19 Nisan 2024 Cuma

GÜLBİRLİK'E BULGARİSTAN TEPKİSİ

GÜLBİRLİK'E BULGARİSTAN TEPKİSİ

Isparta

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Gülbirlik'in Bulgaristan'dan 90 Bin EURO'ya gül yağı alımı yaptığı haberlerinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından özel açıklamalarda bulundu. Başkan Halıcı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, gül yağının Bulgaristan'dan ithal edildiği açıklamalırana yalan ve yanlış bilgilendirme diyenler bugün alımı doğruluyor dedi. Başkan Halıcı: Takdir Isparta halkınındır" dedi.

Başkan Halıcı; "Bir süredir gül hasadıyla başlamasıyla birlikte üreticilerimizden gelen şikayetleri değerlendirerek gül üreticilerimize desteğe gittik. 1 hafta boyunca gül üreticilerini gezdik. Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca'nın katımıyla gül üreticilerinin sorunlarına ilişkin bir takım açıklamalar yaptık. Genel Başkanımız Gülizar hanımdan aldığı rapor doğrusunda mecliste Türkiye gündemine taşıdı. Burada Genel Başkanımız 3 soru sordu.

1-) 9 yıllar bazında gül fiyatlarının neden düştüğüydü. 2-) Diğer taban fiyat uygulamasına geçilmiyor. 3-) Bulgaristan'dan gül yağı ithalatı yapılıp yapılmadığına ilişkindi. Malesef Çaykur örneğindeki kaçak çay ithalatında gördüğümüz gibi Gülbirlik'te de Bulgaristan'dan gül yağı ithal ettiğini öğrenmiş olduk. Şimdi buradan yetkililere soruyoruz. Daha düne kadar Genel Başkanımızı yalan ve yanlış bilgi vermekle suçlayanlar bi ithalatı nasıl açıklayacak.  Bulgaristan'dan gül yağı ithalatını yalan haber değerlendirenlerin, bugün yaptıkları açıklamada "Gerekirse ithalata devam edeceğiz" söylemlerini şaşkınlık içinde karşıladık. Biz Gülbirlik'ten üreticisine sahip çıkmasını beklerken, malesef Gülbirlik ithalata devam edeceğini belirtmiştir. Bu konuda takdiri gül üreticilerine ve Isparta kamuoyuna ve kıymetli hemşehrilerimize bırakıyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Türkoğlu Turk

02 Temmuz 2020 Perşembe 12:04

Ülkemiz sitematik bir şekilde sindiresindire zayiflatilip yokedilmeye çalışılıyor.Silah gücüyle yok edemedikleri ülkemizi guzel dinimizi ve milliyetçilik duygularımızı sömürerek başarmak istiyorlar.Cokta yol aldılar.Memlekette ne çay ne buğday ne fındık ne pancar ..... kaldı şimdide gülümüze göz diktiler.Nerdesiniz Ispartanin ağaları.Bu haberi olaylari görmüyormusunuz.Neden herşeye ve her yere gücünüz yettiğihalde bunasessizdiniz.Yorum aklı basında düşünülen ruhunu kula satmamış Yüce Türk Millet

Mustafa Kemal

02 Temmuz 2020 Perşembe 10:01

Başkan Halıcı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, gül yağının Bulgaristan'dan ithal edildiği açıklamalırana yalan ve yanlış bilgilendirme diyenler bugün alımı doğruluyor dedi. Başkan Halıcı: Takdir Isparta halkınındır" dedi.

Şeref

02 Temmuz 2020 Perşembe 09:59

Yanindayiz...

Ispartalı

02 Temmuz 2020 Perşembe 09:56

Saman ithalinden sonra sıra gül yağına geldi demek ki

Esnaf

01 Temmuz 2020 Çarşamba 22:40

Şükrü’den izin aldın mı sen açıklama yapmak için kızmasın sonra

Gülcü

01 Temmuz 2020 Çarşamba 22:34

Zaten Gülbirlik’in başındaki sözüm ona yöneticiler vizyonu ve misyonu negatif olan,küçücük icra yerde yerde kara kara kazanı olanları bile rakip olarak gören kendi cebinden başka bişey düşünmeyen kimselerden oluşan birliktir.istifa etmeliler acilen.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR