25 Nisan 2024 Perşembe

GÜL YAPRAKLARI İLE SON TOPLANTI

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) haziran ayı toplantısı, Expo 2016 Antalya sergi alanında yapıldı. BAKA yönetimi kurulu üyeleri, Isparta Valiliği ve Güneykent Belediyesi tarafından yaptırılan bitkisel endüstri bahçesinin de açılışını gerçekleştirdi.

Isparta

Expo 2016 Antalya sergi alanı Burdur, Isparta ve Antalya'da faaliyet gösteren BAKA'nın yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Aksu'daki sergi alanına gelen Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcıları Fırat Işık ve Mücahit Şengül tarafından karşılandı.

GÜL YAPRAKLARI EŞLİĞİNDE BAHÇE AÇILIŞI

BAKA yönetim kurulu üyeleri, toplantı öncesinde, Expo 2016Antalya sergi alanında bitkisel endüstri bahçelerinin bulunduğu alanda Isparta Valiliği ve Güneykent Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla yapılan bahçenin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesimi sırasında BAKA üyelerinin başından gül yaprakları atılırken, bahçeye de gül suyu sıkıldı. Davetlilere gül lokumu ve gül şerbeti ikram edildi.

Antalya, Burdur, Isparta illerinin hem kalkınma hem de insanların sosyo kültürel yapısıyla çok benzediğini söyleyen BAKA Dönem Başkanı ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan, "Gül, Batı Akdeniz'in en önemli zenginliklerinden. Bu zenginliği burada tanıtmak çok önemli" dedi.

Expo 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili veAntalya Valisi Muammer Türker de güller diyarı Isparta'yı Expo'da misafiretmenin gururunu ve keyfini yaşadıklarını ifade etti.

LİSİNİA BAHÇESİNİ GEZDİLER

BAKA yönetim kurulu üyeleri, Isparta Bahçesi açılışının ardından Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığı dikkat çekmek ve lavanta yetiştiriciliğini anlatmak amacıyla yapılan 'Lisinia Bahçesi'ni gezdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, BAKA üyelerine Burdur'daki lavanta yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.





 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR