25 Nisan 2024 Perşembe

Gülen'in kara para itirafı

Gülen'in kara para itirafı

Isparta
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ayağına yönelik birçok soruşturma yürütülürken, örgütün özellikle "Şirinler Yöntemi" aracılığıyla kara para akladığı ortaya çıkarılmıştı. Gülen'in Isparta'dan çıkan talimat notları ise bunu bir kez daha ortaya koydu. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 130 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye, bizzat Gülen tarafından söylenmiş ve yanındaki örgüt mensuplarınca kaleme alınmış talimat notları da girdi.
'RÜŞVET VERİN' TALİMATI
Asker, emniyet, yargı ve siyasete yönelik yapılan operasyonların şifrelerini veren talimatlardan birinde Gülen, mensuplarına açıkça örgüt çıkarları doğrultusunda faaliyet gösterecek kişilere rüşvet verilmesini söylüyor. Gülen, "İçinde yaşadığımız asır enaniyet asrıdır. Birilerine rüşvet vermedikçe insanlar hizmet etmiyor" ifadesini kullanıyor. Başka bir talimatta ise "Dünyada satın alınmayacak adam yoktur. Sadece fiyatları farklıdır. Birini az fiyata, birini çok fiyata alırsın" dediği ortaya çıktı.
'İSTİŞARESİZ CENNETE BİLE GİTME'
Notlara yansıyan bir başka talimata göre ise Gülen, yapılacak bütün işler ile alınacak bütün kararların istişare yoluyla yapılması gerektiğine işaret ediyor. Bunun anlatmak için yaptığı karşılaştırma ise şaşkınlığa neden oldu. Kendisinin hiç istişaresiz iş yapmadığını söyleyen Gülen, "İstişaresiz cennete bile gitmeyeceksiniz!" dediği görülüyor.
'HEP HİMMET İÇİN GİTMİŞSİNİZ!'
İddianameye giren başka bir talimat ise paralel örgütün, 'vergi memuru' gibi görevlendirilmiş örgüt mensupları aracılığıyla düzenli olarak 'himmet' adı altında para toplayarak örgüte finans sağladığını da ortaya koydu. Gülen, o talimatta şöyle diyor: "Mütevelli abilere hep bir şey istemek veya himmet için gidilmiş. Normal ziyaret için giden bir arkadaşımıza 'hayırdır yine ne istiyorsunuz? demiş. Yani hep bir şey istemek için gitmesek, bir de arkadaşlarımız hanımları ile ilgilenseler çok ciddi aile ihmali var."
'YOL VE SİCİL EMNİYETİ OLMALI'
Gülen bir konuşmasında ise kara para örgüt mensuplarına kara para aklamanın şifrelerini veriyor. Dünya ülkelerindeki hizmetlerde yol emniyetinin gerekliği olduğunu söyleyen Gülen, "Yani sizin hareketlerinizi müdafaa edecek vekiller-yargı..." ifadesini kullanıyor. Ayrıca Almanya'da Alevi asıllı milletvekillerinin Türkiye'den giden-giren kara paralar ve Türk vakıflar hakkında Almanya parlamentosunda gensoru verdiğini kaydeden Gülen, "Biz burada Alman vakfıyla ilgilenince onlar da bizimle ilgileniyor, bundan dolayı yol ve sicil emniyeti olmalıdır" diyor.
Ayrılanın işi biter
Bir başka konuşmasında da Gülen, örgütten ayrılmaya çalışanların önünü kesmek için "Şeytan cemaatten ayrılanın işini bitirir, cemaatten ayrılmamalıyız. Kendi akıbetimden korktuğum gibi hizmetin akıbetinden korkuyorum. Bencil insanların vereceği zarardan korkuyorum" diyor. Yine Gülen, "Bize gelenler bizden ayrılırken çırak çıkmalıdır. Üstadımız 'benim talebelerim ölünceye kadar benden ayrılmaz' diyor. Zamanımızda da esnaf abilerimiz bile ölünceye kadar ayrılmamalıdır" diye konuşuyor. Gülen'in düşman olarak gördüğü askerleri "ağalar" diye nitelendirdiği ortaya çıkmıştı. Gülen, Askeri Casusluk, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturma ve davalarla da komplo kuran örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızdığını itiraf etti. İlahiyatçı, siyasetçi ve askerden evliya olmayacağını savunan Gülen, "Ama askerlerden bizim arkadaşlarımız olanlar var, çile çekenler var" şeklinde konuşuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sdu

10 Temmuz 2016 Pazar 15:05

Sdu tip fakultesi calisianlarinin bir cogu himmet parasi aytiriyor. Peki toplamak sucta yatirmak suc degilmi? Gorun artik ve gerekeni yapin artik !!!!!!

Hoca

09 Temmuz 2016 Cumartesi 20:25

Yaşım 70 e geldi,kim bu hocaya iftira attı bu dünyada iflah olmadı,sayaçağım yüzlerce örnek var,Ömrümüz yeterse, inşallah göreceğiz ,kim terörist ve vatan haini?Terörist olup ta yurt içinde ve dışında okul açan bir örgüt duymadım.

Güneydeki Devlet

09 Temmuz 2016 Cumartesi 20:18

Hani bunlar Güneydeki Devletin işbirlikçileri idi,onlara çalışıyordu?Yarin derlerse biz barıştık ve yanlış anlamışız,bu haberleri yaparken bize mi danıştınız derlerse sizin haliniz ne olaçak?

Hasan

09 Temmuz 2016 Cumartesi 20:14

Bu dosya da isminin açıklanmaması kaydı ile ve iftira atarak ilk ifadeye koşan ve şuan içerde masumların yatmasına sebeb olana ne oldu?İlahi adalet tecelli etti,duruşmaya çıkmak ve iddianameyi görmek dahi nasip olmadı,Öbür tarafdaki durumu bilmiyoruz.Bu dosya da kim keyfilik yapıyorsa,kim iftira ediyorsa,kim haksız yere ki de bir aynı şeyleri iftira atarak gündemde tutmaya çalışıyorsa,kim bu soruşturmayı amacından saptırıyorsa,Allah maksadının bin katı aksi ile onu cezalandırsın.Amin bin kez

Terör

09 Temmuz 2016 Cumartesi 20:01

Silah yok,patlayıcı yok,ne var tespih var,8 tane takke var.Al sana Terör örgütü,ey millet uyanın uyanın,ülke elden gidiyor,birileri devletin gücünü kullanarak hayali bir düşman üretti,Ülke Ortadoğu gibi yapılmak istemiyor,Birileri milletin malı ve devletin imkanları ile 4 köşe oldu,hala doymuyor.

mehmet kurtoğlu

09 Temmuz 2016 Cumartesi 18:55

masabaşı haber yapan sizlere yazıklar olsun.Yukarıda yazdıklarını delillendirmeyenlerin karıları boş olsun. zaten boştur da. İslam alimine iftira atan birinin nikahı düşer diyordu Menzil şeyhlerinden bir tanesi.siz nikah tazeleyin ondan önce de Fethullah Gülen'den helallik isteyin. Hem müfteri hem de zani olarak yargılanmayın mahkeme-i kübra'da.

Ispartalı

09 Temmuz 2016 Cumartesi 17:34

Kim terör örgütü ise,kim para aklıyorsa ,kim milletin parasını çalıyorsa,kim rüşvet alıyorsa,kim devletin imkanını kullanarak yakınlarını zengin ediyorsa,kim bu milleti aldatıyorsa,Allah milyon kere belasını versin.Amin

Kara Para

09 Temmuz 2016 Cumartesi 17:31

Allah'tan korkun,kimin kara parası var,siz de biliyorsunuz.Panama da hesap yok,İsviçre de hesap yok ne var.170 ülke de Dalgananan Türk Bayrağı var.

Havuzu Geçmişsiniz

09 Temmuz 2016 Cumartesi 17:27

Yahu kardeşim,masum insanlara ne çok yorum yaparak iftira atmışsınız,kim masuma iftira atarsa akıbeti çok kötü olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR