28 Mart 2024 Perşembe

GÜLEDA'NIN ÖLDÜRÜLMEDEN 12 ÖNCE VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI

GÜLEDA'NIN ÖLDÜRÜLMEDEN 12 ÖNCE VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI

Isparta

Güleda’nın öldürülmeden 12 saat önceki ifadesi ortaya çıktı: Boğazımı sıktı. ‘Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim’ diyerek tehdit etti. Telefonumu parçaladı. Yumruk ve tekmeyle darp etti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde fotoğrafçılık bölümünde okuyan Güleda Cankel’in (19), eski sevgilisi Zafer Pehlivan tarafından öldürülmesinden 12 saat önce Emniyet’te vermiş olduğu ifadeye Hürriyet ulaştı. Sokak ortasında dayak yiyip, “Haydi şikâyetçi olsana edebiliyorsan” diye tehdit edilen Güleda, polisler tarafından 18 Kasım 2019’un ilk saatlerinde getirildiği Isparta Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi’nde şunları söyledi:

‘TEDBİR İSTEMİYORUM’

“Kapının zili çaldı. Kapıyı açtığımda Zafer karşımdaydı. Konuşalım diye içeri aldım. Başlarda sakin sakin konuştuk ama sonradan sinirlendi. Boğazımı eliyle sıkıp silkelemeye başladı. Saat 00.00’a kadar ‘Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim’ diyerek tehdit etmeye başladı. Kurtulmak için markete gidelim bahanesiyle Zafer’i dışarıya çıkardım. Markete girip çıktıktan sonra Zafer’den kurtulmaya çalıştım. Birilerini aramak isterken telefonu aldı ve yere vurdu. Telefonum parçalandı. Arkadaşımın yanına gitmek istedim. Zafer engel oldu ve beni kucaklayarak evimin sokağına götürdü. Saat 00.45’te burada beni yumruk ve tekmeyle darp etti. Bağırınca vatandaşlar geldi. Polisi ve 112’yi aramışlar. Zafer beni kıskançlık ve kendisiyle barışmadığım için darp etmiştir. Beni darp, tehdit ettiği ve telefonumu kırarak zarar verdiği için şikâyetçi değilim. Zafer’in bir anlık öfkeyle yaptığını düşünüyorum. Bir tedbir kararı istemiyorum.”

KALBİNDEN BIÇAKLADI

Pehlivan ise Cankel’in anlatımlarını doğrulayarak “Bir anlık öfkeyle darp ve tehdit ettim. Kız arkadaşımı kıskandığım için bu olaylar olmuştur. Pişmanım” dedi. ‘Kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından hakkında işlem yapılan Pehlivan, saat 03.51’de serbest bırakıldı. Sabaha karşı Güleda’nın evine giden Pehlivan, genç kızla saat 12.00’de tartışmaya başladı. Güleda’yı kabloyla boğduktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra Pehlivan’ın serbest bırakılması polis ihmalini gündeme getirmişti.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Cankel Ailesi’nin avukatı Alev Öztürk, “Katilin yaptıkları, cinayetin tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek işlendiğini net olarak ortaya koymaktadır” dedi. Davanın ilk duruşması 25 Şubat’ta görülecek. Olaydan sonra polisler hakkında başlatılan idari soruşturma ise devam ediyor. Cankel Ailesi’nin avukatları, polisler hakkında adli soruşturma yapılması için de suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

HÜRRİYET - İsmail Saymaz

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

28 Ocak 2020 Salı 01:09

egriye egri........maalesef tek gezen yok beraber kalıyorlar işte yanlış desen çag dışı diyorlar okul çıkışı yanyana bile yürüyemezdik oysa kardeşimiz gözüyle baktığımız kardeşimiz şaikten çıktıkmı kızlarla giderdik babamda hükümnette çalışıyor camdan bakardı erkek arkadaşımız aynı sınıfta yolda bile gitmeye korkardık bazı kızların abileri gelirdi hepimizi ****ürürdü şimdi beraber aynı evde olmuyor be çocuklar kusura bakmayın evlenecekmisiniz meçhül ailelerde umursuz kızınızla evlenecekmi

Eğriye eğri doğruya doğru

27 Ocak 2020 Pazartesi 00:11

Ölen kıza allah rahmet eylesin, içerdeki hükümlüyede allah kurtarsın allah ıslah etsin diyeyim önce, şunu söylemeke haykırmak istiyorum, bir allahın kuluda çıkıp bu çocuk o saatte bekar bir kızın evinde ne halt işi var diye sormuyorZ aileler rahat çocuklar zaten ahlaktan yoksun yetişiyor. Bu şartlarda bu olaylar bitmez. Biz böyle gördük böyle yetiştik. Dışarda gündüz vaktş görüşseymiş. Evinin adresini vermeseymiş. Bence burdaki en büyük suç iki ailede.

Anne

26 Ocak 2020 Pazar 23:09

Polis ne yapsın sikayet olmayınca.ölen rahmetlide en az öldüren kadar hatalı.2.kez geldiğinde niye alıyor içeri.ozaman polisi arasydı.polis ne yapsın hangi birine yetişssin bu gençlerin.Gençlerinki cahil cesareti.Olan ana babalara oluyor. İkisininde ailesi yanıyor.Allah onlerında yardımcısı olsun inşallah.

Isparta lı fatih

26 Ocak 2020 Pazar 19:55

Amma gülada ymış ya almasaydı eve bişey olmazdı şikayet etmemiş sonra polis suclu ne mantıksız bişey ya

Methh

26 Ocak 2020 Pazar 15:46

Avukatın isme bak çok ilginç

Serhat ŞEN

26 Ocak 2020 Pazar 14:23

Verilen ifade ve şikayetçi olmayan bir bireyle ilgili polisin yapabileceği hiçbir şey yok ama polis yine suçlu. Polis ilk suçu ne zaman işledi biliyor musunuz? Polis olup ülkesi için çalışmak istediğinde. Yazık cidden yazık. Başınız sıkışınca polis gel. Polis şikayetçi ol dediğinde kabul edilmez. Polisim yine suçlu. ALLAH TÜRK POLİSİNİ VE ASKERİNİ KORUSUN.

Ispartalıyım

26 Ocak 2020 Pazar 13:08

İfadesinde şikayetçi olmamış ,ama polisimiz gereken soruşturmaları başlatmış,savcıda olsa aynı hükmü verecekti,kızın bu olaydan sonra adamı evine alıyor,acınızı anlamakla beraber suçu polise doğru yönlendirmek doğru değil asıl suçlu olaydan sonra kızınızın adamı eve alması ,avukatınızda biliyor aslında her şeyi ama daha çok kazanma derdinde olma ihtimali yüksek bana göre

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR