25 Nisan 2024 Perşembe

GÜNAYDIN: BELEDİYE ZENGİN OLUYOR

GÜNAYDIN: BELEDİYE ZENGİN OLUYOR

Isparta

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'nde yap-işlet-devret modelini tercih etmemesinin nedenini açıkladı. Günaydın, "Maliyet 100 milyon TL. Buranın değeri 1.2 milyar TL.Ben 100 milyon TL para harcıyorum. Belediye buradan tek başına zengin oluyor" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeri ve yapım şekli açısından eleştirilen Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye'de 15 yıl süreyle yap-işlet-devret modelleri uygulanırken Isparta'da projenin belediye kaynakları ile yapılmasına yönelik eleştirileri değerlendiren Başkan Günaydın, "Belediyemizin gücü var,yapabiliyoruz. Olmasaydı belki yap-işlet-devret modelini tercih edebilirdik"dedi.

'100 TANE DÜKKAN VAR'

Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'nin 100 milyon TL'ye mal edileceğini açıklayan Başkan Günaydın, "Kendi imkanlarımızla yapıyoruz. İller Bankası'nda kredimizi de değerlendireceğiz. Kasamızda bu proje için 30- 35 milyon TL para ayarladık. Şu an kasamızda duruyor. Proje maliyeti 100 milyon TL. Biz burada sadece bir otogar yapmıyoruz. Kocaman bir çarşısı var. Dev mağazalar var. Burada 100 tane dükkan var. 1 dükkan 4.5 dönüm. Bunun gibi 4 dükkan var. 1 yılda planlamasını tamamladık. Yaşayan bir merkezi kuruyoruz.Bu bir outlet projesi" diye konuştu.

'BURANIN DEĞERİ 1.2 MİLYAR TL'

Alışveriş merkezi uzmanları ve yatırımcılarının projeyi inceleyip, çok beğendiğini vurgulayan Günaydın, şöyle dedi:

"Kayyum yönetimindeki MarkAntalya AVM yabancı işletmecisi buraya kadar geldi. Bu projeyi gördüler, çok beğendiler. Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projemizin işletmesini istiyorlar. ITKM tamamlandığında Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi ile birlikte işletmek istediklerini söylediler.ABD şirketi ortağı yöneticisi buradaydı, 'Ne olursun bu projeyi biz işletelim'diyor. Zaten işletemeyiz, idare edemeyiz. Profesyonel işletmeciler gerekli. Bizde öyle düşünüyoruz. Şimdi bunu yaptıktan sonra bu şirkete verebiliriz.Tahminim 10-15 bin dolar işletme maliyeti çıkacak. 11 milyon TL'ye arsayı satın aldık. 90 milyon TL yapım maliyeti olsa. Maliyet 100 milyon TL. Buranın değeri1.2 milyar TL. Ben 100 milyon TL para harcıyorum. Belediye buradan tek başına zengin oluyor. Yap-işlet-devret olsa 15 yıl işletme isteyecekler. Bu projeyi ben yapabiliyorum. İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapabilsem kendim yaparım, yapamazsam başkasına yaptırırım. Benim ekonomi yönetimim öyle değil.Benim ekonomi yönetim tarzım bu. Yapamazsak öyle yap-işlet-devret verebilirdik.Ama yapabilecek gücümüz var. Neden 1.2 milyar TL belediyenin olmasın. 20 yıl sonra çürümüş binayı mı geri alacağım? Miadı dolmuş olarak mı teslim alacağız?Bu övünülecek bir konu ama eleştiriliyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

05 Ocak 2017 Perşembe 16:48

Belediye ancak sitelerin altına milletin dolaşabileceği yerlere alkollü mekanlara ruhsat vermekten başka başarılı bir çalışma görmedik. Yine Isparta'yı kemansız bırakmadığınız için teşekkür ederiz değilse nerelerde içerdik kiminle kavgalar yapardık.

Veli

05 Ocak 2017 Perşembe 14:52

Dert etme zaten belediye bir sürü alanda inseaat malzemesi ürettigi icin, cogu sey belediyenin kendi imkanlariyla ve kendi sirketleriyle yapilacaktir!

hasan

05 Ocak 2017 Perşembe 13:56

Bu şekilde dışından para kazanmak kolayZaten projeyi kimin çizeceği herkesin malumu :)))

vatandas

05 Ocak 2017 Perşembe 13:00

YAP ISLET DEVRET MODELINDE 3 KURUSA INSAATI DIKERSIN , SENELERCE ISLETIP BES KURUS KIRA VERMEZSIN; KATRILYONLARI GÖTÜRURSÜN ; "20 YIL SONRA YAPTIGIN INSEATIN HURDASINI DEVREDERSIN DAHA NE SÖMÜRECEKSIN, TAPUSU OLAN NE KAZANMIS OLUYOR BU YILLAR ICERISINDE !

Omer

05 Ocak 2017 Perşembe 09:19

Yap-islet-devret sisteminde 1.2 milyarı şirkete vermiyorsun ki. 1.2 milyar her daim sende zira tabu sende duruyor. Sen sadece işletmeciliği veriyorsun. Adam diyor ki; ihaleye çıksa ne dolaplar doner. Asıl dolaplar belediyenin üstlendiği inşaatlarda doner. Kaç ton ne kullanıldı hangi şirketten alindi, kim zengin edildi. Hiç birini takip edemezsin. Yap işlet devret sisteminde ihaleye giren firmalar belli verdiği fiyat belli. Kontrol kolay.

Kankanarya

05 Ocak 2017 Perşembe 02:34

Bu yeni otogara köy garajida dahilmi??

Burak

05 Ocak 2017 Perşembe 00:08

Adamsın reis... sen yap ısparta seni biliyor. Her dönem aday ol her dönem oy verelim...

olmaz

04 Ocak 2017 Çarşamba 21:10

yap işlet modeli olursa oranın mimarını kim cizecek.şimdi kim çizeceği belli.

vatandas

04 Ocak 2017 Çarşamba 16:59

YAP ISLET DEVRET ? BIRDE KAR GARANTILI OLDUMU IHALELERI KAPABILMEK ICIN ONCA DOLAP ; NASIL OLSA SONRA MILLETIN ..... ? 15, 20 YIL SONRADA ATIL BIR VAZIYETTE HURDASINI DEVREDERLERDI ARTIK? BÖYLE OLMASI MILLETIN VE KAMUNUN YARARINA OLMUS; MILLETIN VE DEVLETIN MENFEATINI HER SEYIN ÜSTÜNDE TUTASINIZ DIYE EMANETI SIZLERE VERIYOR BU MILLET! SU VEYA BU SIRKETLERI KAYIRASINIZ DIYE DEGIL!

Soru

04 Ocak 2017 Çarşamba 14:47

Yap işlet devret yapsın da sonu ITKM gibi mi olsun?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR