23 Nisan 2024 Salı

Günaydın İmzayı Attı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye arsasının tapusunun verilmesinin ardından tapu işlemlerinin son aşaması olan arsa birleştirme (tevhid) kararını da imzaladı.

Isparta

Günaydın, Belediye Encümeninin tevhid kararını bir süredirbekletiyordu. Bu konuda AK Parti kanadının eleştirileri ile karşılaşanGünaydın’ın TBMM’deki Torba Yasayı beklediği iddia edilmişti.

 

Başkan Günaydın’ı Envcümenin tevhid kararını imzalamaya AKParti Isparta Milletvekili, Plan – Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyye SadiBilgiç ikna etti. Bilgiç ile Günaydın geçtiğimiz Cuma günü 2 saat süren birgörüşme yaptılar.

 

Görüşmede Şehir Hastanesindeki Belediye arsasınınbelediyenin torba yasanın uygulamaya geçmesi ve belediyenin borçlarınıyapılandırmasının ardından belediye hesabına aktarılması noktasındamilletvekili Bilgiç gerekli girişimlerde bulundu ve yardımcı oldu. BöyleceIsparta Belediyesi nakit 3.9 milyon liralık kaynak sahibi olacak. BelediyeDevlete olan borçlarını ise taksitle ödeyecek.

 

Bilgiç’in ödeme konusunda devreye girmesi ve görüşmedeGünaydın’ı ikna etmesinin ardından Başkan Günaydın’ın Şehir Hastanesiinşaatının başlaması için son adım olan Encümenin tevhid kararını imzaladığıöğrenildi.

 

Tapu devri ve tevhid kararının imzalanmasının ardındanhastane ihalesini kazanan Akfen firmasının kısa süre içinde harfiyatçalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

 

Milletvekili Bilgiç ile Başkan Günaydın’ın 2 saatlikgörüşmesinde Isparta’nın diğer konularının da gündeme geldiği, Isparta’yahizmet noktasında birlikte hareket edilmesinde fikir birliğine varıldığı gelenhaberler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

araslı

27 Eylül 2014 Cumartesi 14:03

"sağol be Yusuf ziya günaydın sen olmasan bu hastane yapılmayacaktı" dedirtmek için uğraştın onca zamandır

misafir

26 Eylül 2014 Cuma 22:49

ıspartanın birliğe vede sen ben ayrımı olmadan bütünleşerek fakir fukaraya ekmek kapılarının çoğalmasına ihtiyacı var.ısparta hak ettiğini yıllardır almadı .inşaallah bu dönem alır.o kadar markası varki onu gün yüzüne çıkarabilerse ,ıspartalımda güçbirliğiyle bütünleşerek,ünüversite ,sanayii,yerel vede müteşebbisler birlik olup ıspartanın dinamiklerini öne çıkarabilirler.örnek,diş fakültesinde kulanılan malzemelerin üretilmesiyle başlanabilir.ithalatın ve sömürünün önüne geçilebilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR