27 Nisan 2024 Cumartesi

Deprem bölgesinde günlerce gönüllü defin işlemi yaptılar

Deprem bölgesinde günlerce gönüllü defin işlemi yaptılar

Isparta

Isparta’da sosyal medya üzerinden kurdukları Vefat ve Taziye Duyuruları sayfasıyla 20 binden fazla takipçiye hizmet veren Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut gönüllü olarak deprem bölgesine giderek defin hizmetlerinde başrol oynadılar.

Isparta’da yıllardır ücretsiz olarak vefat duyurularında bulunan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, bu manevi görevlerini şimdi de deprem bölgelerinde gerçekleştirdiler.

Deprem bölgelerindeki şehirlere giden iki yakın arkadaş, enkazda yaşamını yitiren vatandaşların defin işlemleri için çalıştılar.  6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık deprem 10 ilde büyük hasara neden oldu. Kurdukları Isparta Vefat ve Taziye Sayfası ile her gün binlerce kişiye Isparta’da vefat edenlerin haberini ulaştıran iki arkadaş Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, afet bölgesinde cenaze defin işlemlerine yardımcı oluyorlar. Isparta’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün kursunda tanışan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, Türkiye’de bir ilke imza atarak, her gün Isparta’daki vefat ve taziyeleri duyuruyor. 

Amaçlarının, Isparta halkına hizmet vermek, Ispartalıların gönlünde taht kurmak olan Armut ve Erdoğan, depremin yaralarını sarmak, depremden etkilenen illerdeki cenazelerin, yıkanması ve defin işlemlerini gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiler.

Gönüllülük esasıyla deprem bölgesine giden ekip, boş zamanlarında da Isparta’da ki takipçilerinin Isparta’da vefat eden kişiler için haber almalarını sağladılar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mahmut

22 Şubat 2023 Çarşamba 07:24

Şehir içi şehir dışı hatta Yurt dışındaki yakınlarımızın bile vefat eden yakın ve hemşehrilerimizden vefat edenleri bu siteden takip ediyoruzBu hizmete emeği geçen arkadaşlardan #Allah Razı olsun

Ispartalı

20 Şubat 2023 Pazartesi 00:11

Allah razı olsun ikisindende

Vatandaş

19 Şubat 2023 Pazar 14:33

Deprem bölgesinde film mi çekiliyor da baş rolde oynamışlar. Deprem bölgesinde gönüllü olarak defin islemlerine yardım ettiler deseniz daha mantıklı

Vatandaş

19 Şubat 2023 Pazar 09:39

Halk otobüsleri depremzedelerden para almasın

Titin

18 Şubat 2023 Cumartesi 17:24

Allah her ikisindende razı olsun, çok güzel bir işe imza atıyorlar. Benim gibi yurt dışında yaşayanlar tanıdıklarının ve yakınlarının vefatını tez zamanda öğrenip taziyede bulunabiliyoruz. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR