23 Nisan 2024 Salı

GERİ DÖNEMEYECEKLER!

Okullarda 4 yıl ve daha fazla görev yapan müdürlerin görev yerleri değiştirilmişti. Yerleri değişen müdürleri yargıya başvurmuştu. Bazı müdürler davalarını kazandı.

Isparta

 

Hatırlanacağı üzere aynı okulda 4 yıl ve daha fazla görev yapan müdürlerin görev yerleri değiştirilmişti. Bu değişiklik sonucu konu yargıya taşındı, bazı müdürler mahkemeyi kazandı, eski yerine iade edilmeyi bekliyor. Ancak, beklenen olmayacak. Çünkü, bu arada değişen yönetmelik buna imkan sağlamıyor. Konuyla ilgili değerlendirmeyi İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can yaptı.

Yürütmeyi durdurma demenin işin başına dönme anlamına geldiğini ifade eden Can, şunları söyledi: “Yani o zamana kadar yapılmış olan tüm işlemlerin yok sayılıp başlangıçtaki noktaya dönmemiz gerekiyor. Şuanda kamuoyunda davayı kazanan arkadaşlarımız biz müdürlüğe tekrar döneceğiz diye bir algı var ya da algı operasyonu yürütülüyor. Oysa müdürlüğe dönmede başa dönersek bu arkadaşlarımız okul müdürü değildi zaten. Kanunla okul müdürlükleri düşmüştü zaten. Kararda bu değerlendirme kriterlerinin objektif olmadığına yönelikti. Dolayısıyla biz mahkeme kararlarını yerine getirerek tekrar değerlendirmeye aldık. Tekrar değerlendirmede yeterli puanı alamadıklarından dolayı bir işlem tesis edilmedi.

DİREKT MÜLAKATA ÇAĞRILMA HAKKINDA SAHİP OLACAKLAR

Yönetici atama yönetmeliği değişti. Biz yeni yönetmeliğe göre iş ve işlemlerimizi yapmak zorundayız. Eğer eski yönetmelik devam etmiş olsaydı bizim o arkadaşlarla yapacağımız işlem şuydu; tekrar onları bir değerlendirmeye alacaktık. 100 soruda bir değerlendirme yapmıştık. Belki soruları değiştirecektik. Daha ölçülebilir sorular koyarak mahkemenin kararını yerine getirecektik. Fakat yönetmelik değiştiğinden dolayı şimdi yeni yönetmeliğe göre biz dava kazanan arkadaşları, diğer şartları taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın diğer müdür adayı arkadaşlara tanıdığımız hakları bu arkadaşlarımıza tanıyacağız. Diğer arkadaşlar da şartları taşıyor mu, taşımıyormu, onun için bir değerlendirme komisyonu kuracağız, değerlendirme komisyonundan sonra müdür adaylarını mülakata çağıracağız. Ama bu davayı kazanan arkadaşlarımız direkt mülakata çağrılma hakkında sahip olacaklar.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Müdur

30 Mart 2016 Çarşamba 12:25

Objektif olmadığı belirtilen değerlendirmede görevlendirmeleri uzatılanlar da mı mülakata alınacak, anlamadım.

tatar ramazan

28 Mart 2016 Pazartesi 09:41

bazı okullardaa sistem oturdu genç dinamik adam gibi işini yapan müdürleree kavuştuu eski papazları istemiyoruz papaz daki kastım ihtiyar sınıfıı 30 yılını aşmış adam bi çöreklenmiş sanki hiç gitmecek gibii eğitim sıfırr onu bildiği yokk ben müdür olarak devam edemde ekip ne olursa olsunn mantığıylaa müdürlük olmazz

a.h

28 Mart 2016 Pazartesi 12:04

Sayın Bakanımız Avcı'da 30 yılın üzerinde çirkin benzetme için utanmalısın, seviyeni belli ediyorsun, müslümana o söz yakışmaz, sahibine yakışırmı, terbiyem hayır diyor..

Ahmet

27 Mart 2016 Pazar 19:58

Sen ne zaman mülakata girdin?

ali

27 Mart 2016 Pazar 18:41

mülakat ama oda adam gibi girecekler diyor yanii

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR