19 Mart 2024 Salı

GERİ GİDEN PARANIN SİYASİ YANKILARI

GERİ GİDEN PARANIN SİYASİ YANKILARI

Isparta

SDÜ’ye 2016 yılında gönderilen 8 milyon TL’lik destek harcanmadığı için Maliye Bakanlığı tarafından geri alındı. Paranın bir yıl harcanmadan bekletilmesi kafalarda soru işareti oluştururken, siyasilerden farklı yorumlar geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne yatırım için gönderilen 8 milyon TL’nin yatırıma dönüşmeden Maliye Bakanlığı’nca geri gönderilmesi,siyasilerin gündemine oluşturdu. Gündemde skandal olarak nitelendirilen olayla ilgili CHP İl Başkanı Ersoy, iş bilmemezlik olarak nitelendirirken, iktidar kanadı konunun teknik bir durumdan kaynaklandığını söyledi. MHP il Başkanı Yalçın,  “üniversitemiz yönetimini bunun sebebini açıkladıktan sonra daha kolay yorum yapacağız” açıklamasında bulunurken Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay “Çok üzüldük” yorumunda bulundu 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in katkılarıyla bütçesinde büyük artış gerçekleşen Süleyman Demirel Üniversitesi’ne geçen yıl gönderilen 8 milyon liralık yatırım bütçesinin harcanmadığı için Maliye Bakanlığınca geri çekilmesi, Isparta gündemine bomba gibi düştü.

Konu siyasilerin de gündemindeydi.  Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, Isparta’nın kamu hizmetlerinden ve bu tip desteklerden en az faydalanan illerden biri olduğunu belirterek, “Bunun değerlendirilmemesi bizi çok üzdü böyle yüklü bir paranın 1 sene atıl durumda bekletilip harcanmayıp bakanlık tarafından geri çekilmesi fiyasko bir durumdur” dedi.  Isparta’ya bundan sonra gelecek para ve desteklerede engel teşkil edecek bir durum söz konusu olduğunu ileten Gençay “Buradan önerimiz bundan böyle Isparta’daki yöneticilerimizin aynı hataya düşmeyip gelen paraların anında değerlendirilmesi söz konusudur” şeklinde ifade etti.  

TEK KELİME İLE İŞ BİLMEMEZLİK

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy,“Yatırım amacı ile Isparta’ya gelen bir paranın, yatırıma dönüştürülmemesi tek kelime ile iş bilmezlik ve beceriksizlik olarak nitelendiriyoruz” İfadesini kullandı.  Ersoy, “ Isparta’mız teşviklerden bile zor faydalanırken ve kolay kolay pilot il seçilmezken üstüne üstlük trilyonlarca lirayı yastık altında tutup, şu anda Üniversitemize ihtiyaç olan araç ve gereçlerin alınamaması sadece Isparta için değil Üniversitenin kendi bünyesindeki gelişim sürecinin tamamlanamaması demektir” açıklamasında bulundu.

TEKNİK BİR KONU

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun da  “Üniversitemize 2016 yılında gelen paranın biryıl harcanmayıp, geriye gitmesinin teknik bir sebebi var, buda maliye bakanlığının prosedürüne göre değerlendirilen teknik bir konudur” şeklinde ifade etti.

KAFALARDA SORU İŞARETİ OLUŞMUŞTUR

Milliyetçi Hareket Partisi İsa Yalçın, “2016 yılında üniversiteye gelen bu paranın Maliye Bakanlığı tarafına 2017 yılına aktarılmadan geriye alınması alışılmış bir durum olmadığını belirterek, “2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitene gelen 8 Milyon ödeneğin harcanmadan geriye gitmesi konusunda herkesin kafasında bir soru işareti oluşmuştur. Tabi ki bu kadar öğrencisi olduğu halde harcanamamasının sebebi bir iyi niyetten kaynaklandığı düşüncesindeyiz. Çünkü Süleyman Demirel Üniversitemiz 15 Temmuz sonrasında çalışmalarını çeşitli sıkıntılar içerisinde yaptığı için, üniversitemiz yönetimini bunun sebebini açıkladıktan sonra daha kolay yorum yapacağız”açıklamasında bulundu.

ÜNİVERSİTE YENİDEN TALEP EDEBİLİR

Öte yandan edinilen bilgilere göre üniversite yönetiminin parayı tekrar talep etmesi halinde Maliye Bakanlığı’nın parayı göndereceği öğrenildi.   

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ayıp

23 Şubat 2017 Perşembe 00:41

Bu siyasetçi arkadaşlkar sdü nün bu para ile açıklamasını okudularmı acaba çok merak ediyorum

kerim

22 Şubat 2017 Çarşamba 22:45

rektör hocam.Hukuk fakültesine antalyadan gelen hocalarımız genelde derslere gelemiyorlar.O ana derslerimiz boş geçiyor.Lütfen yardımcı olun.

Sdu perdoneli

22 Şubat 2017 Çarşamba 22:40

Sokakta dolaşan herkes haberci sanarsa kendini iste böyle haber yapar. sormadan-soruşturmadan halka yanlış bilgi verir.iftiralala kişileri karalamaya kalkar. http://w3.sdu.edu.tr/haber/6078/kamuoyu-aciklamasi Dun bu konu ile ilgili açıklama yapıldı. Okuyun öğrenin gerçek neymiş.buna da Bir deli kuyuya bir taş atmış,40 akıllı çıkartamamış denir.haberci kişi kendini bilmeli...:

balcı

22 Şubat 2017 Çarşamba 20:18

BU REKTÖR İŞ BİLMİYOR GETİRDİĞİ ADAMLAR DAN BELLİ ADEM KORKMAZ A bakın Burdur MAKÜ yü nerelere getirdi

badem

23 Şubat 2017 Perşembe 08:55

İşi biliyosan sen gel

Ayla Kiraz

22 Şubat 2017 Çarşamba 19:38

Harcasan suç harcamasan tasarruf yapsan suç.

SDÜ

22 Şubat 2017 Çarşamba 17:31

Ben birşey söyliyeyim. Üniversite çok kolay yalan söyliyebiliyor. Ha! böyle birşey yok diyorlarsa bu ifademi mahkemeye verebilirler, bilgi belge hazır hemen sunarız. Ancak üniversite savunduğu bilgiyi delilleri ile birlikte medyada paylaşacak. Aksi takdirde üniversiteyi bilen birisi olarak asla inanmıyorum.

mehmet türksoy

22 Şubat 2017 Çarşamba 18:31

Sen daha adını soyadını yazamamışsın...

İsaya verseydiniz

22 Şubat 2017 Çarşamba 17:05

Keşke bu parayı da şehir hastanesine aktarsaydınız başkalarının başarısını kötüleyerek iftira atarak malı ****ürmeyi en iyi beceren isa denen herif akparti projesi olan bu şehir hastanesinden ****ürdüğü milyonlarca doların üzerine bu parayı da ****ürür hem de sesini daha da yükseltir hem de hastanedeki mhp kadrolaşmasına yandaşlarıyla iş tutmasına devam ederdi

Kenan Doğulu

22 Şubat 2017 Çarşamba 16:15

Kardeşim para geldi diye gerekli gereksiz hepsini harcamak zorunda mıdır idare? İhtiyaç olmamıştır geri gitmiştir. Lazım olursa devlet yine para gönderir sıkıntı yapmayın bu kadar..

ABDURAHMAN

22 Şubat 2017 Çarşamba 16:12

Bunun izahı olamaz. Rektör istifa etmeli. Sayın Zabun da teknik konu diyerek rektöre yağ çekmesin. Süreyya Sadi Bilgiç emeğine yazık. Plan bütçedeyim diye sana para gndersin! Sende harcama! Niye orada oturuyorsun sayın REKTÖR?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR