24 Nisan 2024 Çarşamba

GÜNAYDIN: İŞ BAŞA DÜŞTÜ, KENDİMİZ İŞLETECEĞİZ

Isparta Belediyesi Gökçay Mesireliğinde bulunan büyük köşkte tadilat ve yenileme çalışmaları başlattı. Kervansaray olarak da bilinen yapının yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bu alanı belediye kendisi işletecek.

Isparta

Büyük bir restaurant yapacak olan Isparta Belediyesi Türk ve Osmanlı mutfağı ile günümüzün yemek menülerinden oluşan bir servis hizmeti sunacak. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yurt dışında ve bazı turistik bölgelerde çalışmış Ispartalı aşçılarımızı getirttik ve 4 aydan buyana özel menüler üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bundan sonra yaptığımız bütün yapıları kendimiz işleteceğiz. Çünkü her taraf kırılıyor, çöplük haline getiriliyor. Isparta’mızda hizmet konusu maalesef eksik. Bu eksikliği biz gidermeye çalışacağız” dedi.

Isparta’nın en gözde mekanlarından birisi olan Gökçay Mesirelik alanında bulunan ve Kervansaray olarak bilinen büyük yapının boşaltılmasıyla birlikte Isparta Belediyesi bu alanda tadilat ve yenileme çalışması başlattı. Bir yandan tadilat çalışmaları devam ederken diğer taraftan da gerek yurt dışından gerekse turistik bölgelerden getirtilen Ispartalı baş aşçılar menü çalışmalarına devam ediyor. Yapının tadilatının bitmesiyle birlikte belediye burada halka açık olarak Türk, Osmanlı ve günümüz yemeklerini uygun fiyata, kaliteli servis ile birlikte sunacak. Tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mevcut alanın daha önce müstecir tarafından işletildiğini, buranın teslim alınması noktasında oldukça zorlanıldığını ancak şu anda geri alınarak yenileme ve tadilat çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Günaydın şunları söyledi:

“Gökçay Mesirelik alanı içerisinde büyük bir köşkümüz var. Burayı daha önce bir müstecire vermiştik. Burayı teslim almak için çok zorlandık, aynı Atatürk Parkında olduğu gibi. Şu anda bu yeri geri aldık ve yenileme tadilat çalışmalarına başladık. İçerisini A’dan-Z’ye değiştiriyoruz. Yer altına büyük bir mutfak kuruyoruz. 4 aydan buyana Türk yemekleri, Osmanlı yemekleri, şu anki yemek çeşitlerimiz üzerine özel yetiştirdiğimiz aşçılarımızla çalışıyoruz. Yurt dışında ve bazı turistik bölgelerde çalışmış Ispartalı aşçılarımızı getirttik ve 4 aydan buyana özel menüler üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Maalesef Isparta’mızda hizmet konusu eksik. Burnumuzun dibinde Eğirdir’de turizm okullarımız var. SDÜ’müz bünyesinde bölümler var. Bu bölümlerimizle de irtibat kurduk. Yine aşçılarımız var, özel pastacı getiriyoruz. Pastalarımızda kendimize has menülerden yapılıyor. Hizmet kalitesi yüksek olacak, fiyatları uygun olacak. bu hizmette maalesef iş başa düştü. Atatürk Parkında da aynı, orası için de ayrı menüler hazırlanıyor. Türk yemeklerinin, Türk lokantalarının çağa uygun daha lezzetli, güzel ve daha güzel bir servis, nezaket olacak. Alanımıza özel mobilyalar konacak, özel servis malzemeleri kullanılacak. Çalışmayı bizzat biz kendimiz yapacağız. Bu çalışmalarımızı bölgeselleştirmek istiyoruz ve ülkemize de tanıtımını yapmak istiyoruz. Isparta’mıza, bölgemize ve ülkemize güzel hizmetler vermesini istiyoruz. Bu eksikliği Isparta’da gidermek istiyoruz. Bundan sonra yaptığımız bütün yapıları kendimiz işleteceğiz. Çünkü her taraf kırılıyor, çöplük haline getiriliyor. Gökçay’ın aşağıdaki işletmecileri de her tarafı kırmış, dökmüşler. Bunları içinden çıkarıyoruz şimdi, yeniden restore ediyoruz. Güzel bir işletmeci bulursak işletecek yada çaresi yok oraları da kendimiz işleteceğiz. Buraya yaptığımız yatırımlar halkımızın yatırımları. Bu eksik hizmetleri biz gidermeye çalışacağız. Şimdiden halkımıza hem lezzet, hem servis bakımından hizmet edeceğimize inanıyorum. Şimdiden bu çalışmalarımızın da halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

20 Ekim 2017 Cuma 13:21

belediye her yeri kendi işletecek belediyenin görevi vatandaşın elindeki işi alıp kendi mi işletmektir.Böyle belediyecilik nerde görülmektedir.Vatandaş gökçaya neden gidiyor.hizmet var eğlence var diye belediye bakkal ,manav ,market ,gözleme ,oyuncak mı satacak .bilmiyorum.

vatandaş

20 Ekim 2017 Cuma 13:18

bir haberinizde başkanın esnaf dostu olduğu yazılıyor bir haberde belediye başkanı iş başa düştü biz işleteceğiz.hatta Gökçay esnafının herşeyi yıktığını bu nedenle tahliye edileceğini işi bilenlere verileceği olmassa biz işleteceğiz yazıyor.Esnaf dostluğu bumudur.oradaki esnaf yıllarca hizmet vermiş 3 ay çalışıp 12 ayın kirasını ödemiş şimdi çıkın ben başkasına vereceğim diyor.Belediye çıkışlara devlet işgaliye almama izin vermiyor diyorsa oradaki esnafla sözleşme yaparsın esnaf dostu budur.

Yorumcu753

19 Ekim 2017 Perşembe 18:28

Belediyecilik deyince akla Milli Görüş belediyeciliği gelir.

Betül albayrak

19 Ekim 2017 Perşembe 18:10

Gökçay mesireliğine gösterilen özen neden aquaparkın oraya gösterilmiyo acaba burası mezberelik oldu başkan bide aşağılara insin yukarılara bakmasın sadece yazıkkk

Osman

19 Ekim 2017 Perşembe 18:03

Bence mantıklı,

demokrat

19 Ekim 2017 Perşembe 13:43

Birşehre heykelde lazım,resimde lazım,elbette hizmette lazım tüm bunları yapmayanlar utansın. Belediyeler siyaset yuvası değildir, hoca efendilere tedarik ocağı hiç değildir!! ama yıllar içinde gördükki menzili bir yolları farklı bazı siyasetçiler belediyeleri tedarik ocağı durumuna düşürmüşlerdir hemde ****lerini gere gere şimdide onun sıkıntısını çekiyorlar.

sami

19 Ekim 2017 Perşembe 13:15

bi heykelde restaurantın önüne yaparsın artık...hizmette sınır yok...

Birbilen

19 Ekim 2017 Perşembe 12:41

DAYIN BAŞKAN LOKANTA KAFETERYAİŞERİYLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN .YAKLAŞIK3DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORSUNUZ ASLİ GÖREVİNİZ OLAN İŞLERİ YAPMIYORSUNUZ.KÖYLERİ DOLAŞACAĞINIZA ŞUBE MÜDÜRLERİNİZİYANINIZA ALIN BİRKAÇ GÜN YAYA OLARAK ŞEHRİ DOLAŞIN.YÜRÜNECEK BİR TANE KALDIRIM VAR MI TESBİT EDİN HERYER PERİŞAN YAŞLILAR YÜRÜYEMİYOR.RAHMETLİ BALAMANIN YAPTIRDIĞI İSTADYON CADDESİ MİMAR SİNAN CADDESİ VE CUMHURİYET CADDESİ HARİÇ.YAZIK BU HALKA...

Ali

19 Ekim 2017 Perşembe 11:55

Başkanın projelerini tebrik ediyorum. Allah razı olsun.

rere

19 Ekim 2017 Perşembe 11:54

Belediye lokatnta işletirse. O lokantadan hizmet alan belediye üst çalışanları ücret ödeyecek mi? yada ne kadar ödeycek. Çok ama çok yanlış kamu kurumlarının böyl etesisleri işlettiklerinde çoğunlukla birilerinib çiftliğine dönüşüyor. Umarım burası böyl eolmaz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR