26 Nisan 2024 Cuma

GÜL ÜRETİCİLERİMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ HAK EDİYOR

Isparta’yı tıbbi ve aromatik bitkilerde üs haline getirmeyi planladıklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, üreticilere gül bahçesinden destek sözü verdi.

Isparta

Gülbirlik yöneticileriyle birlikte gül bahçelerini ve bahçelerde çalışan vatandaşları ziyaret eden AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, gülde teşvik kapsamında desteklemelerin devam edeceğini söyledi.Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’in eşlik ettiği bahçe ziyaretinde üreticiler için destek sözü de alındı. Milletvekili Bilgiç, gül üreticisinin her türlü desteği hak ettiğini söyledi.

Isparta’da lavanta ve gül gibi tıbbi aromatik bitkilerin desteklenmesi yönünde önemli adımların atılacağını belirten Süreyya Sadi Bilgiç, “Biz Isparta’yı tıbbi ve aromatik bitkilerde bir üs haline getirmeyi düşünüyoruz. Burada müthiş bir iklim var. Lavanta ve benzeri çeşitler ileilgili önümüzdeki günlerde çeşitli çalışmalar yapacağız. Gülü yağlı tohumlar kapsamına aldırdık. Bu önemli bir destektir ama şimdi önümüzdeki süreç içerisinde dekar başı desteği gülde getirme noktasında ve güle teşviki ve üreticiyi destekleme noktasında çalışmalarımız devam ediyor.  Tıbbi aromatik bitkilerde önümüzdeki süreçte ciddi bir şekilde yağlı tohumlarımızla birlikte çalışmaları hızlandıracağız.Bir akredite laboratuar ticaret ve sanayi odamız ve üniversitemizle birlikte üzerinde durduğumuz bir kozmetik laboratuarı yapma planımız var. İnşallah onuda ilimize kazandırdığımızda bizim bu markalaşma sürecimiz açısından büyük önem  arz edecek. Çok önemli iki markamız var. Katma değeri artırmamız gerekiyor.Sanayi ve tesisleri artırmamız gerekiyor. Bugün 20 milyon euro dediğimiz rakamı inşallah katma değeri artırarak önümüzdeki süreçte çok daha yukarılara çekmenin yollarını hep birlikte aramamız gerekiyor. Bu sezon üreticimiz açısında hayırlıolsun diyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR