25 Nisan 2024 Perşembe

GÜNAYDIN GENÇLİĞİNİ ANLATTI

Başkan Günaydın, şu anda bulunduğu Şakir Aksöz'ün sunduğu Canlı Yayın Ne Var Ne yok? programında, iş hayatına dair önemli bilgiler veriyor.

Isparta
Lise 2. sınıfta mimarlık Dünyasına merak saldığını ve o tarih itibariyle, hayatının sonraki aşamasında kesinlikle mimar olması gerektiğini tasarladığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki serüvenini şu anda Kanal 32 televizyonunda Canlı Yayında anlatıyor. Günaydın; "Üniversiteye adım atışımda, başka hiçbir bölümü seçmedim. Seçtiğim tek bölüm Mimarlık'tı diyerek şöyle devam etti; "Babam, ben lise 2. sınıftayken Günaydın sitesini yapıyordu. O günki Günaydın sitesini çizen mimar, bana binanın aplikasyonunu yaptırdı. Sonra kontrol ettiğinde çok beğendi ve benim o tarihten itibaren mimarlık üzerine fikirlerim başladı."
ALMANYA'DA ÇOK BÜYÜK BİR KONFERANS VERDİ
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 1974-1975 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Günaydın'ın şahsi başarıları, Almanya'da dikkat çekti. Konut sorunlarında en iyi mimar seçilen Günaydın, 6 yıllık mimarken Isparta'da yapmış olduğu yapılarla ilgili, Türk Halk Mimarisinin anlatımıyla alakalı bir konferans daveti gönderildi. Günaydın'ın konferans verdiği salonda 1 hafta önce Amerikalı bir mimar konferasn vermiş ve bu konferasın süresi 2 saatle sınırlandırılmıştı. Bir hafta sonra Günaydın, aynı salonda 6 buçuk saat konferans verdi. 
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'Nİ GÜNAYDIN ÇİZDİ
Günaydın, o kadar başarılı mimari çalışmalar yapıyordu ki, bu o dönemde ilgili hemen her kesimin dikkatini çekti. Bakın o serüven nasıl gerçekleşmiş. Günaydın; "1994-1996 yılları arasında bir üniversite çizdim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden bir teklif gelmişti. Bugün benim Türkiye'ye birçok çalışmalarım vardır. Dumlupınar Üniversitesi'nin alt yapısı da dahil, bütün projelerinin tamamını ben çizdim."
YAZICIOĞLU'NUN SİTEMİ
Denizli eski Valisi, rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun bir tarihte Isparta'ya ziyarete geldiğini belirten Günaydın, "Hep birlikte öğle yemeğine çıkmıştık. Sayın Yazıcıoğlu benim mimar olduğumu bilmiyor. Sohbet ederken dedi ki, Kütahya'da bir üniversite çizmişler, hayran oldum. Masada Belediyemizden daire müdürlerinden de varlardı. Birisi Sayın Vali'ye, 'Efendim o projeyi Sayın Bakanımız çizdi' deyince, rahmetli Recep Bey bana dönerek, 'Senin burda ne işin var. Orada çizdiğiniz o projenin ne demek olduğunu biliyor musunuz? O projeyi çizen mimar, 1000 tane Belediye Başkanlığına değişmemesi gerekiyordu' dedi. Çok büyük gurur duydum' dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

rıza

29 Ocak 2015 Perşembe 19:28

oto park yapıyorya

VATANDAŞ

29 Ocak 2015 Perşembe 18:55

Sayın Başkanın ilk Belediye başkanlığı sırasında K**** 32 görüntüsünü keserdi k**** 32 sahibimi değişti yoksa ?

ferdi

29 Ocak 2015 Perşembe 11:37

Rahmetli belediye başkanı oldugun yere bu kadar kötü ve yıkılan binalar yapabilecegini görmüş demekki. Nevşehirde yaptıkların dizlaynt gibi yorumları okudugunda utanıyordur Kütahyalılar bu kadar geometrik şekil kullanan bir mimari tekniker görmedik diyor KÜTAHYA OTOGARI REZALET. Yıkıp yenisini yapackalr inşallah. Kardeşim ne yapacaksan memleketine yap seni secen ıspartalılar

yusuf

29 Ocak 2015 Perşembe 10:23

iyi hoşta seçim kampanyan olan ucuza ev yapacaz dediydin.. hani daha bi faaliyet göremedik..

kardeş

29 Ocak 2015 Perşembe 11:07

yalan inandınmı sen ona kılıçdaroğlunun her fakire 600 lira vercem demişti buda öyle her fakire ev :D

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR