20 Nisan 2024 Cumartesi

GRİP AŞISI OLABİLECEKLER LİSTESİ E-NABIZ'A YÜKLENDİ

GRİP AŞISI OLABİLECEKLER LİSTESİ E-NABIZ'A YÜKLENDİ

Isparta

Grip aşısı alabileceklerin listesi ise e-Nabız sistemlerine yüklendi. İlk turda gelen aşılar, reçete sisteminden işlenerek Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimleri tarafından yazılan reçeteler ile Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sisteminde uygun görülen kişilere, eczaneler tarafından verilecek. Aşı fiyatı ise değişmeyerek 72,64 lira olarak belirlendi.

E NABIZ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

İNFLUENZA RİSK DURUMU GÖRÜNTÜLEME

Vatandaşlar e Nabız sistemi üzerinden grip aşısı olup olamayacaklarını öğrenebiliyor. Sorgulamada grip aşısında öncelikli olmayan kişiler için şu ifadeler yer alıyor: “İnfluenza (Mevsimsel Grip) Bilgilendirme: İnfluenza açısından 1. öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz. Durumunuz ileride yeniden değerlendirilecektir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Nereden nereye

23 Ekim 2020 Cuma 00:59

Tebrik ederim sistem başarılı. Yakında ekmek kuyruğu gibi şeyler de e-ekmek uygulamasından öğrenilir. Bu hafta kimler ekmek alabilir gibisinden

Eğirdirli Ali

22 Ekim 2020 Perşembe 22:18

Şu anda e-nabız herkese 1 ci öncelikli değilsiniz yazıyor. Yakında sistem düzelir kanaatindeyim. Sistem düzelinceye kadar, aile hekimlerin de çok kalabalıklardan kaçınalım lütfen. E-nabızdan kontrol edin, öyle sağlık ocaklarına gidin. Kişisel e-Nabız programını yükleyin.

Ispartalı

22 Ekim 2020 Perşembe 17:30

Bağışıklığım normalde zaten düşük bir de hamileyim risk grubunda değilim??? Risk grubu oluştururken bir zahmet e nabızdaki reçetelerime de baksalarmış ayda bir hasta oluyorum

Şartları

22 Ekim 2020 Perşembe 14:53

Grip aşısı olabilmek için ölü veya aids olmak gerekiyor.En kısa açıklama bu...

.,.

22 Ekim 2020 Perşembe 12:39

para verip bile alamadığımız grip aşısı. corona aşısı çıksa ne olacak. yine bizlere çıkmayacak. aval aval aşı bulunmasını falan beklemeyin boşuna.

Köylü

22 Ekim 2020 Perşembe 12:04

Bu liste nasıl oluşturuluyor, 93 yaşındaki bir kişi nasıl risk grubunda olmaz, risk grubunda değilse neden bu insanları altı aydır evlere hapsettiniz?

Öğretmen

22 Ekim 2020 Perşembe 11:51

Hale bak, ülkenin geldiği noktaya bak! Utanç verici resmen.. Gerçekten sağlıkta çağ atlamışız, canımız sadece Allah"a emanet..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR