19 Mart 2024 Salı

GEREKİRSE GÜLYAĞI FABRİKASI DA KURARIZ

GEREKİRSE GÜLYAĞI FABRİKASI DA KURARIZ

Isparta

Isparta Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası Gül Fuarı ve Festivali’nin Isparta gülünün değerlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Nasıl siyasetten uzak olarak ekonomik düşünceyle Burdur Şeker Fabrikası’na talip olduysak, eğer fuar amacına ulaşırsa belediye olarak gülyağı fabrikası kurabiliriz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32’de katıldığı Basın Kulübü Programında 11-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gül Fuarı ve Festivali hakkında bilgi verdi. Gül Fuarı’nın Gökubbe Fuar Merkezi’nde yapılacağını ifade eden Başkan Günaydın, gül festivalinin ise Keçiborlu Ardıçlı Köyü’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

BU FUARIN ANLAMI VAR

Isparta’da gül dikiminin artmaya başladığını dile getiren Başkan Günaydın, “Bunu iyi olarak görüyoruz. Gül kotasını ortaya kaldırmak, dikebildiğiniz kadar dikin, satabildiğiniz kadar satın anlamını geliştirebilmek için bu fuarın anlamı var” diye konuştu.

ULUSLARARASI BİRİNCİ FUAR OLACAK

Isparta’da güle sahip çıkılması gerektiğini işaret eden Başkan Günaydın, şunları söyledi: “Bir gün gelecek dünya fuarı buraya kayacak. Çünkü gül fuarı dünyada ilk kez Isparta’da olacak. Dünyada gül fuarı olmamıştır. İyi ki olmamış bu hak bize ait. Çünkü gül bahçeleri burada. Parfüm ve kozmetik sanayinin merkezinin Isparta’da olmasını istiyorum. Gül yağı ve kozmetik sanayinin fabrikalarını kuracağız. Dünyada bu alandaki güçlü ülkeleri buraya getirip, Isparta’da buluşturacağız. Uluslararası birinci fuar olacak. Bu fuar ikinci, üçüncü, yüzüncü diye devam edecek.

İDEALİMİZ FUARLARIMIZI DÜNYA ÇAPINA ÇIKARMAK

Isparta Belediyesi bu fuarı bir şirket ya da organizasyon şirketiyle yapmıyor. Şuanda yurtiçinde fuar düzenleme yetki belgemiz var. Türkiye’nin her tarafında Isparta Belediyesi olarak bağımsız şekilde fuar düzenleyebiliriz. İdealimiz fuarlarımızı dünya çapına çıkarmak. Biz bu işe baş koyduk.

DÜNYA BUNU BİZDEN İSTEMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN NE YAPACAĞIZ?

Isparta’mızın gül ve gülyağının girdisi büyük bir bütçe değil. Yapılmak istenenler uygulanırsa 10 tane Isparta dünyaya yetmeyecek. Isparta’nın her yeri gül bahçeleri olacak. Bu sene gül yağını yok satacağız. Fuardan dolayı gelenler gülyağı çok satılacak. Isparta’da gül yağı her yıl bin kilogramı geçmiyor. Dünya bunu bizden istemeye başladığı zaman ne yapacağız?

GEREKİRSE BELEDİYE GÜL FABRİKALARI KURAR

Burdur Şeker Fabrikası’nı alma fikri siyasetten ziyade ekonomik bir düşünce. Gerekirse belediye gül fabrikalarını kurar. 214 köyümüzü parseller. Gül en çok neredeyse oradan başlanır. Fabrikaları da belediye olarak biz de kurarız. Gül Fuarı amacına ulaşırsa ekim alanları genişleyecek ve fabrikalar kurulacak.

40 FİRMA KATILACAK

Gökkubbe Fuar Merkezi’nde yapılacak fuara birçok firma katılacak. Fuarda 40 firma olacak. Firmalar arasında Isparta’mızın firmalarının yanı sıra yabancı firmalar da olacak. Her firmayı buraya almadık. Isparta’dan 10 yerli firma katılacak. Kozmetik uzmanlarının bu fuara katıldıkları zaman şaşırmalarını istiyorum.

FESTİVALDE KONSERLER OLACAK

Ayrıca festival kapsamında Hadise ve Murat Boz konseri olacak. Ayrıca Hey Gidi Günler etkinliğinde birçok sanatçının Kaymakkapı’da konseri olacak.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

19 Nisan 2018 Perşembe 09:22

Önce şehrin gödeğinde kan ağlayan ticaret merkezini açsanız da halk yararlanabilse daha iyi olmaz mı sayın başkan

ıspartalı hamde yerlisi

19 Nisan 2018 Perşembe 03:31

bayılıyorum bu adama yahu..... yanlış anlamayın son bir yıldır kesseniz ak parti diyorken birden yusuf ziya hayranı oldum ne olduysa anlamadım neyse adam başarılı kardeşim adam yapıyor bakın mahkemelerden beraat ediyor alnının akıyla halk arasında dolaşıyor. vallahı eşimi dostumu arkadaşlarımı hatta bütün tanıdıklarıma yusuf ziyayı anlatıyorum inşallah seçime kadar en az 15 başka partiliyi mhp ye çavireceğim. sizde ısapartanın büyümesini istiyorsanız benim yaptığımı yapın.....

Vatandaş

18 Nisan 2018 Çarşamba 22:40

Gül gül sen böyle son gülen iyi güler sen önce verdiğin sözleri tut nasıl başkansın ben hala anlamıyorum birde ülkücü olacaksın nasıl ülkücülük bu benim bildiğim ülkücü verdiği sözlerin arkasında durur hiç bir şekilde desteklemiyecegiz seni seçimlerde kapı kapı oy isteyip vakit kaybetme çekil bence en iyi kararını vermiş olursun bu gidişle barajı bile gecemezsin sen :))

bilir kişi

18 Nisan 2018 Çarşamba 17:01

yav he he :D inandık tamam len tamam inandık aquapark filan da yap başkan iyi olur millet darıderesinde yüzmesin millet :D

bombastik teşekkürler

18 Nisan 2018 Çarşamba 15:32

bombastik teşekkürler... yorumları yayınleyon valla sağoılasın... bazı kişilerinkini nedense yapyınlamıyon ama... bunları yazsakta başaknımızı çok seviyoruz tebrikler ziya başkan

123

18 Nisan 2018 Çarşamba 15:21

belediyenin asli görevi https://www.youtube.com/watch?v=AGz57aNKLbk olmalı hizmet olmalı

anlatmaya gerek var :)

18 Nisan 2018 Çarşamba 14:49

belediye asıl halk ekmek yapsa daha iyi olmamzı:) herkes başkasının işini iyi biliyo zaten... kendi alanında bişey yapan yok valla

Hakkı Yunus

18 Nisan 2018 Çarşamba 13:13

Başkan'ı bu güzel çalışmaları için tebrik ediyoruz. Çekemeyen hazmedemeyenleri de çok da....

Mehmet

18 Nisan 2018 Çarşamba 13:08

dünyanın gül yağını üretim 1 parfüm markası çıkartamıyoruz yazık ...

M. Koray Başyiğit

18 Nisan 2018 Çarşamba 12:57

Sevgili Başkan, Isparta ya HALK EKMEK acil gerekli. Fırıncı dostlarım kızacak ama... Hem halk ucuz ekmek yiyecek hem de aileler çalışarak ekmek yiyecek..Seçimler yaklaşıyor, projeleriniz çoğalır ama sonuç hüsran olur. Atatürk parkından inşallah bu dönem faydalanırız. Mevlam Ispartamıza IYI ile IYI işler yapmayı nasip etsin.

anlatmaya gerek yok :)

18 Nisan 2018 Çarşamba 12:51

sokakta tulumba tatlısı yapanları da gülbirlik kontrol edeicek gari öylemi başkanım:) seni seviyoruz halkın sağılını denetletin lütfen

hasan yağ basan

18 Nisan 2018 Çarşamba 11:27

Kurarsın valla sen inanırım. Milletin parası nere gidecek saçma sapan hizmetlere. Vallah bıktık artık Isparta yaşanmayacak şehirler arasında birinci seçilmeli. Vatandaşa zulmetme artık lütfen erdeminle istifa et, yerini hizmet edecek ıspartamıza renk katacak birine bırak. yeminle senden kimse memnun değil. sana kim gaz veriyor bilmiyorum ama durum bu gerçekten.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR