27 Nisan 2024 Cumartesi

Depremzedeler için haftada 400 adet uyku tulumu üretiliyor

Depremzedeler için haftada 400 adet uyku tulumu üretiliyor

Isparta

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde, depremzedeler için uyku tulumu üretiliyor. HEM Müdürü Ali Şanal, "Haftada 400 adet eksi 25 derece soğuğa dayanıklı uyku tulumu üretiyoruz" dedi.

Eğirdir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir HEM Müdürlüğü iş birliğiyle usta öğreticiler, kursiyerler ve gönüllüler depremzedeler için uyku tulumu üretiyor.

Eğirdir HEM Müdürü Ali Şanal, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün emrinde, Eğirdir Kaymakamlığımızın desteği dahilinde ülkemizde yaşanan afet bölgesindeki vahim olay sonrası oradaki vatandaşlarımıza özellikle çadırda kalanlara eksi 25 derece soğuğa dayanıklı olarak uyku tulumu üretiyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzdeki öğretmen arkadaşlarımız, kursiyerlerimiz yoğun bir çaba sarf ediyor. Yaklaşık günde 50- 60 adet uyku tulumu üretiyoruz. Bugün ikinci günümüz, bir posta gönderdik, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Bugün arkadaşlarımız okullarımızın açılmasıyla birlikte yoğun şekilde dört farklı atölyede uyku tulumu üretiyor. Uyku tulumlarımızı düzenledikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Uyku tulumlarımızın maliyetlerini vatandaşlarımız karşılıyor. Yaklaşık bir uyku tulumunun maliyeti 300 TL'ye tekabül ediyor. Bütün masraflarını, giderlerini vatandaşlardan aldığımız yardımlarla karşılıyoruz" dedi.

İlk etapta hafta sonuna kadar 400 uyku tulumunu üretip teslim etmeyi hedeflediklerini aktaran Ali Şanal, "İleriki safhalarda da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün emriyle beraber yeniden üretmeye devam edeceğiz. Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak yoğun bir çaba sarf ediyor arkadaşlarımız. Bütün arkadaşlarımıza, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize, gönüllü vatandaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yardımda bulunan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

20 Şubat 2023 Pazartesi 19:51

Normal zamanda da üretip güzel bir marka oluşturarak ekonomik kazanç imkanı sağlamanız iyi olur

hvp

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:15

cumhurbaşkanımızın talimatıyla üretiyoruz dememişler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR