25 Nisan 2024 Perşembe

GERÇEKLER OPERASYON İLE NETLEŞTİ

Paralel Yapı daha öncede Nuri Okutan'ı hedef aldı. MHP'den Milletvekili Aday Adayı olan Nuri Okutan ile ilgili neler yazıldı.

Isparta

Şanlıurfa’da, valilik yaptığı esnada hakkındaki bazı iddialar nedeniyle merkeze alınan Nuri Okutan’ın da paralel yapı mağduru olduğu ve bu durumun yakın koruması Ali İhsan Özbek’in ifadeleri ve telefon dinlemeleri ile ortaya çıktığı öğrenildi. Danıştay ve Yargıtay’da Okutanhakkındaki iddiaların “uydurma” ve “kurgu” olduğu ve bunun bizzat korumasınıngörüşmeleri dinlenerek tezgâhlandığı anlaşıldı. Usulsüz olarak ruhsat bağışıtopladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Okutan ve koruması Ali İhsan Özbekile birlikte ‘çıkar amaçlı hareket ettikleri’ iddia edilen dosya temeldençöktü. Vali Okutan’ın 2011’de merkeze alınmasına gerekçe olarak söylediği,“beni istemeyen bir yapının oyunu” sözü dört yıl sonra anlaşılırken, kumpasın ise ‘imam’ aracılığıyla cemaatten gelen taleplerin karşılanmaması üzerine kurulduğu öğrenildi. 

 GERÇEKLER SON URFAOPERASYONU İLE NETLEŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde, Şanlıurfa’da yapılan “yasa dışı dinleme”operasyonunda birçok kişinin telefon numaralarının başka isimler ve alakasız suç isnatlarına dayanılarak dinlendiği, bu dinlemelerin yasa dışı olduğunun anlaşılmasına rağmen, dinlemenin bir süre daha devam ettiği, hatta bazı dinleme sürelerinin yeni mahkeme kararları ile tekrar uzatıldığı ortaya çıkmıştı.Yürütülen bu soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.Dönemin emniyet personeli 17 Aralık Operasyonu ile deşifre olması üzerine sözkonusu kayıtları geceleri yaktı. Ancak paralelci polisler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki (TİB) kayıtları hesaba katmadı. Yapılan yasadışı dinlemeler tüm yönleriyle önce İçişleri Bakanlığı müfettişleri daha sonra da savcılığa ulaştı.

KORUMANIN İFADESİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Kendi telefon numarası bir suçluya aitmiş gibi rapor düzenlenerek dinlenen valinin koruması Ali İhsan Özbek, mahkemede yaptığı savunmada Vali Okutan’a kumpas kurulması için dinlendiğini ifade etti. “Bir valinin yakın korumasının dinlenmesi demek, aslında o valinin dinlenmesi anlamına gelir. Çünkü Vali tüm görüşmelerini yakın korumasının telefonuyla yapar” şeklinde savunma yapan Özbek, Nuri Okutan’ın cemaat imamlarının arsa,cemaatçi polislere maaş ödülü, okul yeri tahsisi, SODES Projelerinde kendilerinin kurduğu derneklerin desteklenmesi gibi taleplerini reddettiğini ve önceki Valilik dönemlerinde de bu yapıya mukavemet gösterdiği için hedef haline geldiğini belirtti. Özbek, paralel polislerden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

‘BENİ İSTEMEYEN BİR YAPI’ DEMİŞTİ

Vali Nuri Okutan’ın Şanlıurfa’da görev yaptığı süre içerisinde silah ruhsatlarında usulsüz para toplattığı iddiasıyla gelen bir şikayet dilekçesi önce polis fezlekesine, sonra iddianameye sonra da savcının mütalaasına dönüşmüştü. Bu sebeple merkeze atanan Vali Okutan, “beni istemeyenbir yapının oyunu” demişse de kimseyi kendisine inandıramamıştı. Ancak son yasa dışı dinleme operasyonuyla Okutan’ın da koruması üzerinden dinlendiği ortaya çıktı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Garip

02 Nisan 2015 Perşembe 14:16

Sayın valim aslında bel altı vuran sizsiniz galiba. Şu anda herkes paralel hususunda hassasken, birileri paralel sopası ile kafa kırarken siz de aynı sopaya sarılmışsınız herhalde. Yapmayın sayın süpper valim, delikanlıca adaylık yarışı yapın, kimseye çamur atmayın, kul hakkına girmeyin.

tekrar söylüyoruz

02 Nisan 2015 Perşembe 11:26

Evet Tekrar söylüyoruz ve özetlemiz gerekirse Isparta sahipsiz değildir...1-Tuncay ENGİN 2-Nuri OKUTAN 3- chp 4- ak p

Ispartlı

02 Nisan 2015 Perşembe 11:11

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler.

Vali

02 Nisan 2015 Perşembe 10:26

Ya sen kos koca valisin. Anladığım kadarıyla eğer iddiaların doğruysa personeline bile sahip çıkamamışsın. yakın koruman ve özel kalem müdürün her haltı yemiş, sen masumsun. Bana pek inandırıcı gelmedi. Buradaki valilikten görüyorum koruma validen habersiz tuvalete bile gitmez

Koru ma

02 Nisan 2015 Perşembe 10:23

Koruma ifadesini öğreniş ve ezberlemiş. Tabi şu sıralarda günah keçisi paralel. Bu paralel elektiriği de kesmiş, savcıyı da şehit etmiş. Hatta 99 depreminin de sorumlusu.

Vatandaş

02 Nisan 2015 Perşembe 10:20

Sadece gülerim bu saçmalığa. sayın bomba32 lütfen alet olmayın bu tezgaha. asıl tezgah şimdi kuruldu. şimdi git urfaya bir simitçiyi çevir sor. onlar bile olayı aynen anlatırlar. vali hurmayı yemiş, karın ağrısını bize çektirmeye çalışıyor.

Eğirdirli

02 Nisan 2015 Perşembe 09:06

Siz milleti ve Devlet Bahçeliyi salak zannedin. Çeteler kurulusun, paralar toplansın, sonra da bu paralar ortadan "kaybolsun". Ardından paralel bilmem ne yaptı. Paralel, paralel, paralel. Bir de sağa sola çamur atmaca. Vali efendi yalan konuşma. Urfadaki yıllarını iyi düşün. Hesap var unutma.

asıl vekiller

02 Nisan 2015 Perşembe 09:04

1-tuncay engin2-nuri okutan 3-irfan bakır4-akepe

vatandas

01 Nisan 2015 Çarşamba 21:54

SAVCI KIRAZA OTOPSI YAPILDIMI? KIMIN KURSUNUYLA VEFAT ETTI?

heertz

01 Nisan 2015 Çarşamba 21:46

1-said dilek 2- pınar topsakal 3- mhp 4-irfan bakır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR