26 Nisan 2024 Cuma

GÜNAYDIN VEKİL ADAYI OLMAZ

ŞAKİR H. AKSÖZ GÜNAYDIN'IN MİLLETVEKİLLİK ADAYLIĞINI YORUMLADI.

Isparta

Herkes Belediye Başkanı Günaydın’ın 8 ay sonra milletvekili adayı olup – olmayacağını konuşuyor. Bana göre başkan aday olmaz, ayrıca MHP Genel Başkanı Bahçeli’de başkanların aday olmasına sıcak bakmıyor

Muhtemelen 2015’in Nisan – Mayıs aylarında yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için kimlerin aday olacağı sık sık konuşulmaya başlandı. En çok merak edilen ve konuşulan ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın milletvekili adayı olup –olmayacağı.

Herkes kendine göre fikrini söylüyor, tahmin yürütüyor. Bizde bu konudaki görüşmelerimizi kamuoyu ile paylaşalım istedik.

Öncelikle belirteyim; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydınmilletvekili adayı olmaz. Neden aday olmayacağının bir çok nedeni var ama en önemlisi Günaydın’ın yapı itibariyle milletvekilliğinden keyif almayacak olması ve başkanlığı sevmesi. Yani hedefinde milletvekilliği yok.

Günaydın’ın “davalar nedeniyle dokunulmazlık almak için milletvekili” olacağı üzerinde duruluyor. Böyle bir iddia doğru olmaz. Eğer Günaydın davalardan ceza alırsa dokunulmazlığı 4 yıl geçerli olur ve sonrasında yine cezayı çeker. Yok ceza almazsa zaten böyle bir duruma ihtiyacı da kalmaz.Bana göre Belediye operasyonu ile ilgili davalar Yargıtay’da bozulur.

Bütün bunlar tamamen farazi şeyler.

Başkan Günaydın milletvekili olmaz istemez. İcra makamından,rica makamına gidilmez.

Bununla birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin belediye başkanlarının milletvekili adayı olmalarına sıcak bakmadığı biliniyor.Antalya’da son yapılan toplantıda net bir şekilde bu konudaki görüşlerinisöyledi.

Şunu da belirtelim: Başkan Günaydın MHP’den aday olursa ciddi bir oy alır. Sonuç olarak Sayın Günaydın MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin özel bir daveti olmadığı takdirde milletvekilliğine aday olmaz.

Diğer partilerdeki durum ise henüz netleşmedi. Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de partilerin adayları 1 milletvekilliğinin değişmesine neden olacak nitelikte.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yiğit

14 Kasım 2014 Cuma 17:42

MHP ıspartada kazanmak istiyorsa kamu kaynaklarını etkin biçimde kullanan, belediye şirketlerini kara geçiren, Saygıdeğer yönetici Salih SERÇE'yi aday yapmalıdır. Şayet serçe beyefendiyi yapmazlarsa, kıymetli danışmanlardan saygıdeğer mehmet ateşgülü yapmalıdır. Bu da olmazsa ikinci ateşgülü yapmalıdır. Bu isimler Ispartamızın değerleridir. Lütfen sahip çıkalım.

ıspartalı

16 Kasım 2014 Pazar 12:42

sayın serçeyi kesinlikle uçurmalı. havalanmalı ve birdaha hiç yere inmemeli. Isparta için onun havada kalması en hayırlısı.

VATANDAŞ

14 Kasım 2014 Cuma 15:10

MHP den milletvekilliği yapacak en son kişidir beyefendi, Bu parti o kadar ucuz değil ya, haddini bilmek gerek

ISPARTALI

14 Kasım 2014 Cuma 09:22

kesinlikle olmalı böylece millet belediye başkanı sayın günaydından kurtulmuş olur. En azından millet vekilleri çok daha az zarar vereceğini düşünüyorum. örnek mi MHP li vekil kim ben tanımıyorum. bu benim ayıbım değil CHP ve AKP vekillerini duydum. bu kendini milletten uzak tutan vekilin sucu. Sayın günaydın vekil olursa aynı performansı kendilerinden de bekleriz:))

+32

14 Kasım 2014 Cuma 08:50

SAĞ GÖSTERİP SOL VURACAK YZG,SAĞLAM KAYNAKLAR DERKİ DAMADI ADAY ADAYI OLACAK,AMA HANGİ DAMADI ONUDA SİZ ÇÖZÜN BAKALIM.İÇİÇLEYİŞ BAKANLIĞINDAN SIZAN BİLGİ

ali

14 Kasım 2014 Cuma 08:17

önçeden 5 oyumu 5 nide verdiğidim şimdi 5 oyu bırak oy verene engelleyecem bir gökgubee 4 5 sene sürüyorsa işimiz var bakın gökgube karşsında spor salonu yapıldı hatta gökgubeden büyük ve eziyetli bir salondu ikiside aynı gün yapıldı spor salonu 6 ayda bitti gökgube 4 5 sene oldu hala yapılmadı bu kişiyemi oy verecez yusuf günaydının çalışma sistemi yavaş ve başarısızlık sonuçu husranı

ıspartalı

13 Kasım 2014 Perşembe 23:12

sayın başkana yAKIŞIR ARTIK ISPARTANIN ICINDEN OLSUN ADAYLAR A B PARTI DEYIL YOKARIDAN ATAMALI DEYIL SAYIT RECEP YUSUF SÜKRÜ KADIR ISPARTAYI BİLEN CÖRAFYAYI DANIYAN ESNAF

FB li

13 Kasım 2014 Perşembe 20:06

Teşkilatına yaptıklarından sonra mı? :) Kesinlikle aday yapılmamalı , yoksa Mhp dibe vurur , hem yaşı da 68 oldu , Gençler'in Önünü açmak lazım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR