20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜNÜN FOTOĞRAFI

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Isparta

19 Eylül Gaziler Günü Eğirdir'de törenle kutlandı. Törene Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Selçuk EMİRDAĞ, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Yüksek Rütbeli Askerler,Emniyet Teşkilatı, Çok sayıda daire müdürü, okul müdürleri, siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri Gazilerimizi böylesine önemli günde yalnız bırakmadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu, Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.

Eğirdir Gaziler Derneği Şube Başkanı Hüseyin KOÇASLAN yaptığı konuşmada; '19 Eylül Gaziler günü, Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz, Biz vatanın bölünmez bütünlüğü için askeri, polisi ve halkı ile aynı çatı altında bütünleşerek adeta et ve kemik gibi sımsıkı birbirine bağlanmış, bu vatan için seve seve ölmeye hazır neferleriz,dedi.

KOÇASLAN Uzun süren konuşmasını, 'Gaziler günü münasebetiyle Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve Vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,hayatta olan gazilerimize de esenlikler diliyorum' diyerek bitirdi.

Emekli Tarih Öğretmeni İbrahim SARITAŞ'ta her zaman olduğu gibi coşkulu ve anlamlı konuşmalarıyla büyük alkış aldı.

Protokol ve davetliler daha sonra Eğirdir Gaziler Derneğine giderek burada incelemelerde bulundular. Eğirdir Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin KOÇASLAN dernek hakkında Kaymakam ve beraberindeki heyete bildiler verdi. Destekleri için teşekkür etti.




YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR