25 Nisan 2024 Perşembe

GÜNAYDIN’DAN ISPARTA’YA YENİ VİZYON

GÜNAYDIN’DAN ISPARTA’YA YENİ VİZYON

Isparta

 

         Şimdi sizlere; yapımına başlandığı sıralarda birilerinin “ucube” dediği,tamamen müteahhit hatasından dolayı hasara uğradığında bazılarının zil takıp oynadığı Gökkubbe Uluslar arası Fuar ve Gösteri Merkezi ile ilgili bazı gelişmelerden bahsetmek istiyorum.

 

         Çok uzun süredir yazmıyordum. Yine yazmayı düşünmüyordum fakat yıllık izindeyken bazı gelişmeleri duydum ve kayıtsız kalamadım.

 

** ORTAYA KOYULAN VİZYON

İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

         Asıl konumuza geçmeden önce sizleribiraz gerilere götürmek istiyorum;

        

Sene 2010:Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’nde bir konuşmayapıyor. Sayın Günaydın bu konuşmasında, Isparta’yı fuar merkezi haline getirmek istediğini söylüyor ve bu hedef için yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatıyor.

        

Sene 2012:Başkan Günaydın yine aynı konuya değiniyor ve o gün; “Isparta’mızda ekonomi çok zayıf. İlimize fabrikalar yapılırken ekonomiyi destekleyecek büyük fuar binaları yapılması lazım. Isparta’mızı fuar merkezi haline getirdiğimizde başka gelişmelerde olacak. Yeni fabrikalar, yeni markalar kurulmaya başlanacak”diyor.

 

         Peki Başkan Günaydın 4 sene önce bunları söylerken kendisi ne yapıyor?

        

Önce; şehrin alt yapısını ve üst yapısını hallediyor. Başkan Günaydın göreve geldiğinde, her hangi bir yağmur yağışında 280 evi su basarken bugün hiçbir evi su basmıyor. En ufak bir yağmurda Özkanlar Kavşağı alt geçidi su ile dolarken bugün o alt geçitte tek bir damla su birikmiyor.

 

Üstyapıda da Isparta çağ atlamış vaziyette. Bugün Isparta’da; yağmur ızgaraları dağıtılmış, şehir kodları çözülmüş, dayanıklı asfaltlarla yolculuk yapılabiliniyor.

 

Belki göze gözükmüyor ama bugün Isparta’da kişi başına 4 ağaç düşüyor. Yani ilimizde şu anda 1 milyon yetişmiş ağaç var.

 

Tüm bunları alt alta sıraladığınızda Isparta Türkiye’nin En Yaşanabilir İller sıralamasında birinci oluyor.

 

Tüm bunlar olurken, Başkan Günaydın, bir yurt dışı gezisinden dönerken, yemek fişinin arkasına Gökkubbe’nin proje eskizini çiziyor. Ve bununla birlikte bir hayal gerçeğe dönüşmeye başlıyor.

 

** MUTLU SONA ADIM ADIM

 

9 Ocak 2013’te bu köşeden yazdığım yazıda, “Gökkubbe 2023 Isparta’sının projesidir.Isparta, bu proje sayesinde Dünya Fuar Merkezi olabilir. Gökkubbe bütünIspartalıların sahip çıkması gereken bir projedir” diye yazmıştım.

 

         Aradan geçen 3,5 senenin sonunda artıkbu noktaya geldik. Geçen hafta basında çıkan bir haber beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü, Sayın Başkan Yusuf Ziya Günaydın, dünya gül yağı piyasasını elinde tutan Isparta’ya yeni bir vizyon ve hedef gösteriyordu. O hedefin ismi Dünya Gül Fuarı…

 

         Yani, Başkan Günaydın, 2010 yılında ortaya koyduğuhedefe bugün bir basamak daha atlatıyor. Isparta, 2017 yılından itibaren heryıl haziran ayının ilk haftasında dünya çapında gül üretimi ile birlikte gül vekozmetik ürünlerini satan ülke ile firmaları ağırlayacak.

        

Bu organizasyon sadece fuarla da sınırlı kalmayacak.Bugüne kadar sadece yerel boyutta panayır havasında yapılan, fakat şehrin tanıtımına dair hiçbir katkı sunmayan festival de amacına uygun hale getirilecek. Bu fuar ve festival sayesinde, hem ilimiz dünyaya tanıtılacak, hem gül de daha fazla söz sahibi olacağız, hem de otel sahibinden, lokantasına,fırınından, kozmetikçisine kadar esnafın tamamı para kazanacak.

 

** İKTİDARIN DA DESTEK VERMESİ LAZIM

 

         Başkan Günaydın’ın bu projelerine iktidar kanadının da destek vermesi lazım. Özellikle Dereboğazı yolu ile Burdur dostluk yolunun duble yol yapılması hayati önem taşıyor. Özellikle Süreyya Sadi Bilgiç beyin Isparta adına son zamanlarda yaptığı çalışmalar takdire şayan.Sayın Bilgiç’i en ağır şekilde bu köşeden eleştiren bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki; onun olumlu ve ılımlı politikası bu şehre çok şeyler kazandıracaktır.

 

         Isparta bir zamanlar gülü kadar halısıyla, kundurasıyla ve mobilyacılığı ile de ünlü bir şehirmiş. Keşke ozaman ki yöneticilerde Başkan Günaydın gibi vizyon sahibi olup, bu değerler üzerine bir çalışma yapsalardı da onlarda aynı gül gibi ilimiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etseydi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SIRRI ERTOKUŞ

28 Haziran 2016 Salı 16:58

Modern Evler Mh. 3114 sokaktaki 2014 yılından bugüne kadar YAPAMADIKLARI ÇALIŞMALARINDAN ;•Bir türlü çözüme ulaşmayan yağmur suyu probleminden•Havasını bulup dökemediğiniz asfalt çalışmalarından•Vaktiniz olup yapamadığınız kaldırımlardan dolayıBaşta Sn. Başkan Yusuf Ziya GÜNAYDIN olmak üzere ; Başkan Yardımcıları , sorumlu müdür ve personelinden HİÇBİRŞEY yapmayarak bizler için koltuklarını sıcak tuttukları için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Sırrı ERTOKUŞ0 551 402 41 07

enver taha

28 Haziran 2016 Salı 15:25

Etaha efendi yazınız hakikaten güzel lakin sizi anlamak zor nmeden uzun süredir yazmıyordunuz acaba başkan bey ile bomba 32 nin arasını düzeltmek için olmasın bu hamlen ama doğru hamle tek yanlış olan senin karekterin

Abdullah Özkan

28 Haziran 2016 Salı 10:49

Enver kardeşim yüreğine, kalemine sağlık. Çok güzel anlatmışsın. Daha sık yazı yazmanı bekliyoruz. Sağlıcakla...

erhan

28 Haziran 2016 Salı 10:49

bu kişinin yazılarını yayınladığınızda bu siteden soğuyorum..ana sayfadan bu haber düşünceye kadar siteyi ziyaret etmemek gerekir.

mehmet bilen

28 Haziran 2016 Salı 10:47

Enverovski diye yorum yazan cahil; birincisi ona lisans denmez eğitim denir. İkincisi adam 15 yaşından beri gazetecilik yapıyor. Senin eğitim seviyen, çapın ne de yorum yapıyorsun? Adamın yazdıkları zoruna mı gitti? Her önüne gelene yorum yaptırmayın şu sitede...

Pardon

28 Haziran 2016 Salı 08:37

Kemal rumuzlu şahsıyet (!) 'avrupanın tamamını karayolu, gemi, tren ve uçakla ve her bir köşesini gezmiş bırısıyım ve saglık personeliyim! Isprtalıyım ayrıca ve zavallı olan bır düşük profilli varsa senin gıbı vızyonsuz, çıkarcı, menfaatçi ve körü körüne bırılerıne ve bıtşeylere (!) bağlı olan ... Dır! Hem eğitımımle hem de genel kulturumle senın gıbı kaç tanesını cebımden çıkarırım! Öküzün dünyası, otladğı çayırlık kadarmış derler! Bu sözler sizler için sanırım!

enveroski

28 Haziran 2016 Salı 01:30

kim la bu enver eğitim seviyesi ne önüne gelen yazar oluyor

hassan

28 Haziran 2016 Salı 08:35

ilkokul terk

namık

28 Haziran 2016 Salı 08:31

belediyede çalışıyo heralde

Kemal

27 Haziran 2016 Pazartesi 21:45

Pardon ve şaşırıyorum rumuzuyla yazan zeybekler ,muhtemelen Ispartalı değilsiniz yada eğitiminiz olayları anlamaya müsait değil zırcahilsinşz yazık sizin gibilere zavallısınız

Ali Bilir

27 Haziran 2016 Pazartesi 21:23

Enver saf mi degistiriyon

Burak

27 Haziran 2016 Pazartesi 21:22

Syn Y.Z.Günaydın. Hakkıyla belediye başkanlığı görevini icra etmektedir. Bizler ıspartalı hemşehrileri olarak takdir ediyoruz kendisini. Yaptıgı Tüm yatırımlar ıspartayı yeni bir evreye sokuyor. Kendisime teşekkür ediyoruz

Hekimoğlu

27 Haziran 2016 Pazartesi 20:58

Enver Bey yanınızdan dolayı tebrik ediyorum. Güzel çalışmalar ve projeler her zaman alkışlanmalıdır. Ayrıca derin bir gözlem ve takip gerekir ki siz bunu göreviniz gereği yapıp öyle yazıp çizmişsiniz. Ne diyelim başarılar daim olsun.

Ispartalı

27 Haziran 2016 Pazartesi 19:40

Kardeşim Adam 15 yıl başkanlık yapmış nerdeyse gündeme mi oturtulmaya çalışılıyor demek biraz abesle iştigal değil mi?

Vatandaş

27 Haziran 2016 Pazartesi 19:13

Yusuf Ziya günaydın neden gündeme oturtulmaya çalışılıyor?üstelikte bomba 32

Neresi

27 Haziran 2016 Pazartesi 17:54

Pardon ıspartadan mı bahsedıyosunuz yoksa amsterdam veya zurich fln mı?? Yagmur? Asfalt? Sehırleşme? Mutluluk? Yaşanabılırlık? Agaç ? Fln denmiş de? Bı karışıklık olmasın??

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR