25 Nisan 2024 Perşembe

GÜNAYDIN’IN OTOPARK TEPKiSi

GÜNAYDIN’IN OTOPARK TEPKiSi

Isparta

Belediye Başkanı Günaydın, 'ITKM'nin otoparkını açsınIsparta'nın sorunu biter' diyen muhaliflere tepki gösterdi.

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve KültürMerkezi inşaatında hummalı bir çalışma olduğunu söyledi. Belediye BaşkanYardımcısı önderliğindeki teknik ekibin her gün Ticaret ve Kültür Merkezişantiye sahasına giderek tespit çalışması yaptığını anlatan Günaydın, şu andaçalışan işçi sayısının 400'ü bulduğunu açıkladı. Ticaret ve KültürMerkezi'ndeki inşaat çalışmasıyla ilgili kendisine günlük olarak raporsunulduğunu bildiren Günaydın, "dün arkadaşlarımız raporu getirdi. 300'e yakınfotoğraf çekip bana sundular.

 

İşçi sayısını da tespit ettik. Dün itibariyle şantiyedeçalışan işçi sayısı 400. İşçilerin nerede, hangi işi yaptığı da rapordaayrıntılı bir şekilde sunuluyor. Mesela mermer cephe kaplamasında 46, alçı panişinde 49, alçı sıva işinde 69 kişinin çalıştığı tarafıma raporla bildirildi.Ben bu çalışma hızıyla ITKM'nin 1 ayda biteceğini tahmin ediyorum. Fotoğraflarüzerinde inceledim. Eksikliklerle ilgili uyarılarımızı yaptık. Otoparkıbitirdik' demişler ama fotoğraflardan taban zeminlerle ilgili sorunlar tespitettik. O konuda eksikliklerin tamamlanmasını istedik" diye konuştu.

 

11 MİLYON TL PARA AYIRMIŞTIM

 

Belediye Başkanı Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezikonusunda çok kararlı olduklarının altını çizerek "İsterse bitirsinler, istersebitirmesinler noktasına geldik. Avukatlarımız çok iyi. 31.12.2015 tarihiitibariyle ruhsatı yanıyor. Sözleşmeyi fesh edip, mülkü geri alabiliriz.Otoparkın hepsi Belediyenin gözüküyor. Eğer inşaata başlamasalardı CumhuriyetSavcılığı'ndan tespit kararı çıkartıp otoparkın tadilatına başlayacaktık. 11milyon TL para ayarlamıştık. 60 gün önce bu parayı ayırmıştık. Tadilatını 1ayda tamamlayıp otoparkı açacaktır" dedi.

 

ITKM'NİN OTOPARKI ŞEHRİ KURTARMAZ

 

Belediye Başkanı Günaydın, AK Parti İl Başkanı OsmanZabun'un 'ITKM'nin otoparkını açsın şehrin otopark sorunu biter' açıklamasınıda değerlendirdi. Böyle bir yaklaşımın yanlış olduğunu belirten Günaydın,"Ticaret ve Kültür Merkezi'nin 1750 araçlık otoparkı var. 1750 araçlıkotopark Ticaret ve Kültür Merkezi'ne zor yetecek. Otopark oraya ancak yetecek.AKP İl Başkanı çıkıyor konuşuyor; 'ITKM'yi bitirip açsın' diyor. Orası çarşınınkendisine zor yetecek.

 

113 CADDE VE PİRİMEHMET'TE 2 AYRI OTOPARK YAPILACAK

 

113. Cadde'de mahkeme 1 ay içinde sonuçlanacak. Bir katına26 araç sığıyor. 5 katlı otopark olacak. Şehrin kalbinde bir otopark. Orayayapıyoruz. Belediyenin önüne yaptık, Halı Sarayı otoparkını yeniledik.Kaymakkapı'daki otoparkımız 400 araçlık otopark olacak. PirimehmetMahallesi'ndeki yerimizde bir otopark projesine başlıyoruz. İstimlakçalışmalarına başlıyoruz. Kaç para ise alacağız. Bilirkişiler tespit etsin. 2,2.5 milyon TL verip, alacağız."

 

ÇALIŞAN SAYISI 400'E ÇIKTI

 

Belediyenin biran önce bitirin ikazının ardından ITKMsahasındaki çalışmalara yeniden başlayan yüklenici firmanın işleri hızlandırmakiçin inşaatta çalışan işçi sayısını 400’e çıkardığı öğrenildi. Firmanınyılbaşından önce ITKM’yi bitirmeye çalıştığı belirtiliyor. Aksi takdirde inşaatruhsatı iptal olacak yüklenici firma ITKM’deki tüm haklarını kaybetmiş olacak.Isparta Belediyesinin Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenicifirması Kadıahmetoğllarına biran evvel bitirin ihtarının ardından yenidenbaşlayan çalışmalar iyiden iyiye hızlandı. İnşaat sahasında 4-5 ayrı koldan yürüyençalışmalarda çalışan işçi sayısının 400’e çıktığı belirtildi. İnşaat sahansındadış cephe mermer kaplaması, asma tavan, elektrik, alçı sıva gibi işlerdeçalışan personel sayısı ve inşaatın ilerleme durumu ile ilgili belediyeyedüzenli bilgi verdiği ve inşaatı yılbaşından önce bitirmeyi hedeflediğiöğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MEHMET BOYACI

18 Ekim 2015 Pazar 18:01

sayın ıspartalı hemşerıler 20mt dukkanla kandırmişlar ama yusuf başkan ekıbı cö

mert hızarcı

18 Ekim 2015 Pazar 15:15

Bina inşaatında savcılığa tespit yaptırırım diyen bi başkanımız var. Allah nazarlardan saklasın

fer

17 Ekim 2015 Cumartesi 21:17

Belediye önündeki otopark halada ve halada hizmete girmedi.. geçen eylülde başladı sanirim.. nerdeyse 1 seneyi gecti neden hizmete girmedi.. ben ıtkm nin bitecegine inanmiyom..

ben

17 Ekim 2015 Cumartesi 21:13

Ben sahsen inanmadim..yaa mhp 8 yildir belediye yönetmiyormu...eeeeeeeee neden bitiremezlerki o yüzden kimse inanmak istemiyor..

esnaf

17 Ekim 2015 Cumartesi 21:07

Biz esnaflar olarak 10 yildir perişan olduk..bunu bütün esnaflar biliyor..zaten nezaman seçim yaklaşsa hemen bir hareket başlıyor..seçim bittikten sonra yerinde yeller esiyor..ama yeminle söylüyorum..tepki olsun diye mhp ye oy vermiyeceğim..kesinlikle vermiyecegim...

spartans

17 Ekim 2015 Cumartesi 20:25

1750 araçlık otopark ıspartayı kurtarmaz ama senin 8milyon tl ye yaptırdığın 150 araçlık otopark tüm problemi çözecek değilmi.??ISPARTA UYAN...

ali

18 Ekim 2015 Pazar 13:19

daha bakanla belediye başkanını ayıramıyorsun mercimek beyninle yorum yapmışssın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR