28 Mart 2024 Perşembe

GÜNAYDIN O PROJEYİ NEDEN ONAYLAMADI!

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesinde yapımı devam eden Gökkubbe Fuar Alanı için çalışmalar devam ediyor. 9 bin metrekare kapalı alana sahip olan Gökkubbe'nin çatısına ve çevresindeki otopark alanına Güneş Enerjisi Santrali kurularak projenin daha fazla çekici olması sağlanabilirdi. Ancak Başkan Günaydın, kendisine sunulan GES projesini onaylamadı.

Isparta

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın"Gelecek 100 yıla hitap edecek" dediği Gökkubbe Fuar Alanı için çalışmalar hızla sürüyor. Çok amaçlı olarak kullanılabilecek şekilde dizayn edilen Gökkubbe'nin önümüzdeki yıl Nisan ayında bitirilmesi bekleniyor. Zaman zaman fuar alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Günaydın, bu alanın uluslararası nitelikte olacağını sık sık dile getiriyor. Başkan Günaydın,Gökkubbe'nin çatısına Güneş Enerjisi Santralinin kurulumunu onaylasaydı, güneş enerjisi alanında en uygun yerlerden birisi olan Isparta’da böyle örnek bir projenin yapılması; hem belediye açısından, hem diğer kamu kuruluşları açısından, hem de ülkemizdeki güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi anlamında oldukça faydalı bir bakış açısı ve farkındalık yaratabilirdi. 

YILDA 428 BİN DOLAR ENERJİ GELİRİ MÜMKÜN

50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar,Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor.  Otoparkla birlikte 12 bin metrekare alana kurulabilecek olan 2 Mw kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali,yılda yaklaşık 428 bin dolarlık enerji üretimi gerçekleştirebiliyor.Tüm projelerinde "10-15 sene ileriyi düşünmek yanlıştır. Gelişmiş ülkeler enaz 100 sene sonrasını düşünüyorlar." diyen ve Gökkubbe içinse"Önümüzdeki 100 yıl hizmet edecek bir fuar alanı" yorumunu yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yılda 428 bin dolarlık 'temiz enerji'üretimine neden karşı çıktığı merak konusu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yağmurlu mevsimler

30 Temmuz 2015 Perşembe 15:32

bu paneller yağmurda da çalışır mı? hesaplar neye göre yapılmış acaba? Ayrıca belediyenin işi enerji üretmek mi? O kadar karlı ise normal müteahhitler yaptıkları evlerin çatılarını değerlendirsinler. bu FOREX reklamları gibi birşey. yarım saaatte 3nin TL kazan :) sen tut yevmiyeli 2 adam kazan. o kadar mı fedakarsın :)

eksik haber

30 Temmuz 2015 Perşembe 14:21

ilk önce güneşli saat ortalamasına bakınız. Elmalı-Korkutlei bölgesinde yılda 200 gün ve ortalaması 6 saati(verimli saatler) geçemiyor. kw'sı 12 centten, 2,9 KW kurma lazım. bu 1. ikincisi, yatırım maliyeti nedir? 3.'sü lisans alınmadan bu iş yapılır mı? 4.'sü o çatılarda kar yükü ile beraber paneller hesaplanmış mıdır? 5.'si o alana o kadar panel sığar mı? 2 MW için orada altyapı var mı? Görüş alınmış mı? vesaire vesaire

Saçmalanmış

30 Temmuz 2015 Perşembe 13:04

Öncelikle çatılara kurmanın maliyetine bakılmalıdır. Güneş panellerinin kurulumu da ayrı bir maliyettir. 500 KW dan fazla kurulu yerin bizzat satın alma maliyet ödeme kısımlarında yer aldım. Vatandaşa böyle içeriğinde bilgi olmayan haberlerle gaz vermeyin. 2 MW kaça mal olur? yok. Lisans lazım mı değil mi bilgi yok! ki lisans olmadan olmaz. Kısaca iftira kokuyor.

mahalleli

29 Temmuz 2015 Çarşamba 23:09

O ağirlıgı taşıyabilecek kapasitesi yok kubbenin.. güneş panelerinin agırlıgını taşıyacak nitelikte yapılmadı kaldıki geçen sene çatısı kurulamadan çökmüstü böyle bir şeyin vebalini alabilirmi..?

ali

29 Temmuz 2015 Çarşamba 21:05

seçime yaklaştı yüzde 88 bitmek üzeri iken belediye seçimi girecez yusuf baba koz olarak buraya kulanacak ıspartalı yemez 4 yıl önçe başlandı daha bitmedi ısp halkı keriz değil dibindeki spor salonu aynı gün başlandı inşaat spor salonu 3 yıl oldu biteli sen bitirecen yemezlerrrrrrrrrrrrrrrrrr

iş adamı

29 Temmuz 2015 Çarşamba 20:08

devamı :kenan evren yoluna devam etti aradan zaman geçti tekrar memleketi marmarise gitmek için yola koyuldu giderken aklına geldi şöförüne korumasına dedi aynı yerde durun tekra börek ve çayını söylettirdi ve yedi gene çok memnun kaldı ya bu defa bu yapanı görmek istiyorum dedi ve çağrıldı gelen orta yaşlı bi adamdı dediki nekadar güzel yapıyorsun adam dedi sayenizde efendim estağfurullah dedi kenen evren tekrar sordu nerden öğrendin oda tekrar sayenizde efendim dedi estağfurullah

bitmeyen proje

29 Temmuz 2015 Çarşamba 20:00

yazık başkan attığın hiç birşey yerine gelmiyor hayal dünyasında yaşayıp insanları kandırmayı çok iyi bilip zeytinyağ misali bu işi çok iyi biliyorsun. sana bir **** anlatayım kenan evren kendisi marmarisli idi ara sıra marmarise giderdi yolda konaklama yapardı bir gün gene yola çıktı bi konaklama yerinde durun dedi şöförüne ve börek çaysöylettirdi kendine börek:çay geldi ve yedi hayran kaldı ya nekadar lezzetli dedi yapanı görmek istiyorum dedi ama yapan onu görmek istemedi

pazarcı

29 Temmuz 2015 Çarşamba 16:18

başkan kış geliyo bu çarşamba pazarı ne olacak yüksek olmasından dolayı duramıyoz rüzgardan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR