25 Nisan 2024 Perşembe

GÜNAYDIN'DAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE 'AYIP OLUYOR' ÇIKIŞI

GÜNAYDIN'DAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE 'AYIP OLUYOR' ÇIKIŞI

Isparta

Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumunda BelediyeBaşkanı Günaydın ile AK Parti grubu arasında 2015 yılı Performans Programınedeniyle gerginlik yaşandı. AK Partili Kadir Özkan ile Başkan Günaydınkarşılıklı atıştı.

 

 

2015 yılı Performans Programı , Belediye Meclisi uzunsüredir devam eden sessizliği bozdu. Daha önce meclis üyelerine dağıtılanprogram kitapçığı hatalı olduğu ve bazı meclis AK Partili meclis üyelerincegörülmediği gerekçesiyle yeniden görüşülmesi istendi. Bu sırada gergindakikalar yaşandı.

 

İşte mecliste yaşanan o gergin dakikalar;

 

MHP’li Havva Gökdoğan: “5393 sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesinin a bendinde çalışma programlarını ve belediye faaliyetlerinin vepersonelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek meclisin görevleriarasındadır. Performans programı stratejik planlarda bütçeler arasında dahagüçlü bir bağ kurulmasını sağlayan araçlardır. Bu kapsamda performansprogramlarında stratejik planlarda er alan amaç ve hedeflere ilişkin yıllıkhedefler söz konusu hedefleri gerçekleştirmek üzere belirlenen faaliyetprojeler ve kaynak ihtiyacı yer almaktadır. Isparta Belediyesi’nin 2015 yılı birimlerinçalışma programlı ve faaliyetlerinin performans ölçütleri performans programıadı altında hazırlanmıştır. Stratejik plana uygun olarak hazırlanan performansprogramı meclisimize sunulmuş olup yapılan çalışmalar sonucunda 20415 yılıperformans programı komisyonumuzca uygun bulunmuştur.’ Hazırlanan kitaptakibasım hatasından dolayı yeniledik ve arkadaşlara Cuma günü yenisini dağıttık.

 

AK Partili Kadir Özkan: Bazı arkadaşlara dağıtılmamış oradasıkıntı var. Cuma günü oylayalım

 

Başkan Günaydın: Yasada diyor ki bütçeden önce bununoylanması lazım. Yani bugün oylamalıyız.

 

AK Partili Kadir Özkan: Bütçe 20 gün sonra görüşülecek.

 

AK Partili Emel Akbaş: Ben teslim almadım. Bir yere teslimedilmiş ama ben okumadım kitabı. Kendi imzam yok. Zaten biz otoparktan dolayışerh koymuştuk. Kitabı adıma almışlar. Sekreterimiz almış. Biz zaten retveriyoruz.

 

Başkan Günaydın: Siz al dediyseniz o almışsa bizlik birdurum yok. Sekreteri siz gönderdiniz herhalde. Bir de zaten red veriyoruz demekde peşinen hüküm vermektir. Bu da hata ve suçtur. Bu da ayrıca ayıp oluyor. Buşekilde ayıp işlemeyin.”

 

BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA GEÇMİŞTİR

 

Diyalogların ardından geçilen oylamada MHP kanadı programıkabul ederken AK Parti kanadı red verdi. Günaydın da bunun üzerine ‘’Madem sizböyle yaptınız bana da ‘Büyük bir oy çoğunluyla geçti’ demek düşer” dedi.

 

Isparta Belediyesinin 2015 yılı Performans Programı oyçoğunluyla kabul edilmiş oldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:53

7 ay saberdebildi kadir medyatik şovlara başlamış.başkan da cevabını vermiş.bu kadir ,iktidar meclis üyesi olamadan tükenip gidecek.partisi imar komisyonuna bie yazmadı gerisini siz düşünün

ali

04 Kasım 2014 Salı 18:55

kadirin bişeyden haberi yok.bütün meclis üyeleri cuma günü imza karşılığı aldılar.donkişotluk luk yapıyor.medyada görünmek için dünkü dp li bugünün akp lisi oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR