26 Nisan 2024 Cuma

Gül Heykeli Tekrar Dikilecek

Isparta Belediyesi, şehir merkezinde başlatmış olduğu alt yapı ve asfalt çalışmaları çerçevesinde daha kurul kararı ile sökülen Gül Heykelini başka bir yere yeniden dikmeye hazırlanıyor.

Isparta

2 DEFA YAPILAN GÜL HEYKELİ KURUL KARARIYLA KALDIRILDI

 

Bilindiği gibi; Isparta’mızın simgelerinden olan ‘GÜL’konusunda Isparta Belediye Başkanı Yusuf Günaydın’ın talimatlarıyla yapılan veher biri 9 metre uzunluğundaki iki Gül’den oluşan ‘Dev Gül Heykeli’ 12 Haziran 2012 tarihindeKaymakkapı Meydanına dikilmişti. Ancak, Antalya Kültür ve Tabiat VarlıklarınıKoruma Bölge Kurulu, Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısı yanındaki yola dikilenheykelin görüntüyü engellediği ve Bedesten’in tarihi özelliğini bozduğugerekçesiyle kaldırılmasına karar vermiş ve söz konusu heykel kurulun kararıçerçevesinde 15 Ocak 2013 tarihinde kaldırılarak yerine öncekine göre dahakibar ve küçük boyutta yaptırılan Gül Heykeli konulmuştu. Ancak, Antalya Kültürve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bu Gül Heykelinin de kaldırılmasınakarar verdi ve ikinci Gül Heykeli de 27 Şubat 2014 tarihinde kaldırılmıştı.

 

GÜNAYDIN; “GÜL ISPARTA’MIZIN SİMGESİ VE VAZGEÇİLMEZİDİR”

 

Isparta’nın tüm ülkede ve hatta dünyada Gül ile tanındığınıve Gül’ün Isparta’nın simgesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın, kurul kararıyla kaldırdıkları ikinci Gül Heykeli’nin Isparta Oteliönünde yapacakları geçide konulacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak biraçıklama yapan Başkan Günaydın; “Bilindiği gibi Belediye olarak şehrin altyapısına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Cumhuriyet Caddesindeki alt yapıve asfalt çalışmalarını tamamladık. Şimdi Mimar Sinan Caddesi ile şehrin göbeğiniteliğindeki Kaymakkapı Meydanında alt yapı ve asfalt çalışması yapıyoruz.

 

“GÜL HEYKELİNİ TEKRAR DİKECEĞİZ, HALKIMIZ GÜL HEYKELİNİ ÇOKSEVDİ”

 

Mimar Sinan Caddemizde önceki haline göre bir değişiklikyaparak bu defa bisiklet yolu da yapacağız. Cadde ayrıca yapılacak olan özelışıklandırma ile de caddeye ayrı bir görüntü kazandıracak. Bunun yanı sıraKaymakkapı Meydanında da bir takım değişikliklere gidiyoruz. Bunlardan enönemlisi ise, daha önce kurul kararı yüzünden kaldırdığımız Gül Heykeli’nitekrar dikeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

DİKEN

29 Ağustos 2014 Cuma 14:35

GÜLÜN DİKENİ BATTIMI

yeter artık

29 Ağustos 2014 Cuma 14:16

Başka şehirlerde hatta ilçelerde belediyeler büyük projelere imza atıp halkın hayatını kolaylaştıracak projeler için harıl harıl çalışırken, bizim başkan 5 yılda etnografya müzesi, gök kubbe, gül heykeliyle zaman geçiriyor, bir tane seçmenide başkanım sen napıyorsun demiyor, ama buraya olumsuz yorum yazdıkmı tepki vermeyi biliyorlar. 2 yıl sonra çarşı merkezindeki trafik içinden çıkılmaz hal alıcak, heykelciler yeni projeniz varmı?

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

28 Ağustos 2014 Perşembe 19:33

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ, SÖZLERİYLE BAŞLAMAK İSTİYORUM. ÖNCE ŞUNU SORMAK İSTERİM, SİYASET EĞER BUYSU BİZ BU TÜR SİYASETİ ÇÖPE ATTIK, SEN ORAYA GÜL HEYKELİNİ MONTE EDERKEN İZİNSİZ MONTE EDİLEMEYECEĞİNİ BİLİYORMUYDUN, YOKSA BİLMİYORMUYDUN, KESİNLİKLE EMİNİM BİLİYORDUN, O HALDE NİÇİN KOYDUN, BUNU SEN VEYA DANIŞMANLARIN CEVAP VERSİN, İKİNCİ SORU GELECEK,

ıspartalı

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:51

gülleri tekrar dikmeyin sökerlerak parti amplemi dikin o zaman söktüreceklermi bakalımdavraz dağının düz yamacına büyük bir gül resmi yapında dünya uzaydan görsün

beyza

28 Ağustos 2014 Perşembe 14:52

valla iyi olur bencee:)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR