19 Nisan 2024 Cuma

GÜNÜN EN İĞRENÇ HABERİ

GÜNÜN EN İĞRENÇ HABERİ

Isparta

Isparta’nın Gelendost ilçesine bağlı Köke köyünde meydana gelen olayda amcasının torunu olan kıza tecavüz etmek maksadı ile cinsel saldırıda bulunan ancak teşebbüsü eylem aşamasında kalan 46 yaşındaki evli 2çocuk babası çobana mahkeme 4 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

                Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan sanık H.T ve avukatı katılırken olayın mağduru G.T ise katılmadı. Olay geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana geldi. Mağdurenin şikayet esnasında Savcılıktaki iddialarında olay günü ilçe merkezinden köye gitmek üzere sanığa ait kamyonete bindiğini köy yoluna döndükten sonra H.T’nin aracı bir elma bahçesi içerisine sürerek daha önce aralarında geçen ve mahkemeye intikal eden bir dava nedeni ile ‘-Sen beni şikayet etiğin zaman bir yeminim vardı’ diyerek kendisine tecavüze yeltendiğini, üzerine çıkarak altında bulunan eşofmanı sıyırmaya kalkıştığını belirtmişti.

                ARACIN ANAHTARLARINI ALIP KAÇTI

               Mağdure G.T ifadesinde ‘Bir anlık dalgınlığından yararlanıp altından kurtuldum. Kontak üzerinde duran anahtarları da alıp şoför kapısından inerek uzaklaştım. Daha sonra eve gelerek olanları aileme anlattım’ demişti.

                SANIKSUÇLAMALARI REDDETTİ

                YalvaçAğır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan H.T ise suçlamaları reddederek‘Olay günü araca almamak için epey uğraştım. Ancak babası tam gitmek üzere iken beni gördü ve kızını bindirdi. Biz bunlarla daha önceden husumetli idik yeni barıştık. Olay mahalline geldiğimizde kızılcık toplamak istedi. Bende durdum o kızılcık topladığı sırada bende aldığım birayı içtim. Geldikten sonra birden anahtarları aldı ve ne yapıyorsun ver anahtarları dedim. Alabiliyorsal al dedi bayan olunca kısıtlı hareket ettiğim için alamadım. Sonra arabadan indi köye doğru yürüdü. Bende belki ileride anahtarları atmıştır diye aranırken köyden Volkan isimli bir arkadaş anahtarları getirip bana verdi. Köye aracı park edip koyun otlatmaya gittim. Telefonu arabada kalmış onu sordular kapı açık bakın oradadır dedim. Bulmuşlar.

                BEN ÖYLE ŞEREFSİZLİK EDECEK BİRİ DEĞİLİM

                Benasla böyle bir şerefsizlik edecek insan değilim. G.’yi kendi yeğenlerimden ayrı tutmam. Eğer yapacak olsaydım elimden kurtulmasına imkan yoktu. Benden intikam almak için yaptı”diye kendisini savundu.

               Mahkeme Başkanı’nın sanığa ‘Karakolda verdiğin ifadende G.’yi kucaklayıp üzerine çıkmaya çalıştım. Eşofmanı az indirdim. Sende Allah korkusu yok mudeyince kendime geldim bıraktım’ demişsin diye hatırlatma yapması üzerine, ‘Ben böyle bir ifade vermedim. Okumadan imzalattılar bunu Savcılıkta da aynı şekilde belirtmiştim. Kabul etmiyorum’ dedi.

                SAVCICEZA İSTEDİ

                İddiaMakamı sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunduğunu bunedenle TCK 102/2 maddesi gereği cezalandırılmasını istedi. Sanık ve avukatı ise müşteki ifadesine dayanılarak ceza verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek olay mahallinde keşif yapılarak bilirkişi görüşü alınmasını istedi.

               Mahkeme bu taleplerin davaya bir katkı sağlamayacağını belirterek reddetti. Duruşmanın ikinci oturumunda karar açıklandı. Mahkeme Heyeti sanığa TCK 102/2 maddesi uyarınca 12 yıl 6 ay hapis ceası verdi. Suçun teşebbüs aşamasında kaldığına kanaat getiren mahkeme indirim yaparak cezayı 5 yıla indirdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeni ile yapılan indirimle neticeten sanığa 3 yıl 19 ay yani 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

                Aynı olaydan dolayı Asliye Ceza Mahkemesi’nde hürriyeti tahdit suçundan 3 yıl ceza alan sanık bu ceza Yargıtay tarafından onanırsa tutuklanarak cezaevine konulacak.

Nurretin Arkan !

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR