25 Nisan 2024 Perşembe

GÜL VADİSİ PROJESİ TAMAM

Proje ihalesini kazanan firmanın şartları yerine getirememesi nedeniyle sürecin uzadığı BAKA Gül Vadisi Projesi'nde geçte olsa yapım ihalesi aşamasına gelindi. Mimari projeyi üstlenen firma çalışmalarını tamamlayıp SDÜ'ye sundu.

Isparta

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje desteğikapsamında SDÜ ile işbirliğinde Isparta'ya kazandıracağı Gül Vadisi Projesi'ndezor da olsa yapım ihalesi aşamasına gelindi. BAKA'nın sağlayacağı 8 milyonTL'lik finansmana 3 milyon TL'lik katılımla katılan ve projenin yürütücülüğünüüstlenen SDÜ Rektörlüğü, Gül Vadisi'nin projesini tamamladı. Proje ihalesinikazanan firmanın taahhütleri yerine getirememesi nedeniye 1 yıla yakın süregecikme yaşanan süreçte şu an önemli bir aşama katedildi. Yenidengerçekleştirilen proje ihalesini kazanan Manavgat merkezli Baloğlu Mimarlık veMühendislik firması, kendilerine tanınan zaman içerisinde projeyi tamamlayıp SDÜ'yeteslim ettiler. Şimdi projenin uygulama yani inşaat ihalesine çıkılacak.

Gül Vadisi Projesi Koordinatörü Mimarlık Fakültesi DekanıProf. Dr. Ziya Gencel, projenin ilgili firma tarafından sunulduğunu söyledi.Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı ile ihale sürecinin başlatılacağını belirtenGencel, ihalenin gerçekleştirilmesinden sonra SDÜ yerleşkelerinde ayrılanalanlarda Gül Vadisi'nin inşa edileceğini ifade etti.

BAKA Gül Vadisi Projesi'nin özellikleri şöyle:

Proje alanı: 140 binr m2

Kapalı alan: 16 bin m2

-Gül Kule: (32 katlı, 116 metre yüksekliğinde)

- Gül Kozmopark: Sergi alanları, gül ürünleri tanıtımsalonları, gül ürünleri müzesi)

-Gül Koleksiyon alanı: Gül sergileme alanları, köprü)

-Gül üretim seraları

-Peyzaj ve altyapı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yaşayanbilir

07 Ocak 2015 Çarşamba 18:31

Hiçbir şeyden haberi olmayan insanların boş laflarını yorumlarda okumaktan sıkıldık.Projenin ne işe yarayacağını ileride göreceksiniz.Altın madeni içinde sefillik çeken SAÇMA SAPAN ESNAFLAR ORUDUSUNU BARINDIRAN ISPARTA BİR GÜN ÜNİVERSİTEYİ ANLAYACAK.AMA O GÜNÜ BİZLER GÖREMEYECEĞİZ. OTURDUĞUNUZ YERDEN LAF ÜRETMESİ KOLAY O PROJENİN HAZIRLIĞINDA EMEK SARFEDENLERİN HAKKINA GİRİYORSUNUZ. PROJE GÜL VADİSİ PROJESİDİR.ISPARTANIN BİR TÜRLÜ TANITMAYI BECEREMEDİĞİ GÜLÜNÜ ADAM GİBİ TANITMAK İÇİN TASARLANDI.

vadikule

06 Ocak 2015 Salı 11:05

Gül vadisi mi, kule projesi mi yoksa gül kulesi mi,Devletin paraları böyle ulu orta saçma sapan hortum projelerine aktarılması üzücü. Yol üstü dinlenme tesisi projesi

Vadi nerde

05 Ocak 2015 Pazartesi 20:18

Vadinin nerde olduğunu bilen varsa söylesin, 32 katlı kule ne anlama geliyor, az gelişmiş görgüsüzlük dedikleri bu olsa gerek.

proje çok

05 Ocak 2015 Pazartesi 17:13

ISPARTA DA PROJE ÇOK İŞ BİTİREN YOK ISPARTA ITK MERKEZİ-OTOPARK-YENİ ISPARTA TİCARET ODASI AVAN PROJESİ-GÖKKUBBE-ULUSAL KONGRE MERKEZLERİ-YENİ OTOGAR-GÜLPARKLARI-KAPALI PAZARYERLERİ-GÖLCÜK tabiat parkları projesi v.b. daha aklımıza gelmeyen çok proje söyleniyor.sadece İYAŞPARK AVM oldu iyiki yapıldı

Mustafa

05 Ocak 2015 Pazartesi 16:01

Bu haber yanlış. Galiba Akdeniz Gazetesi yazdı. Doğrusu Çözüm Gazetesinde. Maliyet yüksek çıktı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR