29 Nisan 2024 Pazartesi

Ben Onları Sevdim. Onlar Beni Sevdi

Ben Onları Sevdim. Onlar Beni Sevdi

Isparta

Ben Türkiye'nin en ücra köşesindeki insanın derdiyle meşgul oldum. Ona dedim ki ''Senin derdin, benim derdimdir. ''  Ben beni sevenleri sevdim. Sevmeyenleri de sevdim. 40 sene halkıma ''başınız göğe değecek kadar dik olsun'' dedim. Hep öyle olmasını da istiyorum.''

-Üniversiteyi Cumhuriyet projesi olarak aldım

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Akademik Oda Orkestrası 1 Kasım 1924'te hayata gözlerini açan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için özel bir anma konseri verecek. Anma konseri 1 Kasım Salı günü saat 14:30'da Prof. Dr. Mehmet Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde. Solist Soprano Ayşe Yılmaz. Piyanoda ise Aybuse Tilbe Kaynak var.

-SDÜ 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i 98'inci doğum gününde anıyor

''Hür üniversite.

Bu kurumun vazgeçilmez şartıdır.

Ben Türkiye'de 58 üniversitenin altında imzası olan birisiyim. Üniversiteyi ''Cumhuriyet Projesi ''olarak almışımdır. Bu ülkenin ileri uygarlık seviyesine ulaşmasında üniversiteye çok özel bir önem atfettiğimi ifade etmeliyim.

Benim ismimin kullanıldığı her yerde -çok kez de kullanılmasına müsaade etmedim- kullanıldığı her yerde ben mükemmeliyeti ararım. Yani benim ismim bir yerde geçiyorsa en iyi olmalıdır. Çünkü ''en '' kavgasını yapıp gelen kimseyim.''

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i doğumunun 98'inci yıldönümünde özel bir konser ile anıyor.

SDÜ Akademik Oda Orkestrası'nın icra edeceği Süleyman Demirel'i Anma Konseri 1 Kasım 2022 Salı günü saat 14:30'da Prof. Dr. Mehmet Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Akademik Oda Orkestrası'nda Solist Soprano Ayşe Yılmaz. Piyanoda ise Aybuse Tilbe Kaynak var.

-Her zaman Cumhuriyet'in değerini vurguladı, yoksullukla mücadele etti

''Elektrik enerjisi medeniyetin müjdecisidir. Yalnız ondan evvel geleni ekmektir. İnsan karanlıkta oturabilir de aç oturamaz. Onun içindir ki benim içinden geldiğim Anadolu köyü ve köylüsü -bilhassa '30'lu- '40'lı yılları söylemek istiyorum- hem karanlıktaydı hem de -mahsul olmadığı zaman- hayvanı da açtı, kendisi de açtı. Biz o ıstırabın içinde yetiştik.

Biz yoksulluğun, fukaralığın ne olduğunu biliriz. Bunu ortadan kaldırmanın ne olduğunu da biliriz. Biz henüz tanesi dolmadan kurumuş başakların arkasından geldik. Bu başaklar kurumamalıydı. Ona su lazımdı. Ve bizim kavgamız bozkırla yeşilin kavgası idi. Bozkırı yeşile çevirmeliydik.''

-Anıt mezar çevresine iki milyon ağaç dikildi, 9 gölet yapıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015 Çarşamba günü saat 02:05'te Güven Hastanesi'nde (Ankara) solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği sonucu 91 yaşında iken hayata gözlerini kapatmıştı.

Demirel, kardeşi sanayici Yüksek İnşaat Mühendisi merhum Şevket Demirel tarafından 58 bin metrekarede oluşturulan Çalçatepe 'deki Anıt Mezar'da sonsuzluğa uğurlanmıştı. İslamköy ve Atabey ovasına hâkim olan Çalçatepe'ye ortalama 2 milyon ağaç dikilmişti. Alana Demirel'in 9. Cumhurbaşkanlığı'na atfen 9 gölet yapılmıştı. Anıt Mezar, yine Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesiˈni kuş bakışı gören hâkim bir tepeye inşa edilmişti.

- ''Bu ülkenin topraklarına yapılabilecek en büyük iyiliktir ''

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta temaslarının birinde kendisi için hazırlanan Çalçatepeˈde incelemelerde bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

''Bu proje Dünyaˈda bir numunedir. Çalçatepe geçmişte kayalıklardan ve kıraç topraktan ibaret bir alandı. Kardeşim önderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde bu hâle geldi. Buradaki çamlar Dünyaˈnın en şanslı çamları. Çamın Dünyaˈda sulandığı tek yer burası. Burası Şevket beyin eseridir. Benim hemşehrilerim de kendisine kucak açmış, hep yardımcı olmuştur. Kıraç tepe, bugün Türkiye'nin yeşil envanterine girmiştir. Bu bir ülkenin topraklarına yapılabilecek en büyük iyiliktir. ''

- ''Ben beni sevenleri sevdim. Sevmeyenleri de sevdim ''

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bir röportajında şöyle demişti:

''Ben onları sevdim. Onlar beni sevdi.

Ben Türkiye'nin en ücra köşesindeki insanın derdiyle meşgul oldum. Ona dedim ki ''Senin derdin, benim derdimdir. Hastası ile sağı ile çocuğu ile… Bu ülkenin bütünüyle meşgul oldum. Elimden geldiği kadar, gücümün yettiği kadar, devletimin gücünün yettiği kadar onlara yardımcı oldum. Türkiye'yi daha güzel bir Türkiye yapmak için uğraştığımdan… Uğraştığıma herkes şahit…

Ben beni sevenleri sevdim. Sevmeyenleri de sevdim. ''

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

27 Ekim 2022 Perşembe 10:07

Fazla söze gerek yok lakabı belli BABA Türkiye nin babasıydı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın .

pala remzi şeyeden

27 Ekim 2022 Perşembe 08:40

Pala remzi denen zat, sen ne kadar zavallısın, tam bir embesilsin, yirmi sene önceki ısparta ile bugün kü Isparta arasında hiç fark yok, Sn. Demirel olmasaydı sizin gibi embesiller sayesinde köyden öte gidemezdi.

Spartacus

26 Ekim 2022 Çarşamba 23:55

Baba senin ,siyaset adamlığını, devlet adamlığını , hoşgörünü, espirilerini ,siyaset hayatından silinmeyecek sözlerini , özlüyoruz. Baba sen gideli tarım bitti ,hayvancılık bitti ,ekonomi bitti ,liyakat bitti ,adalet bitti .Mekanın cennet olsun.

Demirel Baba

26 Ekim 2022 Çarşamba 23:27

Ispartanın en büyük şansı Süleyman Demirel in bu topraklarda doğmuş olmasıdır. Önemli bir siyasetçi, önemli bir devlet adamı ve önemli bir kişilikti. Allah rahmet eylesin.

SAKIN ISPARTALIYA İNANMA S.DEMİREL...

26 Ekim 2022 Çarşamba 20:55

Ey s.demirel burda arkandan methiyeler düzen ıspartalılara sakın inanma onlar valilik meydanında sdü,yü biz yaptık diyenlere alkışladı seni yuhladılar seni savunmak sana hiç oy vermemiş olsamda biz gibi gurbetçilere düştü şimdiki ıspartalıyı görseydin utancından ölürdün artık ıspartalılar kendisinden başkasını sevmiyor güç kimdeyse onun uşağı oldular mekanın cennet olsun iyiki bu günleri görmedin..sen onları sevdinde onlar seviyormuş gibi yaptılar

SAKIN ISPARTALIYA İNANMA S.DEMİREL...

26 Ekim 2022 Çarşamba 20:53

Ey s.demirel burda arkandan methiyeler düzen ıspartalılara sakın inanma onlar valilik meydanında sdü,yü biz yaptık diyenlere alkışladı seni yuhladılar seni savunmak sana hiç oy vermemiş olsamda biz gibi gurbetçilere düştü şimdiki ıspartalıyı görseydin utancından ölürdün artık ıspartalılar kendisinden başkasını sevmiyor güç kimdeyse onun uşağı oldular mekanın cennet olsun iyiki bu günleri görmedin..

Gabakcı

26 Ekim 2022 Çarşamba 19:35

abi kardeş ıspartaya soktunuz kazığı 50 senedir kimse çıkaramıyor kaç fabrikacının önüne taş koydunuz en basiti mensucat botanik parkmış sigorta haasynesiymiş organizede kaç fabrika var çalışan 20 yıldır da milletvekilleri kendine çalışıyor Ispartanın kaderidir...

Pala remzi

26 Ekim 2022 Çarşamba 19:30

Isparta ya faydası olmayan faydasız insan

Kiramî

26 Ekim 2022 Çarşamba 17:07

Davetiye temin etme, giyim kuşam durumlarını birbilen varsa not düşüversin. Hayatımızda ilk defa böylesi bir şeye niyetlendik de.

Hüseyin

26 Ekim 2022 Çarşamba 16:49

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bazılarına göre lakabı çoban bizim için baştacı. Konuşmalarına bakarmısınız herkese içten konuşma bütün siyasilere örnek olsun

Göktürk

26 Ekim 2022 Çarşamba 15:59

Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun Nurlar içinde yat inşallah

SÜLEYMAN GÖDE

26 Ekim 2022 Çarşamba 15:48

Bozkırı yeşile su değiştiren darbeyi demokrasi ile değiştiren cumhuriyet köy böyük TÜRKİYE sevdalısı DEMİREL

Ispartanın geri kalma sebebi demireldir.

26 Ekim 2022 Çarşamba 15:41

Yapmayın yahu.Ispartanin geri kalmasınin sebebi demirel ve kardeşleridir.Bir cok sanayiciiye ve yatirimciya ruhsat vermediler,fabrika kurulmasina izin vermediler.Kar yagdımi elektrikler kesiliyor..Hakkaride bile elektrik kesintisi olmuyor.

Vatandaş rıza

26 Ekim 2022 Çarşamba 15:09

Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun sayın cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel çifci gariban babasıydı kim ne derse desin Isparta ya büyük hizmetler verdi.

Süleyman

26 Ekim 2022 Çarşamba 14:28

Allah rahmet eylesin, seni çok özledik böyyük İnsan, senin yerin dolmaz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR