25 Nisan 2024 Perşembe

Günaydın Şov Yapar, Vatandaş Çilesini Çeker

Günaydın Şov Yapar, Vatandaş Çilesini Çeker

Isparta

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için MHP 2. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Avni Bıçaklı ile birlikte Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Şarkikaraağaç’a geldi.

Ve şimdi:

Şov başlasın! Zira şov zamanı…

Amerikalıların dediği, “Show time..!”

Adaylar; halkın beğenisini çekebilmek, aklını çelebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu nedenle Şarkikaraağaç’ın en zayıf noktası olan ve Şarkikaraağaç’ın başlı başına sorunlarının önünde gelen yol sorunlarına, Isparta Belediye Başkanı Günaydın, ilçemize gelerek yine şov yaptı.

Çünkü Yolu yaptıracak olan Şarkikaraağaç, ilk önce Isparta Belediyesini ziyaret etmesi gerekiyordu. Ama her ne hikmetse Yol bahanesi ile ilk ziyareti yapan Günaydın oldu. Bu da Şarkikaraağaç için sevindirici oldu.

Dedik ya önümüzde Genel Seçimler var.

Her partili de torbasında ne varsa onu dökecek meydana haliyle..

Hani derler ya atalarımız;

“Ayının bildiği kırk türkü var, kırkı da bal üstüne!”

Partililer de hangi damarı buldularsa, o damardan gidecek, bildiği türkü neyse, neyden bahsetmeyi seviyorsa onu diyecek…

Fakat bu kısa dönemli işlerde geniş ve teknik planlar, propagandalara pek iltifat edilmedi.

Böyle zamanlarda ani olarak oy toplayan, reyting yapan uygulamalar; genelde milliyetçi, ulusalcı söylemler oldu.

Fakat bu damardan yine gidilecek… Niye derseniz; e elde fazlaca da malzeme yok…

Evet, sezonu Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın açtı. Seçimi bizim adayımız kazanamadı, olsun İsa Çarkacı’da bize yakın birisi diyerek seçim öncesi resmen Asfalt Şov yaptı.

Hani eskiden bazı belediye başkanları seçim dönemlerinde bir anda kaldırımları sökmeye, yollara asfalt döşemeye başlardı ya; işte tabiri caizse Başkan Günaydın Isparta Çünür mahallesini bırakıp koştura koştura Şarkikaraağaç’a geldi.

Hani Isparta siyaseti Şarkikaraağaç’tan başlıyor ya??? Başkan düşündü taşındı adayımız ile birlikte Şarkikaraağaç’a gideyim, en zayıf noktalarından vurayım.

İyide Başkan

Çünür mahallesine gidin bir bakın, yolları rezillik içerisinde. Şarkikaraağaç Belediyesi sizi ziyaret etmesi gerekiyordu. Fakat Günadın’ın Şarkikaraağaç’a gelmesi  gerçekten hem sevindirici, hemde düşündürücü.

Başkan Günaydın Şarkikaraağaç’a geliyor, yapılacak olan yolları inceleyecek deniliyor, diye Meclis Üyelerinden haber geliyor. Başkan Günaydın ilçemize geliyor, Belediyeye çıkıyor, oradan da Kızıldağ’ımıza yemeğe gidiyor. Şarkikaraağaç’lı bunu yutmaz!

Alacaksın aracını gerecini şov değil, yol yapacaksın Günaydın.

Ama bu kadar zamandır bu yönde neden pozitif adım atmadıklarına… Yapılan girişimlere neden destek vermediklerini açıklayamayacaklar… “İyi de bu Şarkikaraağaç’ın meselesi zamanında çözülseydi, bize o zaman ne gerek kalacaktı ki” diye düşünen birileri mi var ne…

Akabinde ise Belediye Meclis Üyesi Cemil Çelik Başkan Günaydın’a diyor ki; Başkanım kilitli parke taşı yardımınız olmaz mı? Başkan Günaydın cevap veriyor. O işi Belediye Başkanı İsa Çarkacı çözer… E çözeceğini bizde biliyoruz da senin İlçemize geliş nedenin ne idi?

 

KABAK HİKAYESİ

Hani bir öğrenci coğrafya dersine çalışıyormuş. Türkiye’de yetişen ürünlerden kabak mevzuunu okumuş ama sonrasında uykusu gelince vurup kafayı yatmış. Ertesi gün sözlü var… Hoca, tahtaya kaldırmış, sormuş, “Ülkede yetişen ürünlerden kabak..”  Çocuk, bir güzel anlatmış..

Hoca bir başka soru daha yöneltmiş. “Narenciyeleri anlat bakim şimdi de..”

“Ee.. Narenciyeler vardır. Ülkemizde bir de kabak vardır…” deyip başlamış yine kabağı anlatmaya. Hoca ardından başka başka sorular sormuş ama bizim eleman her seferinde: “O da vardır ama kabak da vardır. Kabak da şöyledir, böyledir..” diye anlatmaya devam ediyormuş.

Hoca da dayanamamış:

“Tamam evladım, kabak vardır, iyidir – hoştur da. Kabaktan başka bir şey yok mudur şu memlekette?” demiş. Öğrenci de:

“Hocam, vardır var olmasına da. Ben oraya kadar çalıştığıma, siz ne sorsanız olay bir şekilde kabağa çıkar!” demiş…

Kabak hikâyesi bu… Siyasilerin kabak tadı veren propagandaları da böyle…

Kabak hikayesi Asfalt Şov ile sınırlı değil…

Şimdi meydanlarda yine milliyetçi söylemler, iktidara urganlar, ipler fırlatmalar…

Yapılmış birçok icraatı vatana ihanet olarak tanımlayarak oy istemeler..

Ülke elden gidiyor, vatan satılıyor söylemleri.. Olacak mı, olmayacak mı?

Şov zamanı, şovda da her şey olabilir gibi gözüküyor..

Bir de, “Barmen, herkese benden viski!” rahatlığında bir  “Şarkikaraağaç’ın Asfaltı Isparta’dan.” türü vaatler var ki evlere şenlik.. Dedik ya, şov zamanı..!

Fakat son seçimler, olaylar gösterdi ki; halkımız ucuz kahramanlıklara, kuru vaatlere pek prim vermiyor. Reality şovlar reyting yapıyor gibi gözükse de, insanlar daha pragmatik ve kendisine reel fayda getirecek adımlara bakıyor.

Gökten üç elma düşmüş,

Bakalım kimlerin başına…?!

Newton’un başına düştü ve jetonu düştü, Yer Çekimi Yasası’nı buldu. Başına elma düşenler, bu gerçekleri idrak edebilecek mi… göreceğiz..

Lakin şov zamanındayız… Siyasiler, Uçan Adam Sabri gibi, kameraları görünce, kendisini tutamıyor işte..

Kaynak: Şarkikarağaç Express

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tarafsız

27 Mayıs 2015 Çarşamba 22:13

Bomba 32 taraf tutma

Bojuware 201

27 Mayıs 2015 Çarşamba 21:29

Laa editör sen ısp. bırak adam kaçak saraydan devlet ve milleti yok ederken şov yapıyor millet kan ağlıyor gıkınız çıkmıyor kalkmışsınız bldye bşk vs vs.Kıçına güvenen haberciysen hadi haber yap cumhuru yok eden işgalci cumhur diye maçan yemez bunu yayınlamaya bile. yürü.

ibreti alem için

27 Mayıs 2015 Çarşamba 21:18

yerine asfalt makinesi alacağım:)

ISPARTA

27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:53

AKP VAAD EDER ISPARTA BELEDİYESİ YAPAR İYİ KAPAK OLMUŞ SANKİ

kml

27 Mayıs 2015 Çarşamba 19:49

burada bile slogan hırsızlığı yapıyorsunuz. çünkü üretemiyorsunuz. zeka bu kadar.

ASIL GERÇEK

27 Mayıs 2015 Çarşamba 18:00

ISPARTA BELEDİYESİ İLK ÖNCE KENDİ MAHALLELERİNE BAKSIN.. ŞU YARIM İŞLERİNİ BİTİRSİN..GÜNAYDIN YAPARMIŞ GÜLDÜRMEYİN..GÜNAYDIN KENDİ İŞLERİNİ BİTİRİP Bİ TESLİM ETSİN DE...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR