz verebiliyor ama sizin taviz vermemeniz gerekiyor

Spartalı

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:14

Metro inşaata sökmez canım. Gölcük yolunda arkada ki müstakil evlerin önüne barikat gibi ev yaptırdınız adamlara yargı bile etkisiz...

Halk

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:09

Aklınız başınıza yeni mi geldi?

Ben

20 Şubat 2023 Pazartesi 11:46

Başkan çünür kaç katlı hele yeni otogarın yanında bir bina var kaç katlı sen iyi bilirsin bir say derim paçanız tutuştu demi sıcak bakıyordun yeterki öütahitler paranın ucunu göstersin herşeye sıcak bakarsınız siz Tönge mahallesine 2 kat veriyorsun kaya zemine ovaya 10 kat ve buna imar planı diyorsun idamlıksınız hepiniz

Emekli

20 Şubat 2023 Pazartesi 11:40

Adalet bakanı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İmar Affı çıkaranlar hakkında da yasal işlem yapılacak mı?

deregümü seraları apartmanı

20 Şubat 2023 Pazartesi 11:16

Günaydın deregümü muzaffer türkeş arasında mantar gibi apartmanlar yükseldi iki yılda buralar tarım arazileri ve fay hattı üzerinde bunlara kim ruhsat verdi AKKENT TOKİ NASIL TEPEYE YAPILDIYSA binaları tepelere yapsanız ya yapmazsınız çünkü tepeye su basmak k****izasyon zor işler belediye için tarlaya bır günde boru döşersiniz tabi

Titin

20 Şubat 2023 Pazartesi 11:01

Gülistan evleri yarım asırı geçen yaşıyla büyük problem teşkil ediyor, buralarında bir anönce ele alınması gerekiyor. Bu işler kimsenin keyfine ve insiyatifine bırakılmayacak kadar önemli.

Lütfi şentürk

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:57

Sevgili başkanım millet yaptı 7 10 11 kat şimdi siz haklı olarak beş kattan yuksek olmasın diyorsunuz da geride kalan vatandaşın hakkı ne olacak o vatandaşın hakkını da koruyun o zaman size zahmet kat ittifakını düşürecekseniz zemin den kullanımı arttırın ki geride kalan vatandaşın da hakkı yenmemiş olsun.

Gökçe

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:53

Zemin yapısı kötü olduğu halde imara açılmış olan Çünür , Deregümü vb. yerler yeni yerleşime kapatılmalı; yüksek katlı binalar denetime girmeli, imar barışı ile yapılmış her konut izni iptal edilmeli ya da denetlenmeli. Önce insan önce can.. Rant olayı lütfen bitsin

şazettin

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:51

önce kaçak yapanlardan başlamaya ne dersin... kaçak inşaat yapan yavşaklara bi ceza yaptırım olacak mı mesela

ADALET TERAZİSİ Mİ ?

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:50

Günaydııın 20 yıldır iktidardasınız şimdimi aklınıza geldi adalet terazisimi bıraktınız ya ülkede hakkını alan yok ama hakketmediğini alan çok sorunda bu zaten bu saatten sonra sadece kendinizi ve sizden menfaati olanlara inandırabilirsiniz çoook canlar yaktınız çok her hizmetinizin altında bir çapanoğlu bir tezgah çıkıyor bari SUSUN ya ne olur SUSUNDA HUZUR BULALİM KAFAMIZI DİNLEYELİM

Tarım Arazilerini koruyalım

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:48

Araziler İmara açılmazsa KENTSEL DÖNÜŞÜM gerçekleşir. bundan dolayı depreme dayanıklı evler yapılası gerçekleşir... TARIM ARZİLERİNİ KORUYALIM.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR