19 Mart 2024 Salı

GÜL FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

GÜL FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

Isparta

Belediye, en son 2012 yılında yapılan Gül Festivalini tekrar yapma karar aldı. Buna göre Festivalin, gelecek yıl, 9, 10 Haziran 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Ağustos ayı son toplantısında gündeme gelen ve karara bağlanan karar çerçevesinde; 2018 yılında Gül Fuarı Festivali yapılması için meclisten yetki istendi. Ayrıca mücavir alan dışındaki köylerde yapılacak etkinlikler ve götürülecek hizmetler için de meclis kararı alınacak.

Isparta Belediyesi, 2017'nin geri kalan aylarında ve 2018 yılında il merkezi ve köylerde çok sayıda etkinlik yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu etkinliklere ilişkin meclisten yetki istendi. Belediye Meclisi'nden yetki istenilen en önemli konu ise; 2018 yılı içinde yapılması planlanan Gül Fuarı Festivali. 2018 yılı içinde yapılacak Gül Fuarı Festivali, meclis kararına bağlandı.

GÜL FESTİVALİ GELECEKYIL HAZİRAN AYINDA YAPILACAK

Belediyenin yetkisi dahilinde Gül Fuarı Festivali yapılabileceğinin vurgulandığı gündem maddesinde meclisten yetki istendi.Madde, ilgili komisyonda değerlendirildikten sonra cuma günü karar altına alınacak. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından konu ile ilgili olarak hazırlanan ve Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okunan raporda; “İçişleri Bakanlığının 25/04/1984 tarih ve 27302 sayılı onayı ile yürürlüğe konulan yönergesine istinaden ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, Belediye'nin görev,yetki ve sorumluluklarını belirleyen 14. maddesinde yer alan 'Kültür, Sanat Turizm ve Tanıtım, Gençlik ve Spor, Ekonomi ve Ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır ve Belediyenin yetkileri ve imtiyazlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak' hükümleri gereğince Isparta Belediyesi tarafından Isparta Gül Fuarı Festivali’nin 8, 9,10 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması uygun bulunmuştur” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ebru güney

15 Ağustos 2017 Salı 12:01

Ranazana denk geliyoo maalesef.

Mali

15 Ağustos 2017 Salı 02:41

9-10 haziran mı 8-9-10 haziran mı

madem

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:39

öğrenci mezuniyeti, asker sevkiyatı festivale denk getirilmeli. hiç mi kendi aranızda konuşmuyorsunuz rektörlük - belediye - garnizon komutanı !!! madem bu isparta esnafı ve tanıtım için yapılıyor bunlar göz önünde bulundurulmalı.

Manargali

14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:27

Kim ayarladi bu tarihi Nasil olur bu ya bu festifalin amaci insanlari cekmek deyilmi hic mi gurbetteki insanlarimizi dusunmuyorsunuz 7 ayin ortasi veya sonu olmasa olmazmi bu tarihlerde insanlar memlekete akin ediyor

ıspartalı

14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:33

kimse kusura bakmasın festival önceden vardı neden kaldırıldı siyaset işte bu olmamalı sayın başkanımız festivali kaldırdı illet unuttu şimdi kahraman vari festivali acıyor yazık olan şeyi kaldırıp tekrar acana sorarlar neden kaldırdın iyi ise demzlermi bundan ders çıkarıp gelen başkanlar böyle sıg düşüncede olmadan millet için devam etmeliler yapılan festivali kaldırarak bir nevi öldürmüştür şimdi tekrarı şaşırtıyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR